23 de desembre del 2018

Moments viatgers del 2018


El final de l'any és el moment de fer balanç i també és quan publicacions i televisions fan el resum amb els esdeveniments més destacables de l'any que s'acaba. Nosaltres no volem ser menys i seguim amb aquesta tradició que vam encetar al 2012.

Si el passat any 2017 vam tenir la gran sort de poder viatjar a diversos països nous per a nosaltres i repetir algun que altre indret on ja havíem estat sols en parella (com Beijing o Londres), aquest 2018 hem fet realitat alguns dels somnis viatgers que més il·lusió ens feien: com gaudir de les aurores boreals a Islàndia o veure amb els nostres ulls orangutans en llibertat a Malàisia.

Amèrica, Europa i Àsia han estat els nostres continents d'aquest any, i hem conegut països que no són precisament gaire turístics però que ens han sorprès molt gratament. Seguim viatjant en família i compartint al blog la nostra experiència. Aquest any la nostra filla Ivet ha complert els 3 anys i vam fer un petit resum de la seva vida viatgera, un record que creiem que li agradarà veure i llegir quan sigui més gran.

A continuació fem un resum viatger d'aquest 2018!

Febrer: República Dominicana

El primer viatge de l'any 2018 la nostra petita va trepitjar aigües caribenyes -i per suposat nosaltres- juntament amb els nostres amics Xavi i Txell (del blog Estem de Vacances) vam fer un recorregut per República Dominicana. Vam banyar-nos en platges paradisíaques de la península de Samaná, ens vam relaxar a la tranquil·la illa Saona, ens vam acostar en una barca per veure balenes i vam gaudir de les visites imprescindibles a Santo Domingo.

Platja Canto de la Playa, illa Saona (República Dominicana)

Març-Abril: Macedònia, Kosovo i Albània

Per Setmana Santa vam fer una ruta pels Balcans. Kosovo ens va impressionar pel seu llegat patrimonial de monestirs medievals, Albània va ser una gran sorpresa: antics búnquers han quedat escampats per tota la geografia del país, sent una de les coses que més ens va impactar. De Macedònia destaquem Orhid, un dels indrets més bonics del país, on vam passar tres dies de relax al voltant del llac que duu el mateix nom, envoltat també d'esglésies i monestirs.

Monestir al llac Ohrid, Macedònia

Saltant davant el monument Newborn, a Pristina (Kosovo)

Búnquer a un parc urbà de Tirana, Albània

Abril: Irlanda del Nord i Dublin

Els murs de divisió i la gran quantitat de murals de la ciutat de Belfast tristament van despertar la curiositat de la Ivet: dibuixos de gent i de la lluita que mostren el recent conflicte d'Irlanda del Nord, complicat explicar a una nena de gairebé 3 anys. També vam fer la ruta del Titanic a Belfast, el famós vaixell més gran i luxós de l'època que es va enfonsar a principis del s. XX. Vam baixar a la dàrsena on es va construir el gran vaixell, un enorme forat que ben bé podria ser un camp de futbol d'equip de primera divisió! També vam sortir de la ciutat i vam fer ruta per alguns dels escenaris de Joc de Trons -com el passeig d'arbres “Dark Hedges”-, la famosa Calçada del Gegant i la seva curiosa llegenda i Carrick-a-Rede, un pont penjant en unes roques a sobre del mar que fa vertigen travessar. Vam gaudir de molt bon temps (una cosa insòlita en aquest paratge) i la història i els paisatges van ser un tastet del país que ens va deixar amb la mel als llavis per a voler tornar ben aviat.

Graffiti de Bobby Sands, a Belfast (Irlanda del Nord)

La curiosa formació rocosa de la Calçada del Gegant 

Maig: Nàpols i Pompeia

Mai abans havíem estat a Nàpols i a la famosa Pompeia, i què millor que descobrir-les en família. Vam gaudir del caòtic centre històric de Nàpols, les seves galeries subterrànies, i les seves vistes al volcà Vesubi i vam provar totes les pizzes que vam poder. La calor impetuosa de Pompeia (tot i que era el mes de juny) ens va obligar a buscar constantment l'ombra, tot i que la Ivet preferia jugar a saltar per sobre de les pedres centenàries dels carrers de l'antiga ciutat romana. També vam visitar la propera i antiga ciutat romana d'Herculano i la ciutat grega de Paestum

Carrer del centre de Nàpols (Itàlia)

Un dels carrers principals de l'antiga ciutat romana de Pompeia, prop de Nàpols

Juny-Juliol: Malàisia, Brunei i Singapur

Malàisia, Brunei i Singapur és la ruta que vam escollir per les tres setmanes del viatge de l'estiu. Per fi complim un somni de fa temps i que creiem que la Ivet ha gaudit molt: veure orangutans en llibertat a la selva del Borneo. També hem assistit a la festa d'aniversari del sultà de Brunei i en els 3 dies que vam passar al país, vam fer les 10 visites imprescindibles per conèixer Brunei. Hem gaudit de les 10 + 1 millors visites i experiències que ofereix Singapur, on també hem fet la original ruta dels graffitis pel barri de Little India, ens hem relaxat a la tranquil·la illa Pulau Kapas de Malàisia, i finalment vam passar els últims dies del nostre viatge per Àsia a la capital malaia de Kuala Lumpur, on vam celebrar el 3er aniversari de la Ivet dinant dalt de la KL Tower!

Semenggoh, el Centre de Recuperació d'orangutans a Kuching, Malàisia

La mesquita d'Omar Ali Saifuddien vista des de la rèplica de barca reial en pedra, a Bandar Seri Begawan, Brunei

Skyline de Singapur

Marina Bay, Singapur

Octubre: Islàndia

Un altre somni fet realitat: veure aurores boreals viatjant en furgoneta per Islàndia. Ha estat la primera experiència recorrent un país en furgoneta, amb la casa a sobre. I ens ha encantat! Hem vist els seus increïbles paisatges, dormit sota un cel ple d'estels i hem despertat en paratges espectaculars. Aquest cop érem 5 viatjant en comptes d'una família de 3, ja que hem tingut la grata companyia de la Cris i en Carles (del blog wetravel.cat).

Impressionant aurora boreal a Islàndia

Moments en la nostra furgoneta-casa a Islàndia

Setembre: Niça i Principat de Mònaco

La primera vegada que trepitgem Costa d'Atzur (Côte d'Azur) anem a Niça i al petit Principat de Mònaco. Vam gaudir de la platja d'Antibol i també vam visitar les properes poblacions Menton, Grass i la cinematogràficament famosa ciutat de Cannes. Niça ens va semblar bonica i monumental, amb una gran zona peatonal molt agradable; no té res a envejar a altres grans urbs franceses. A Mònaco vam anar en primer lloc, per la curiositat d'estar a un petit país que ha sabut ser el centre d'atenció amb el joc (el Casino de Montecarlo) i l'oci (el circuit de Fòrmula 1) i que s'ha convertit en una destinació per a famosos i visitants d'alt estatus. Si t'interessa què veure a Mònaco en un dia, pots fer una ullada al nostre post.

Mirador a la platja de Niça

Vistes del port del Principat de Mònaco

Desembre: Lisboa

Després de 15 anys d'haver estat, hem tornat a una de les nostres ciutats europees favorites. Tot i que s'ha fet molt turística, Lisboa sempre ens ha transmès ser un indret de relax, alhora que una ciutat culturalment molt interessant i on es menja molt bé: no ens importaria pas viure-hi una temporada. Els seus antics tramvies, les tendes com les d'abans, parades de castanyes a cada cantonada i carrerons on sembla que s'hagi aturat el temps ens fan passar estones molt agradables.

Tramvia a un carrer principal de Lisboa, Portugal


Tot i que encara no ha acabat l'any i encara tenim guardat un as a la màniga, podem dir que aquest any hem practicat -en general- "l'slow travel" en família, una manera de viatjar de la que vam parlar en aquesta entrevista del Diari Ara i que cada vegada practiquem més. Tenir flexibilitat, poder improvisar i gaudir de les destinacions sense sentir-nos obligats a visitar necessàriament allò que apareixen a les guies de viatges ens fa sentir més lliures. Així doncs, esperem un 2019 amb molts viatges i molta salut per a tots!


Articles relacionats:

3 anys en família, 3 anys de viatges
Moments viatgers del 2017
Dos anys en família, dos anys de viatges
Moments viatgers del 2016
Un any en família, un any de viatges
Moments viatgers del 2015
Moments viatgers del 2014
Moments viatgers del 2013
Els millors moments del 2012

T'ha agradat? Comparteix aquesta entrada!

 
Continguts de Quaderns de bitàcola (Enric Vilagrosa i Celia López) | Tecnologia Blogger | Plantilla original de Wordpress Theme i Free Blogger Templates | Disseny adaptat per Quaderns de bitàcola
cookie law