14 de novembre del 2018

Què veure en un dia a Santo Domingo


És per tothom conegut que a la República Dominicana la majoria de visitants hi arriben per gaudir de les seves cristal·lines i turqueses aigües, platges paradisíaques del Carib on és fàcil trobar el relax. Però cal destacar que les seves ciutats colonials són de les més interessants d'Amèrica i que el casc antic de Santo Domingo, la capital del país, és un dels més importants en la història del continent.


Santo Domingo, la primera ciutat en tot

En primer lloc, va ser la primera ciutat fundada pels europeus en sòl americà, però no només això. Santo Domingo ostenta el títol de tenir el/la primer/ra…

  • Catedral d'Amèrica
  • Castell d'Amèrica
  • Seu de del govern colonial a Amèrica
  • Universitat d'Amèrica 
  • Casa construïda en pedra d'Amèrica

Per totes aquestes raons el casc antic de Santo Domingo, el que és la zona colonial de la ciutat, és Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Si viatges a República Dominicana no pots deixar de visitar el seu casc antic donant un tranquil passeig, els seus històrics edificis i les seves avingudes peatonals faran que facis una viatge en el temps i per unes hores creguis que et trobes a la mateixa època en que Bartolomé Colom (germà de Cristòfor Colom) va fundar la primera ciutat europea a Amèrica.

Què visitar en un dia a Santo Domingo?

A la zona colonial de la ciutat descobriràs indrets i edificis que es poden veure perfectament en un dia:

Catedral de Santo Domingo

Situada al Parc Colom, és l'edifici més important de la ciutat i del país. Es tracta de la primera catedral que es va construir a Amèrica, d'aquí la seva importància. A la seva cripta es diu que es troben les restes de l'almirall Cristòfor Colom, tot i que no es pot visitar trobem aquest cartell (foto d'abaix) que ho assegura:




Parque Colón

En el vell mig del casc antic, l'antiga "Plaza Major" de Santo Domingo, coneguda amb el nom de Parque Colón, és l'emplaçament on tothom es troba, peta la xerrada es pren un cafè en una de les tranquil·les terrasses que hi han al voltant. L'estàtua dedicada a Cristòfor Colom presideix la plaça i molts adolescents seuen als seus peus, mentre que les famílies passen l'estona donant de menjar als coloms. Històricament sempre ha estat la plaça més important de la ciutat colonial, per aquesta raó es van construir al voltant d'aquesta imponents edificis i residències, com la catedral o l'Ajuntament. El Parque del Colón és un imprescindible per veure en un dia a Santo Domingo.






L'Ajuntament

Es tracta de l'edifici d'estil neoclàssic que fou antigament el Palau Consistorial i que es troba al cèntric Parc Colón. De lluny, quan un s'acosta al Parc, una gran Torre del Rellotge de 29 metres d'alçada marca la ubicació. Tot i que no es pot visitar el seu interior, destaca per la seva monumentalitat exterior.


Torre de l'Homenatge i castell

Construïda com a talaia en 1503, la torre d'Homenatge s'utilitzava com a lloc d'albirament quan arribaven els assaltants pirates. Un altre ús era retre homenatge als vaixells que arribaven al port, tot i que anys més tard va servir també de presó.


Calle de las Damas

De l'any 1502, és el primer carrer de Sant Domingo. Va ser anomenat així per haver residit en aquest carrer les dames del seguici de “doña Maria de Toledo”, dona de Diego Colom (fill de Cristòfor Colom). En aquest mateix carrer es van construir les primeres cases de pedra de personatges rellevants de la conquesta.



Casa de Cristòfor Colom

Al mateix carrer de las Damas trobem la casa en la que figura gravat en una placa en pedra que allà va viure Cristòfor Colom durant aproximadament un mes l'any 1504 i que va ser la seva última residència a Amèrica. La llàstima és que no es pot visitar.



Panteó de la Pàtria

Al mateix Carrer de les Dames, aquesta antiga església jesuïta es va convertir en un espai per honorar als herois nacionals a mitjans del s.XX, com el general Santana, el primer president de la República. En el seu interior trobem sempre un soldat guardant la flama simbòlica, en un ambient solemne. De fet, és un dels indrets més visitats pels locals, sobretot estudiants.



Museo de las Casas Reales


Es tracta d'un dels museus de la història d'Amèrica més complet d'Amèrica, un bon lloc per començar la teva visita per la ciutat i introduir-te en la història de l'illa des de 1492 fins a 1821, any en què s'independitza d'Espanya. Si et fixe, just al davant del museu hi ha un rellotge de sol de pedra de l'any 1753; es diu que els jutges de l'època consultaven l'hora mirant aquest rellotge.



Alcàsser de Diego Colom

A l'extensa Plaça d'Espanya de Santo Domingo trobem la antiga residència del primer governador Diego Colom, fill del primer almirall Cristòfor Colom, el descobridor d'Amèrica. La família va viure allà fins el 1577, fins que va ser convertit en un museu que avui dia es pot visitar.


"Casa del Cordón"

Situada al carrer Isabel la Catòlica, es tracta de la primera casa de pedra construïda d'Amèrica (any 1502). S'anomena "la Casa del Cordón" perquè té la decoració d'un cordó en pedra a la façana. Com a dada curiosa, avui dia és la seu del Banc Popular Dominicà.


Convent i església dels Dominics

El convent dels Dominics, fundat el 1510, va ser el primer d'aquesta ordre que es va instal·lar a Amèrica. De fet, els estudis de Càtedra de Teologia es van posar al mateix nivell que els estudis d'Universitat, així que aquesta va ser la primera universitat del continent americà. Al costat del convent hi ha l'església dels Dominics, la més antiga d'Amèrica que encara es conserva a peu.


T'ha agradat? Comparteix aquesta entrada!

 
Continguts de Quaderns de bitàcola (Enric Vilagrosa i Celia López) | Tecnologia Blogger | Plantilla original de Wordpress Theme i Free Blogger Templates | Disseny adaptat per Quaderns de bitàcola
cookie law