12 de desembre del 2018

10 + 1 coses per veure i fer a Singapur en tres dies


Amb gairebé 6 milions d'habitants, Singapur és una ciutat ciutat-estat molt particular, amb la seva pròpia identitat. El seu nom, “Singha Pura” prové del sànscrit i significa "ciutat dels lleons" i bé podem dir que té moltes de les qualitats d'aquest felí: és una ciutat vibrant i en constant canvi, i per altre banda és ordenada, neta i moderna, molt allunyada del clixé que tenen molts països del sud-est asiàtic. És un dels països asiàtics més occidentalitzats que existeixen.


Després de tenir un primer contacte amb Singapur durant la nostra volta al món, set anys després l'hem visitat en família, i hem de reconèixer que si ja ens semblava una ciutat prou atractiva, aquesta vegada encara més! Hem descobert barris que no havíem vist abans, hem conegut noves atraccions (turístiques i no tant turístiques) i l'hem gaudit de dia i de nit.

Tot i que Singapur és una ciutat d'unes dimensions no gaire grans, la seva oferta turística és molt àmplia, així que triar què veure i fer a la ciutat no és una tasca fàcil. Generalment sol ser una parada de 2 o 3 dies pel visitant, que aprofita la seva escala cap a altres països d'Àsia, com poden ser Tailàndia, Malàisia o Indonèsia.

La part moderna dels gratacels de Marina Bay Sands contrasta amb els barris de Chinatown o Little India, on hi ha una fusió cultural que ens apassiona. Per a nosaltres l'encant d'aquesta ciutat. Un altre gran atractiu són les compres i la oferta gastronòmica (Singapur compta amb restaurants d'Estrella Michelin de primer ordre a un preu local), que és deliciosa!


Si estàs pensant visitar aquesta ciutat, a continuació t'expliquem 10 + 1 coses per veure i fer en 3 dies a Singapur:

1 - Fer un tomb pel barri de Little India

Anar al barri és com estar fer un viatge a la Índia. Els temples hindús, carrers amb olor a encens, a flors de les ofrenes, a curri. Les botigues on venen roba per fer vestits al més pur estil indi, els mercats, els restaurants. Només falten les vaques pel carrer. Si no fos perquè tot el barri és net i polit i no hi ha vaques pel carrer, creuríem talment que estem a la Índia!

Si camines per Serangoon Road, el principal carrer d'aquest barri, no pots deixar de visitar el famós temple hindú de Sri Veeramakaliamman, on es respira un ambient de fe religiosa molt impactant. Per tota zona també hi ha moltes tendes i restaurants de menjar indi on un pot passar el dia. Inclús hi ha el centre comercial “Mustafa Centre”, on es poden trobar tota varietat de productes indis. L'ambient del mercat nocturn que hi ha en aquest barri val molt la pena per copsar la vida local, recomanem molt visitar-lo de nit, a l'igual que donar un tomb pels carrers on hi han els originals graffitis de Little India. Un imperdible a Singapur.


2 - Endinsar-te a Chinatown

El Chinatown és un dels barris amb més encant de Singapur. Temples i mercats al més pur estil xinès, botigues antigues amb medicines xineses, restaurants i gastronomia deliciosa...Perdre't pels seus carrers és un dels nostre hobbies preferits.


La Smith St i Tremp St són la artèria principal del barri, allà trobaràs el increïble Budda Tooth Relic Temple, on es poden trobar milers de budes en miniatura. Si la teva visita coincideix a l'hora de dinar, pots aprofitar per anar al Hawker Food Centre de Maxwell Road, just davant del temple, on hi ha menjar ràpid de menú bo i barat. Dins del Chinatown, curiosament també es troba el Sri Mariamman Temple, el temple hindú més antic de Singapur.


Durant els últims anys, el barri de Chinatown ha tingut molta volada entre la gent jove i ara és un indret molt modern de la ciutat, on es poden trobar locals nocturns on prendre còctels i cafès de moda, a la vegada que restaurants i locals a Neil Road, Keong Saik Road o Club Street, amb molt d'ambient durant els caps de setmana.


3- Passejar per Marina Bay

Marina Bay és segurament una de les zones amb un skyline de 360º més increïbles que hem vist mai. Es tracta de l'indret més modern de la ciutat, on gratacels d’oficines i hotels competeixen per ser el més alt, modern i fotogènic.

Aquí es troba el famós i luxós Hotel Marina Bay Sands, amb el seu enorme complex que és una micro-ciutat en si mateixa, ple de botigues, restaurants, discoteques, el Casino i la famosa piscina Infinity des d'on hi ha una espectaculars vistes de Marina Bay. Un indret on pots passar un dia sencer i encara et faltarà temps.



4- Gaudir del Gardens By the Bay, tant de dia com de nit

Ben a prop de Marina Bay es troba Gardens by the Bay (just darrera de l'Hotel Marina Bay Sands). Es tracta d'un parc botànic enorme que a primera vista pot semblar l'escenari de la pel·lícula Avatar, pel seu estil futurista que no deixa indiferent a ningú.

El més impressionant són unes enormes estructures d'acer a l'aire lliure amb forma d'arbres que poden veure des de ben lluny degut al seu gran tamany, situats entre jardins amb diverses plantes autòctones i a la vora del llac. Aquestes grans estructures tenen energia sostenible, ja que recullen l'aigua de la pluja i i acumulen energia per a la seva il·luminació nocturna. Cada dia, sobre les 20h els arbres s'il·luminen i al seu voltant es fa un espectacle de llums i so gratuït, que es pot gaudir simplement estant a la zona dels arbres. Recomanem dur alguna mena de manta per col·locar al terra per estirar-te i veure més còmodament l'espectacle. A nosaltres ens va agradar tant l'espectacle, que al dia següent vam decidir tornar a veure'l!



El parc té 2 zones diferenciades: la primera, la zona dels arbres enormes, oberta al públic i d'accés gratuït. La segona és la zona de l'hivernacle i l'OCBC Skyway, una passarel·la que uneix diversos arbres enormes per on es pot passejar. Per accedir a aquesta última zona, s'ha de pagar entrada.

5 - Prendre un cafè a Clark Quay

La zona de Clark Quay, al costat del riu, és un indret tranquil i agradable de la ciutat. Es troba ple de terrasses, restaurants, botigues, locals de moda i discoteques. Tot i que sol ser una zona una mica més cara que algun dels barris citats anteriorment, val la pena donar una volta i prendre alguna cosa en algun dels seus bars o terrasses.


6 - Veure com treu aigua per a boca el Merlion, el peix-lleó icona de Singapur

El Merlion la icona de Singapur. Representada com una criatura mítica amb cap de lleó i cos de peix. Aquest símbol és utilitzat per representar absolutament tot el relacionat amb la ciutat de Singapur: esdeveniments esportius, publicitat, marques i es pot veure la seva imatge en qualsevol objecte en les tendes de suvenirs.

Es tracta d'una escultura de color blanc que es troba de cara a la badia (justament a la part contrària del Hotel Marina Bay Sands), i que tira aigua per la seva boca de lleó. Tothom es vol fotografiar al davant del Merlion i no és d'estranyar que es formin llargues cues per fer la famosa foto. Des de la seva ubicació hi ha unes vistes espectaculars de Marina Bay i seus gratacels.


7 - Menjar en un Hawker food

Com hem comentat a l'inici de l'article, Singapur és ple de restaurants i locals que ofereixen una gastronomia deliciosa. Un dels imprescindibles en tot viatge a la ciutat és tastar el menjar de carrer, molt bo i econòmic. Encara que rebi el nom de “menjar de carrer”, aquests locals no es troben exactament a peu de carrer, sinó que diversos restaurants, es concentren en centres (el Hawker food Centres). De vegades es troben en un pis alt d'un edifici i cadascun ofereix la seva especialitat. Al voltant d'aquest locals i han taules i cadires i cadascú pot decidir on seure, on tot es troba molt net i polit. Menjar en els Hawker food Centres significa poder menjar barat, escollir tants plats com t'agradi tastar i veure l'ambient local del dia a dia, una experiència que no et pots perdre a Singapur.


8- Prendre un Singapore Sling al famós Raffles Hotel

El Raffles Hotel és un lloc mític de Singapur, un símbol imprescindible en la història de la ciutat. Es tracta d’un hotel de luxe d'estil colonial de l'any 1887, un símbol que pertany a la història d'aquesta ciutat. Amb suites de luxe, són molts els famosos que s'han allotjat en ell.

Si com nosaltres, no et pots permetre el luxe d'allotjar-te en una de les seves luxoses suites, sempre pots gaudir de la visita a l'edifici i prendre't un Singapore Sling al Long Bar de l'hotel, el famós cocktail que ofereixen des de fa més de cent anys.


9 - Anar de compres a Orchard Street

Si t'agrada fer compres de roba i productes de marca aquest és el teu lloc. Orchard Street és un dels carrers més coneguts de Singapur on fer de les compres. Pots passar hores i hores als seus centres comercials, botigues, restaurants, hotels, etc. Alguns centres comercials són tan grans que poden semblar mega-ciutats; no és d'estranyar que moltes sortides de metro siguin directament a l'interior d'algun d'aquests centres que, d'una altra banda, són l'indret perfecte amb aire condicionat per a molta gent que vol fugir una estona de la calor asfixiant que sol fer als carrers de Singapur.


10- Passejar pel Mercat de Bugis Street

La zona de Bugis, (Bugis Street, Bugis Junction i Bugis Village) és una zona comercial que sempre es troba plena de gent i amb molt d'ambient. El Mercat de Bugis Street és el més gran i popular de Singapur. Hi ha multitud de botigues, paradetes de menjar, cafès, roba, sabates, joguines, etc a preus molt econòmics.

10+1- Apropar-se a l'illa de Sentosa

L'illa de Sentosa és una illa artificial al sud de Singapur que és la destinació d'oci de cap de setmana dels habitants de la ciutat. Allà es pot anar a la platja, hi ha una gran varietat de parcs temàtics, un aquari, camp de golf, botigues i restaurants. Nosaltres no l'hem visitat encara perquè hem prioritzat passejar per la ciutat, molta gent ens l'ha recomanat i ens ha assegurat que és una molt bona opció d'oci. 



Tot i que nosaltres vam estar 4 dies, considerem que encara ens van quedar coses per veure. No cal que diguem que en aquesta ciutat no ens avorrim mai, així que ja tenim l'excusa per fer un proper viatge a Singapur!

T'ha agradat? Comparteix aquesta entrada!

 
Continguts de Quaderns de bitàcola (Enric Vilagrosa i Celia López) | Tecnologia Blogger | Plantilla original de Wordpress Theme i Free Blogger Templates | Disseny adaptat per Quaderns de bitàcola
cookie law