22 d’octubre del 2018

Singapur: Little India a través dels seus graffitis


Agafar el metro i, en baixar, tenir la sensació d'haver-te teletransportat a una ciutat índia. Olors a espècies, música de Bollywood, temples hindús i la gent, evidentment la gent. Poc té a veure Little India amb la resta de Singapur... O no, al contrari: no s'entendria la singularitat i riquesa cultural d'aquesta metròpoli si no existissin barris com aquest.




Els vius colors formen part de la identitat de Little India: es veuen en les façanes de les cases, en els saris de les dones, en les flors de les "pujes" a les deïtats hindús... i a les obres d'art urbà que decoren i donen un interessant contrapunt als carrers del barri.

Singapur s'ha convertit en ciutat icona d'artistes i amants dels graffitis, Se'n poden trobar en els diferents barris de la ciutat però és a Little India on se'n pot trobar una major concentració. A continuació te'n mostren una selecció.












A una passejada de Little India està el carrer Haji, un altre punt d'interès en la ruta graffitera per Singapur. "Haji" era el títol que originàriament es donava a aquell musulmà que havia fet la peregrinació a la Meca, i aquest carrer en el passat estava plena de "shophouses" que oferien allotjament als peregrins que feien parada a Singapur.

Avui el carrer Haji continúa formant part del barri musulmà i els seus antics edificis han estat reformats mantenint l'estructura original. Les façanes però estan decorades de graffitis i els baixos dels edificis els ocupen cafeteries i botigues de moda que fan les delícies de passejants i turistes. Les pintures dedicades a mites de la música s'emporten la palma.








I tu què en penses de l'art urbà de Singapur? T'agrada?

 
Continguts de Quaderns de bitàcola (Enric Vilagrosa i Celia López) | Tecnologia Blogger | Plantilla original de Wordpress Theme i Free Blogger Templates | Disseny adaptat per Quaderns de bitàcola
cookie law