22 de novembre del 2017

Consells per triar una destinació viatjant amb un nadó


Si t'agrada viatjar, el fet d'augmentar la família no et traurà les ganes, però es possible que et plantegis molts dubtes a l'hora d'escollir la destinació on anar. Si fins ara qualsevol indret del món et semblava perfecte per perdre't durant les vacances, ara canvien un xic les coses: ja no es tracta de pensar a quin lloc aniries sol/a o amb la teva parella, ara que sou una família sortirà d'algun lloc insospitat la teva vena animal de protecció i et sentiràs responsable d'aquesta/es personeta/es a l'hora de viatjar. Això no significa ni molt menys que hagis de deixar de viatjar (mai de la vida!), però sí que és aconsellable tenir unes premisses clares a l'hora d'escollir el destí on anar. Si segueixes aquests consells per triar una destinació per viatjar amb el teu nadó, segur que començaràs el viatge amb bon peu:


1) Evitar posar vacunes innecessàries al nadó

El país on ens agradaria viatjar exigeix o recomana posar alguna vacuna abans d'anar-hi? Un dels criteris mèdics importants a seguir (i que, segons la nostra opinió és molt important) és no haver de posar al nadó més vacunes que les obligatòries (les que ja porta ficades de normal) per viatjar. Hi ha tants llocs al món i tantes coses a veure, que no importa si deixem una destinació per més endavant, quan el/la nen/nena ja sigui més gran i les vacunes no siguin una dosi tan forta per ells. Quan creixin aprendran a parlar i ja podran explicar-se si els hi fa mal alguna cosa, cosa que ajuda molt als pares en el cas que es trobi malament. Evitem situacions no desitjables que puguin afectar la salut dels nostres petits.

2) Informar-nos de les temperatures i el clima

És aconsellable consultar les temperatures que hi hauran en l'època de l'any que volem anar a la destinació que triem. És un indret molt calorós o molt fred? Les altes temperatures poden afectar al nadó provocant deshidratació i marejos. És important preveure si val la pena viatjar allà i si li pot ocasionar molèsties al nadó que no sapiguem pal·liar. Tot i així, si acabes viatjant a una destinació on fa molta calor, recomanem evitar sortir a les hores més caloroses del dia, que el nadó estigui protegit el millor possible del sol: paraigües pel raigs de sol, crema solar, roba transpirable, calçat còmode, barret.... També és important escollir allotjaments i transports amb aire condicionat (dur una manteta per si aquest és molt fort), donar de beure aigua al nadó freqüentment, fer banys sovint per treure la calor del cos i tenir una mica de sentit comú per evitar insolacions.

Si es tracta d'una destinació calorosa i a més poden haver mosquits, al nostre necesser, a més de la crema solar, hem de dur sempre el repel·lent de mosquits (ambdós específics per a bebès),

Per evitar possibles accidents o situacions de salut no desitjables, el més recomanable és dur una assegurança de viatge que cobreixi qualsevol destinació. Nosaltres t'aconsellem sempre contractar-la amb Iati Seguros, que disposa a més d'una assegurança específica per les famílies. Si la contractes a través del  nostre enllaç, obtindràs un 5% de descompte.


3) Descartar països no segurs

Quan viatgem amb nadons, sembla obvi que els països i indrets on no hi hagi una total seguretat són desaconsellables totalment per viatjar. No hem d'exposar-nos a riscos innecessaris, sobretot amb els més petits. Per tenir una idea de quins són aquests països, hem d'informar-nos prèviament en fonts fiables i mirar les notícies més recents del país abans d'anar.


4) Evitar llocs amb alçada i activitats no adequades per un nadó

Igualment descartarem viatjar o fer rutes a llocs on hi hagi una alçada considerable (més de 2000 metres), com per exemple anar al Machu Picchu, on pujar de cop tants metres d'alçada pot ser un cavi molt brusc per un nadó i pot afectar greument la seva salut. El mateix passa si el que pretenem és fer activitats no adequades per un nadó, com per exemple anar a un concert de música clàssica o pretendre visitar molts llocs en poc temps. Hem de pensar que aquestes activitats o bé les podríem fer puntualment un dels dos membres de la parella, o bé és millor posposar-les per més endavant, quan el nadó creixi.


5) Anar a llocs amb natura o on hi hagin animals

Als nadons i als nens els encanta estar a l'aire lliure i el fet de tenir contacte amb la natura en els seus primers anys de vida és molt recomanable. Veure animals (i sobretot aquelles espècies que no han vist mai) és una bona motivació per viatjar i una bona manera d'aprendre sobre ells. Si pots fer coincidir alguna d'aquestes premisses en el teu viatge, el teu nadó ho gaudirà molt!


6) Tenir contacte amb altres nens

Tant els nadons petits com als que comencen a caminar, els encanta estar en contacte amb altres nens. No importa l'edat, però si en la nostra destinació podem fer visites a llocs on hi hagin nens (parcs,  circs, ludoteques, etc), o bé crear situacions en que es puguin trobar i veure altres nens com ells, s'ho passaran d'allò més bé. Encara que no s'entenguin, els nens de seguida juguen plegats i aquest fet pot ser positiu també pels pares, ja que estaran molt més entretinguts que si estan sempre amb nosaltres sols.


Una vegada tinguis la destinació escollida, només resta reservar el bitllets d'avió, tren, bus o bé simplement agafar el cotxe i a gaudir del viatge en família!


*Si t’ha agradat aquest article, també et pot interessar:

- Consells per viatjar en avió amb un nadó
- Viatjar a Cuba per lliure amb un bebè: guia de consells pràctics
- Viatjar a Iran per lliure amb un bebè: guia de consells pràctics


T'ha agradat? Comparteix aquesta entrada!

     
    Continguts de Quaderns de bitàcola (Enric Vilagrosa i Celia López) | Tecnologia Blogger | Plantilla original de Wordpress Theme i Free Blogger Templates | Disseny adaptat per Quaderns de bitàcola
    cookie law