4 de juliol del 2018

Ruta del Titanic a Belfast


Durant la nostra estada a Belfast, vam poder veure alguns dels indrets més icònics de la ciutat i vam fer una ruta pels murals de Belfast, testimoni del recent conflicte d'Irlanda del Nord entre protestants i catòlics.

Com ens apassiona tant la història recent com l'antiga del país, no podíem perdre la visita al Titanic Belfast, el museu sobre la història del famós transatlàntic "Titanic" que ens va sorprendre tant per la seva arquitectura com per el seu interior amb galeries interactives que fan viure una autèntica experiència "a bord del Titanic".



Història del Titanic

RMS Titanic era el segon dels tres transatlàntics de la companyia anglesa White Star Line que pretenien dominar el negoci dels viatges transoceànics a principis del segle XX. Es tractava del vaixell de passatgers més gran i luxós de l'època, juntament amb el RMS Olímpic.

En el seu primer viatge entre Southampton (Gran Bretanya) i Nova York, en la nit del 14 a la matinada del 15 d'abril de 1912 es va trobar amb un iceberg, el que va provocar la seva caiguda i la mort de 1.515 persones (d'un total de 2.224). El sinistre del Titanic es va convertir en un dels naufragis més famosos de la història, sobretot (i tristament) perquè molts dels seus passatgers pertanyien a una classe alta adinerada i va ser la primera vegada que es va produir una catàstrofe d'aquesta magnitud en un vaixell de tales dimensions.


Titanic Belfast (Museu del Titanic)

Si t'agrada la història i/o has llegit o vist alguna de les moltes pel·lícules que s'han portat a la pantalla gran sobre la catàstrofe del Titanic gaudiràs visitant el Belfast Titanic. I no només els adults, sinó també els nens, ja que el museu compta amb diverses galeries interactives que segur que els més petits de la casa els encantarà explorar.


Amb un exterior metàl·lic i en forma de proa de vaixell, el Titanic Belfast destaca per ser un edifici amb una arquitectura molt moderna i per tenir unes magnífiques instal·lacions. Està situat al mateix port de Belfast, on el Titanic es va construir i va dirigir-se cap a Southampton. La seva visita no et deixa indiferent: es tracta de la major atracció del món sobre el famós vaixell i el seu cost va ser de gairebé 100 milions de lliures, així que ja es pot imaginar que si el seu exterior és impressionant, l'interior no es desconeix. Belfast ha apostat fort per invertir en explicar la història del Titanic, imaginem que també amb l'objectiu de ser (tristment, una tragèdia) el principal reclam turístic de la ciutat.



Al museu hi ha nou galeries interactives on s'explica la història del vaixell: des de la seva construcció i les condicions de vida de les persones que van treballar-hi, passant per la recreació dels tipus de classes de cabines (primera, segona i tercera), les sales més luxoses i fins i tot es pot fer un recorregut per les sales de màquines del vaixell amb una espècie de cotxes dirigits. Però aquesta és només una de les activitats interactives amb què els grans i petits gaudeixen de la visita.






En una de les sales també es poden veure els cartells de les pel·lícules que han recreat a la pantalla gran el naufragi del Titanic.


En aquest vídeo pots fer-te una idea de com és una visita a Titanic Belfast (font: web de Titanic Belfast)


SS Nomadic

Es tracta d'un ferri de vapor que es troba just davant del Museu Titanic Belfast, va ser construït el 1911 i és similar al famós Titanic, encara que de dimensions molt més petites. Es pot visitar l'interior i exterior del vaixell i amb la mateixa entrada, inclús tens la possibilitat de disfressar-te de l'època.


La dàrsena del Titanic

Al Port de Belfast, un curt passeig del Museu del Titanic, trobem un dels llocs més importants de la llegenda del RMS Titanic, per a nosaltres encara més simbòlic que el museu: la dàrsena Thompson, el lloc on es va construir el Titanic i des d'on va partir fins a Southampton, amb destinació a Nova York.



L'assoliment de l'enginyeria de l'època eduardiana es conserva gairebé perfectament a l'estació de bombeig. Els visitants tenen l'oportunitat de baixar els 44 peus fins al fons del moll, on el Titanic va estar per última vegada a terra, i experimentar l'escala del trasanlàntic més famós del món.



La presa de la dàrsena on es va construir el Titanic apareix en una foto antiga exposada al museu. Passat i present del mateix lloc:



Informació pràctica pel viatger

Ruta a peu del Titanic a Belfast:


Web Museu Titanic Belfast: http://titanicbelfast.com/
Preu entrades: 18,50 lliures
Direcció: 1 Via Olímpica, Queen's Road, Titanic Quarter, Belfast

Web Nomadic Belfast: http://www.nomadicbelfast.com/
Preu entrada: 7 lliures

Web Titanic's Dock (Dàrsena del Titanic): http://www.titanicsdock.com/
Preu entrada: 4 lliures

T'ha agradat? Comparteix aquesta entrada!

     
    Continguts de Quaderns de bitàcola (Enric Vilagrosa i Celia López) | Tecnologia Blogger | Plantilla original de Wordpress Theme i Free Blogger Templates | Disseny adaptat per Quaderns de bitàcola
    cookie law