17 de gener del 2019

Tendències: destinacions per viatjar al 2019


Vols preparar una escapada original? Vols començar a preparar les vacances d'estiu i et falten idees? Vols descobrir un lloc diferent? En aquest article et proposem 8 destins que s'han de considerar per aquest 2019. N'hi ha per tots els gustos, durada i pressupostos. Quin serà el teu?

1) Matera (Itàlia)

La localitat italiana de Matera, situada a la regió de Basilicata, al sud d'Itàlia i amb poc més de 60.000 habitants, ha estat escollida la Capital Europea de la Cultura 2019. Un títol que també té ha obtingut la ciutat búlgara de Plovdiv, ja que es concedeix cada any a dues localitats dels Estats membres.

És coneguda per “Città dei Sassi” (ciutat de pedra), ja que es caracteritza per ser tenir homogeneïtat de construcció en els seus edificis fets amb pedra i un color marró clar que fa d'aquesta ciutat una delícia per la vista. Els seus carrers empedrats i les grans finestres i portes de les cases, juntament amb l'ambient tranquil fa que un passeig ens transporti a una Itàlia de fa anys.


2) Islàndia

Amb increïbles paisatges de somni, és el destí de moda. Es tracta d'un viatge a la natura en estat pur. A qui no li agrada veure guèisers, aurores boreals, cascades gegants o donar-se un bany en aigües termals envoltat de neu a l'hivern? A més, es poden trobar vols barats a Reykjavik, la seva capital. Per a nosaltres, la millor manera de viatjar per Islàndia és en furgoneta, ja que et permet molta flexibilitat a l'hora de fer la ruta, duem la casa a sobre i també podem cuinar. Si t'interessa el tema, pots llegir el nostre article Viatjar en furgoneta per Islàndia.


3) Sri Lanka

Sri Lanka és una de les destinacions top d'aquest 2019. Dues setmanes és temps més que suficient per fer la ruta complerta pel país: començant pel sud visitant la ciutat colonial de Galle, les platges (Mirissa, Unawatuna...entre d'altres) i el parc de Yala. La zona muntanyosa del país, on estan les plantacions de te a Ella i Nuwara Eliya i Kandy, l'antiga capital del país. Si viatges a finals de juliol o començament d'agost et recomanem coincidir a Kandy amb l'Esala Perahera, el festival més important del país on, durant deu dies, totes les nits surten a desfilar elefants engalanats i ballarins amb tambors en honor a la dent de buda, una relíquia molt preuada pels budistes.

La ruta continua ruta cap al nord a l'anomenat triangle cultural: Polonaruwa, Dambulla i Anuradhapura les ciutats més antigues de Sri Lanka, on trobem temples, budes i llocs sagrats. No et pots perdre una de les 8 meravelles del món antic: Sigiriya, on hi ha una gran roca des d'on hi han unes vistes increïbles.


4) Maldives

Sempre has volgut anar al paradís? Les Maldives estan més a prop que mai. Et proposem que el teu viatge per Sri Lanka el culminis amb una setmana de relax a les paradisíaques Illes Maldives, on nedaràs en aigües cristal·lines de color turquesa. Si abans fer un viatge a aquest petit país era prohibitiu pel seu preu, des de fa uns pocs anys és més accessible, ja que pots volar en companyia low cost des de la Índia o Sri Lanka i també es pot trobar allotjament més econòmic que els luxosos ressorts, pots allotjar-te en una guesthouse (cases particulars) pel mòdic preu de 60-80 € nit/hab doble. No està gens malament, oi?


5) La Xina

Xina és possiblement un dels països asiàtics més grans i amb més diversitat d'indrets per visitar. Aprofitant que es poden trobar vols econòmics a Beijing (es poden trobar per menys de 400€, tenint flexibilitat de dates), et proposem una ruta d'un viatge de 15 dies per la Xina. En aquesta ruta incloem les ciutats de Beijing (on està la Ciutat Prohibida i ben a prop la coneguda Gran Muralla xinesa), Xi'an (els guerrers de terracota), la cosmopolita Shangai, per acabar al sud del país, visitant Guilin i Yangshuo, la xina més rural. Si tens pensat fer un viatge a la Xina, també pots llegir el nostre article 25 consells per viatjar a la Xina.


6) Corea del Sud

És una destinació asiàtica alternativa a Japó, amb cultura, historia i més econòmica i amb bastant menys turisme que el país nipó. No et pots perdre els palaus reals de Seül, on podràs veure a molts visitants vestits amb el típic hanbok, el vestit tradicional coreà que ens va agradar tant. En el teu viatge, també et recomanem visitar Yandong, una vila tradicional coreana, on es pot veure com és la vida rural.


7) Costa oest USA

Volar a la costa oest de USA a uns preus assequibles és possible des de 2017, gràcies a companyies com Level i Norwegian, les low cost de trajectes llargs a Amèrica del Nord. Es poden trobar vols a Sant Francisco o Los Ángeles per preus irrisoris com 300 a/t, tot i que has de tenir flexibilitat de dates a l'hora de fer la reserva. Aquesta és una bona ocasió per fer aquell road trip per Los Ángeles, Las Vegas i San Francisco que fa temps que desitges fer!


8) Iran

Uns preus atractius de vols per viatjar a Iran (pel voltant de 250-300 € a/t, fent escala a Istanbul) durant els últims anys han fet arribar més visitants al país. Per aquesta raó, és més que probable que en els propers anys creixi el turisme i també els seus preus. Per aquesta raó és moment d'anar-hi abans que es converteixi en un destí més massificat de turisme i perdi la seva essència. El país que ha estat sempre vist per ulls occidentals com l'"Eix del mal" (res més lluny de la realitat) és una de les destinacions amb més atractius que podem trobar: Iran és el bressol d'una de les civilitzacions més antigues –la persa–, lloc de pas de la mítica Ruta de la Seda, seu de les emblemàtiques Persèpolis i Isfahan... però sobretot és en l'amabilitat i hospitalitat de la seva gent on trobem el seu gran tresor (Iran és un dels països on es practica més "couchsurfing"). Si vols més informació, pots llegir els articles al blog sobre Iran.


I per tu, quina és la destinació 2019?


T'ha agradat? Comparteix aquesta entrada!

 
Continguts de Quaderns de bitàcola (Enric Vilagrosa i Celia López) | Tecnologia Blogger | Plantilla original de Wordpress Theme i Free Blogger Templates | Disseny adaptat per Quaderns de bitàcola
cookie law