8 de març del 2019

És segur viatjar al Líban?


La seguretat al Líban, és el "gran tema", i si "és segur viatjar al Líban" és la pregunta que tothom ens fa una vegada hem estat en aquesta destinació. Anem per parts:

El Líban és un país petit amb frontera amb Síria i Israel. Aquest fet, junt amb la seva història recent, la presència d'Hesbollah i les seves difícils relacions amb el seu veí del sud (Israel), fan que la seguretat sigui un dels grans dubtes que a un se li planteja a l'hora de decidir-se a viatjar-hi. Nosaltres abans de comprar els bitllets d'avió, vam contrastar informació oficial amb notícies recents i l'opinió de viatgers que hi havien estat feia poc. Hem d'afegir que el fet de viatjar amb nens ens fa tenir més consciència a l'hora d'escollir les nostres destinacions i sempre tenim en assegurem que viatgem a un destí segur. A continuació et donem la nostra opinió a partir de l'experiència viscuda durant el nostre viatge al Líban al febrer de 2019:


Hem de dir que tant a la ciutat com a les carreteres hi han força controls militars, alguns dels quals amb tanquetes i tot. És un aspecte que sobta, tot i que no és gaire diferent a per exemple Israel. Personalment no hem tingut sensació d'inseguretat i de fet el propi Ministeri d'Exteriors cataloga amb risc baix les principals zones turístiques del país. Això sí, durant el viatge hem evitat les zones indicades com més "calentes".




Alguns països, entre d'altres EEUU, han inclòs el Líban en el seu llistat de nacions que s'han de visitar només en cas de necessitat i algunes ambaixades adverteix del perill de visitar sobretot el sud del Nahr Litani (riu Litani) i als camps de refugiats palestins i suggereixen evitar les manifestacions públiques. Cal evitar també passejar pels barris d'Hezbolà de Beirut i sobretot tenir en compte que no es poden fer fotografies, ni de zones militars ni punts estratègics, qualsevol podria ser sospitós i no cal jugar-se-la... Aquí no està ben vist fer fotos en zones conflictives o simplement de punts protegits per militars (les fotografies que apareixen en aquest article van ser d'amagat).




En molts punts de la ciutat de Beirut, sobretot al centre, hi han moltes mesures de seguretat: blocs de formigó a cada banda del carrer, zones residencials amb agents de protecció i barreres controlant l'accés, filats per sobre dels murs que rodegen alguns edificis, ferros antitancs, torres de defensa i algun control.





Cal dir que si a nosaltres ens sobta tanta seguretat, per la gent local està molt habituada a veure aquest elements en els carrers, suposem que a perquè ja fa molts anys que existeixen i no deixa de ser una normalitat per ells. Hem de dir que al cap d'uns dies de recórrer els mateixos carrers de Beirut, ja ens acostumem a veure cada dia militars i ens adonem que simplement estan allà per si passa alguna cosa, així que ens dona més sensació de seguretat que no pas de perill (sensació que no hem tingut en cap moment).



Cada any hi ha algun atemptat terrorista al Líban però, desgraciadament aquesta és una realitat que també passa a Europa. D'altra banda el nivell de robatoris i atracaments és molt baix, diríem que fins i tot inferior que a Barcelona. Si hi ha una perill del dia a dia, aquest és el del trànsit: condueixen com bojos i travessar algun carrer pot arribar a ser una aventura.


En definitiva, personalment ara mateix recomanem i t'animem a visitar el Líban, tot i que cal considerar que és una zona volàtil i que la situació pot canviar a mig termini. Per tant, és aconsellable informar-se de la situació del país abans de decidir viatjar. A nosaltres el Líban ens ha sorprès molt gratament, creiem que té un atractiu impressionant pel visitant: el seu patrimoni (únic al món), la seva història, la seva gent, la gastronomia...I sense massificació turística, un punt a favor que pocs indrets al món tenen.

T'ha agradat? Comparteix aquesta entrada!

2 comentaris :

Elena ha dit...

Hola, nosaltres anirem a l'octubre i no tenim clar el tema de llogar un cotxe,sembla que condueixen com boixos, algun comentari?

Quaderns de bitàcola ha dit...

Hola Elena,
nosaltres no vam llogar cotxe, ho vam fer tot en transport públic. Pel que vam observar la conducció és més agressiva que aquí però menys que al sud-est asiàtic o a Egipte, per exemple.
Gaudiu del Líban!

 
Continguts de Quaderns de bitàcola (Enric Vilagrosa i Celia López) | Tecnologia Blogger | Plantilla original de Wordpress Theme i Free Blogger Templates | Disseny adaptat per Quaderns de bitàcola
cookie law