31 de desembre del 2019

Moments viatgers del 2019


Ha acabat UN ANY BEN ESPECIAL, el 2019. I no pels viatges, sinó perquè aquest hem augmentat la família amb el nostre petit Jan. Així que si el 2015 va ser un any de grans canvis i vam fer el nostre GRAN VIATGE quan va néixer la nostra primera filla Ivet, aquest any ho és una mica més. Però hem de dir que pel fet de ser quatre no se'ns passen les ganes de viatjar. Tot al contrari, encara en tenim més, o si més no, ens agrada repetir destinacions on ja hem estat sols en parella abans i tornar ara amb els nostres petits. Aquest és el nostre resum viatger del 2019:


Gener. Viena, Bratislava i Budapest

Aquest viatge va començar en festes nadalenques del 2018 i va acabar al gener de 2019. Així que va ser el primer viatge de l'any. Vam voler acostar-nos al fred. Àustria, Eslovàquia, Hongria i una fugaç visita a Brno (República Txeca) 4 paisos en 13 dies. Són ben fàcils de visitar i les 3 ciutats que vam escollir tenen un encant diferent. A Viena, tot és monumental; allà vam passar el Nadal i vam visitar les típiques fires. També va voltar pel casc antic de Bratislava i vam dormir en un vaixell al riu Danubi. A Budapest vam celebrar l'entrada d'any 2019 i ens vam banyar en el famós balneari Schezeny, amb enormes piscines a l'aire lliure rodejades d'escultures. Tota una experiència.


Febrer. Líban

Quan la Celia estaba embarassada de 6,5 mesos vam viatjar a una de les destinacions que des de feia temps més ens atreia, amb indrets històrics amb plens de runes romanes, com la grandiosa ciutat de Baalbek, la joia romana del Líban. Tot i que a molts els pugui semblar una destinació poc segura degut a la seva situació política, hem de dir que ens vam sentir molt segurs. En aquest article expliquem la nostra opinió a partir de la nostra experiència viscuda.


Abril. Cadaqués

A la primavera, la petita població de l'Empordà va ser la nostra escollida per fer una escapada poc abans de néixer en Jan. Grans passejades a prop del mar, carrers amb cases de façanes blanques i plenes de flors, fars, barques, sorra i un vent de tramuntana que despentina. Un indret especial on tornàvem després de molts anys sense anar-hi.


Juny. Bèlgica i Luxemburg

A finals de juny, en Jan va fer el seu primer viatge amb avió amb un mes i mig de vida. Prenent de base la bonica ciutat de Brussel·les, la capital de Bèlgica, on ja havíem estat anys enrere, vam aprofitar per visitar les properes ciutats amb encant de Bruges, Gante, Lovaina, Anvers. Les cases del casc històric d'aquestes ciutats semblaven extretes de contes. Tot i fer molta calor, va ser un viatge per recordar.


Juny-Juliol. Kíev, Minsk, Lituània, Letònia, Estònia i Hèlsinki

Un viatge de 3 setmanes on vam tenir la oportunitat de conèixer de prop Ucraïna, Bielorússia, les Repúbliques Bàltiques i Finlàndia, on vam celebrar el 4art aniversari de la nostra filla Ivet. Un dels indrets més destacats d'aquest periple va ser el centre històric de Tallin, Estònia, una ciutat que recomanem visitar almenys una vegada.


Agost-setembre. Japó

Un mes sencer al país nipó, després d'haver estat feia 10 anys, ens va semblar el més apropiat per fer amb nens a l'estiu. Tot i que la calor era extrema en aquesta època de l'any,creiem que vam encertar viatjant a Japó, ja que a l'agost se celebren molts festivals interessants, com carnavals a Tòquio o el Festival de l'Obon, principalment a Kyoto. Aquestes dues ciutats van ser les grans escollides com a base, però també vam visitar Osaka, Koyasan, Kamakura…
Si estàs pensant viatjar al Japó,et recomanem que llegeixis el nostre article 25 coses que has de saber abans de viatjar al Japó.


Novembre. Romania

Romania és sorprenent pel viatger que la visiti... Destaca pels seus castells, com el de Peles o Bran (el de Dràcula), amb les seves llegendes literàries, les seves ciutats amb cases de conte de façanes de colors -com Sighisoara-, les seves grans places amb teulades de finestres que semblen ulls -com Sibiu- i les seves esglésies fortificades amb cases que semblen de barrufets, ben a prop de Brasov. Un país meravellós per descobrir amb una gent molt oberta.


Desembre-gener. Croàcia, Bosnia i Herzegovina, Eslovènia, Venècia

L'últim viatge de l'any l'hem començat per Drubrovnik, el que va ser el primer viatge de la Ivet en avió quan tenia un mes i mig de vida. Ens ha agradat tornar-hi ara que som una família de quatre, com també ens ha agradat tornar a Mostar i descobrir llocs nous com Sarajevo o Svrenika. Aquests indrets que hem recorregut rememorant la recent guerra ens han regirat una mica, colpit, però també ens ha fet ser més conscients de que ben a prop nostre pot produir-se l'horror més inconcebible que imaginem mai. Per això sempre diem que ens agrada veure els lloc amb els nostres ulls, més que no pas ens ho expliquin.



Que el 2020 vingui ple de molts viatges, però sobretot salut per poder fer-los! ! !


Articles relacionats:

4 anys en família, 4 anys de viatges
Moments viatgers del 2018
3 anys en família, 3 anys de viatges
Moments viatgers del 2017
Dos anys en família, dos anys de viatges
Moments viatgers del 2016
Un any en família, un any de viatges
Moments viatgers del 2015
Moments viatgers del 2014
Moments viatgers del 2013
Els millors moments del 2012

T'ha agradat? Comparteix aquesta entrada!

 
Continguts de Quaderns de bitàcola (Enric Vilagrosa i Celia López) | Tecnologia Blogger | Plantilla original de Wordpress Theme i Free Blogger Templates | Disseny adaptat per Quaderns de bitàcola
cookie law