6 de gener del 2012

KL i SG: estrenem continent!


Estrenem continent en el nostre viatge!

Dos mesos i mig ens queden per endavant per a conèixer el sud-est asiàtic. Farem parada a Singapur, Malàisia, Vietnam, Cambotja, Laos, Myanmar (si aconseguim el visat) i Tailàndia per a gaudir d’aquest continent i seguir omplint la motxilla de noves experiències. Després d’un país tan “occidental” com Austràlia, ens faltava una mica d’emoció. Ja tenim ganes de marxa altre cop!

De totes formes, i com a fase d’adaptació, hem començat pel més fàcil: Singapur i Kuala Lumpur, dues de les grans metròpolis del sud-est asiàtic, han estat el nostre destí per la primera setmana. Dues ciutats que tenen gran similituds i que a la vegada queden a anys lluny l’una de l’altra: modernes amb elevats gratacels, multiculturals amb barreges impossibles, motors econòmics de la regió... Però Singapur és molt Singapur i Kuala Lumpur sembla que aspiri a semblar-s’hi. KL és una ciutat encara en construcció, SG és una metròpoli consolidada en desenvolupament continu amb vocació d’excel·lència.

La ciutat-estat, amb gairebé cinc milions d'habitants, és el quart centre financer més important del món i juga un paper significatiu en el comerç internacional. Aquest fet es tranllada també a en el dia a dia de la seva gent: no havíem vist mai una ciutat tant consumista i amb tants centres comercials com aquesta. En sànscrit, Singha Pura significa "ciutat dels lleons" i bé podem dir que té algunes de les qualitats d'aquest felí.






Singapur ens ha agradat especialment de nit. Quan es fa fosc les llums dels gratacels s'encenen i ofereixen un dels millors skylines que hem vist mai, i amb una particularitat que el fa ben especial: és una vista 360º. Des de l'Esplanade Drive o la Marina Bay les vistes són espectaculars. En aquesta darrera vam tenir també l'oportunitat de presenciar un espectacle de so, imatge i llum com mai abans havíem vist (mireu el vídeo del youtube que hem trobat).


Però amb el que hem explicat no volem pas desmerèixer KL, només per veure d'aprop i pujar a les Torres Petrones ja val la pena arribar-s'hi. Més barata que Singapur, comparteix amb aquesta cultures i noms de barris. Així la seva base ètnica esta formada per població d'origen malai, xinés i indi, i les dues ciutats tenen un Chinatown, un Little India, un barri colonial i un centre financer. KL és una ciutat enmig de la jungla i això només es pot apreciar si es puja a les Torres o a la Menara Tower, des de las alçades pot contemplar-se com l'horitzó està envaït de densa vegetació i que, entre gratacel i gratacel, la natura ocupa qualsevol mínim espai on pugui expandir-se.
Les Batu Caves, els temples induistes més importants de KL.
Interior del temple hindú Sri Mariamman. S'ubica en ple Chinatown de Singapur.
Interior del temple budista del dent del Buda, a Singapur.
Les Torres Petrones , amb 482 metres, va ser l'edifici més alt del món entre el 1998 i el 2003, moment en que va ser superat per l'edifici Taipei 101 de Taiwan. Ara el rècord l'ostenta el Burj Khalifa de Dubai amb 828 m i les Petrones queden ja en el cinquè lloc, però aquesta gent no es desanima: ara pressumeixen de tenir les torres bessones més altes del món, i així és! Per a aquells més curiosos els direm que tenen una superfície útil de 341.780 m2, que cada torre pesa 270.000 tones, que entre les dues tenen 77.000 m2 de finestres i 65.000 més de revestiment d'acer inoxidable, que disposen d'un total 76 ascensors (29 de dos pisos) que comuniquen els seus 88 pisos. Ah! I que van costar uns 950 milions d'euros. Avui us deixem amb les imatges d'aquestes impressionants torres. Fins la propera!
(cliqueu a sobre de les imatges per a veure-les més grans)

4 comentaris :

RAQUEL ha dit...

Us encantarà Asia!! nosaltres aquest estiu hem estat 21 dies a Tailandia!! i ens ha agradat moltissim!! (temples, budes, platges, selva, i compres!! jeje si necessiteu informacíó ja direu!! Petons

El viatge dels Rodamons ha dit...

Comenceu un continent nou, la qual cosa significa: idioma diferent, gastronomia estranya, mitjans de transport rars, altres religions, codis de conducta insòlits, altres maneres de viure... I tot això és el millor de viatjar!

A gaudir moltíssim d'Àsia!!! Una abraçada.

Anònim ha dit...

Que disfruteu molt d'aquesta etapa!.
enric: avui he dinat al restaurant vietnamita que tant ens agrada, i el cambrer és de KL. Hem parlat un xic del vostre viatge i al·lucinava!. M'ha dit que sols un pont separa malasia de Singapur?. Molts petons als dos i a continuar disfrutant! ester

Quaderns de bitàcola ha dit...

Gràcies pels vostres ànims!
Comencem amb il·lusió la nova etapa del viatge... Tot i que, com veureu en la següent entrada, no hem començat amb gaire bon peu...

Raquel, rodamons, tot suggeriment serà benvingut! Encara tenim la ruta oberta, anem fent sobre la marxa i la vostra experiència ens gran utilitat.

Ester! Quina il·lusió llegir-te en el bloc. Si, efectivament Singapur i Malaisia només estan separats per un pont que fins i tot es pot travessar caminant. Per cert, el que estem menjant per aquí al Vietnam no s'assembla gaire als plats del vietnamita al que anem habitualment... el de Barcelona és molt més occidental! Molts records a la gent de la feina!

 
Continguts de Quaderns de bitàcola (Enric Vilagrosa i Celia López) | Tecnologia Blogger | Plantilla original de Wordpress Theme i Free Blogger Templates | Disseny adaptat per Quaderns de bitàcola
cookie law