16 d’agost del 2018

La Calçada del Gegant, un paratge de llegenda


Explica la llegenda que hi havia dos gegants, un d'Irlanda (Finn) i un altre de l'illa escocesa d'Staffa (Bennandoner), que es portaven molt malament i es llençaven roques contínuament. Amb el temps, de tant tirar-ne, es va acabar formant un camí de pedres sobre el mar.





El gegant escocès, creient-se més fort que l'irlandès, va decidir travessar el camí per anar a buscar i derrotar d'una vegada per totes al seu adversari. Oonagh, l'astuta dona del gegant irlandès, va veure de lluny com venia el gegant escocès i no se li va acudir altra forma per protegir al seu marit que vestint-lo amb roba de nadó.





En arribar l'escocès i veure aquell bebè tan gran, va pensar que el seu pare encara ho seria molt més i es va espantar. Cames ajudeu-me va fugir desfent el camí que havia fet des de la seva illa. I ho fa fer trepitjant ben fort a cada petjada per tal que les roques s'enfonsessin en el mar al seu pas i que l'altre gegant no pogués arribar a Staffa.





Les roques que avui formen la Calçada del Gegant són les espectaculars restes que van quedar d'aquell camí...


T'ha agradat? Comparteix aquesta entrada!

     
    Continguts de Quaderns de bitàcola (Enric Vilagrosa i Celia López) | Tecnologia Blogger | Plantilla original de Wordpress Theme i Free Blogger Templates | Disseny adaptat per Quaderns de bitàcola
    cookie law