27 de juliol del 2019

4 anys en família, 4 anys de viatges


Tal dia com avui, un 27 de juliol de 2015, vam començar el GRAN VIATGE de ser pares. Avui la nostra filla Ivet compleix 4 anys i ho celebrem a Hèlsinki, Finlàndia. Així que duem...4 anys viatjant en família! Aquest 2019 ha arribat al món el nou viatger de la família, en Jan, un petitó que ja té ganes d'empaitar a la seva germana tot voltant pel món. Avui però, ens agradaria compartir en aquest article els viatges que hem fet amb ella des que va néixer fins al moment.

Després de viure l'experiència de viatjar en família durant el seu primer any de vida i veure que el fet de ser pares no ens aturava a viatjar, la Ivet va començar a caminar just al fer l'any. Així que veient que viatjant en família durant el seu segon any de vida ella ja era més autònoma i que despertava encara més la seva curiositat pels llocs i la gent que vèiem en cada viatge, vam decidir continuar. I per què no? Així que, amb 41 paisos a la motxilla, va arribar el seu 3er aniversari aprenent moltes coses a cada destinació on anava. Ara, amb 57 paisos visitats i veient la gran diversitat que ofereix el món, perquè no seguir viatjar com fins ara?



Segurament quan sigui més gran no recordarà tots els lloc on ha estat ni molt menys tots els avions als que ha pujat o en quantes ciutats ha estat. Però si que segurament recordi moments on s'ho ha passat pipa, indrets que l'han atret per alguna raó, i la gent que haurà creuat alguna paraula amb ella. Si només recorda això ja ens donem per satisfets. I per celebrar que la nostra petita fa els 4 anys, volem fer un resum del que ha estat aquest darrer any de vida viatgera per ella:

Malàisia

Celebràvem el tercer aniversari de la Ivet a Kuala Lumpur, al final d'un viatge que ens va portar per Borneo, Brunei, Singapur i Pulau Kapas. Vam poder veure orangutans en llibertat, celebrar l'aniversari d'un sultà, descansar en les platges d'una illa idíl·lica i vam gaudir de dues de les grans metròpolis del sud-est asiàtic. Una bona forma de començar el tercer any de vida! 


Niça i Mònaco

Un viatge de 4 dies dóna per a molt a la Costa d'Atzur. El destí escollit per viatjar en un pont va ser Niça, on ens vam establir en el nostre allotjament i des d'allà vam visitar la ostentosa Mònaco, Antíbol, Cannes (famosa pel seu festival de cinema anual, Grasse i Menton. Uns dies on la Ivet va tenir la oportunitat de gaudir de la platja (Antíbol), escoltar el motor roent de cotxes flamants (Mònaco), veure quadres de pintors com Chagall i Matisse i divertir-nos saltant en una de les fonts d'aigua d'un parc de Niça.


Islàndia

A l'octubre vam anar a Islàndia, una època ideal per poder veure alguna aurora boreal si el temps ho permet. És una destinació ideal per viatjar amb família, i viatjar per Islàndia en furgoneta com nosaltres, és una gran experiència. Si Islàndia és ja de per si un país amb suficients atractius per un nen, com són els animals, la neu, les cascades, els glacials...Les llegendes sobre trols i fades acaben de completar aquesta idea màgica de la illa, cosa que per una nena tan curiosa com la Ivet és una motivació constant per veure llocs nous cada dia. I no cal que diguem que les aurores boreal que vam veure li van encantar...



Lisboa

Coincidint amb l'inici de les festes de Nadal, al desembre vam optar per visitar una de les ciutats on feia anys que havíem estat i que teníem moltes ganes que conegués la Ivet. Lisboa. Trepitjar les pedres blanques i negres que formen el tramat dels carrers del casc antic, pujar a tramvies, entrar al Monestir de los Jerónimos o veure un arbre de Nadal gegant on una vintena de persones es podia ficar a dins eren aventures ben divertides per a ella.


Viena, Bratislava i Budapest

En plenes festes nadalenques vam voler acostar-nos al fred. Àustria, Eslovàquia, Hongria i una fugaç visita a Brno (República Txeca) 4 paisos en 13 dies. Són ben fàcils de visitar i les 3 ciutats que vam escollir tenen un encant diferent. A Viena, tot és monumental; allà vam passar el Nadal i la Ivet va conèixer els trols petrificats. També va voltar pel casc antic de Bratislava i el que més li va agradar va ser dormir en un vaixell al riu Danubi, tota una novetat per ella. A Budapest vam celebrar l'entrada d'any 2019 i ens vam banyar en el famós balneari Schezeny, amb enormes piscines a l'aire lliure rodejades d'escultures. Tota una experiència.



Líban

Una de les destinacions que des de feia temps més ens atreia i on la nostra filla va descobrir que els indrets històrics amb moltes runes, com la famosa ciutat de Baalbek, no són avorrides. Explicant històries sobre les pedres que anàvem veient i posant una mica d'imaginació, cada lloc que visitem pot ser un indret ben especial, on les fades o nans viuen sota de les pedres.


Bèlgica i Luxemburg

A finals de juny, prenent de base la bonica ciutat de Brusel.les, la capital de Bèlgica, on ja havíem estat anys enrera, vam aprofitar per visitar les properes ciutats amb encant de Bruges, Gante, Lovaina, Anvers. Les cases del casc històric d'aquestes ciutats semblaven extretes de contes. Veure els canals amb les barques i jugar als parcs -aquí són ben grans i plens de bona ombra on refugiar-se de la calor- van ser les activitats que més va gaudir la nostra petita.



Kíev, Minsk, Lituània, Letònia, Estònia i Hèlsinki

Avui celebrem que la Ivet fa quatre anys i ho celebrem viatjant, concretament a Helsinki. És el final d'un viatge que durant més de tres setmanes ens ha portat per Ucraïna, Bielorússia, les Repúbliques Bàltiques i ara Finlàndia.



I quin regal li podem fer a la Ivet per celebrar els seus 4 anys? Ja sabem quin regal li agradaria... un viatge a...? Quina serà la seva propera destinació? ;) 

T'ha agradat? Comparteix aquesta entrada!

     
    Continguts de Quaderns de bitàcola (Enric Vilagrosa i Celia López) | Tecnologia Blogger | Plantilla original de Wordpress Theme i Free Blogger Templates | Disseny adaptat per Quaderns de bitàcola
    cookie law