13 de setembre del 2017

Consells per viatjar en avió amb un nadó


Cada vegada que ens plantegem realitzar un viatge en família ens sorgeixen certs dubtes, sobretot si es tracta de viatjar amb els més petits. En el cas que l'avió sigui el transport escollit per arribar al nostre destí de vacances, no està de més tenir en compte algunes coses que ens poden ser útils en el vol amb el nostre nadó. Encara que l'hora de la veritat arriba quan arribem a l'aeroport i pugem a l'avió ... Per resoldre tots els dubtes respecte a què hem de fer en un vol amb el nostre nadó, aquí van sis consells pràctics que recomanem seguir.


1. Prioritat per a les famílies en els controls de l'aeroport i a l'hora d'embarcar

Quants de nosaltres hem estat en alguna ocasió una o dues hores per passar el conegut control de seguretat d'un aeroport? Doncs bé, això es va acabar quan es tracta de viatjar amb els nostres fills! Sí, has sentit bé: si tens un nadó, tens prioritat d'accés en els controls de seguretat dels aeroports, ja que hi ha un accés alternatiu on et deixaran passar i et vas a estalviar aquesta llarga cua que tant desespera. Si no ho trobes, pregunta i de seguida t'indicaran per on has de passar el control. 

Aquesta mateixa prioritat per a famílies amb nens hi ha a l'hora d'embarcar i s'agraeix. Quan sigui l'hora de l'embarcament, escoltarem a través del megàfon que tenen prioritat d'accés a l'avió els passatgers Business, els que viatgen en primera classe i també les famílies que viatgen amb nens petits. Hurra! D'aquesta manera, serem dels primers a entrar a l'avió, amb la tranquil·litat que això permet per col·locar l'equipatge i ajudar a seure amb el nadó per estar el més còmode possible.


2. Què puc dur d'equipatge de mà pel meu nadó?

A l'hora de passar el control, heu de tenir en compte que el teu nadó té dret a portar un equipatge de mà. En aquest equipatge està permès portar biberons, potets i líquid (pot ser aigua, sucs, etc.), ja que el nostre fill, segurament, ha de menjar o ingerir algun aliment durant el vol.

Per això, té lògica que no posin pegues a portar a sobre alguns d'aquests elements. Això sí, és possible que la policia del control et demani portar-se uns minuts l'envàs amb líquid que portes a l'equipatge per analitzar-lo i t'ho torni de seguida.

3. Es pot pujar a l'avió el cotxet del nadó?

En qualsevol vol amb nadó, aquest té dret a portar el seu propi cotxet de transport gratuïtament. Per a això, hem de comunicar al personal de terra al taulell que portem aquest element i així ens donaran una etiqueta per identificar-lo (hem d'escriure les nostres dades i posar-se'l), i que no es perdi.

A l'arribar a la porta de l'avió, hem de deixar allà el cotxe i el personal s'encarregarà de col·locar-lo on va la resta d'equipatge. Normalment, en arribar al nostre destí, trobarem de nou el cotxet altra vegada a la porta de l'avió, encara que en alguns casos cal recollir-lo a la secció d'equipatges especials, a l'aeroport d'arribada.

Existeixen aeroports que tenen cotxets per a que puguin utilitzar els petits. És un servei que va la mar de bé!


4. Com viatjarà el nadó durant el vol?

Un nen de menys de dos anys té bitllet (i paga les consegüents taxes), però no té dret a seient (a menys que comprem un bitllet de més) . Així que t'has de conscienciar que el nadó va a viatjar durant tot el trajecte a sobre teu. Ha d'anar assegut i amb un cinturó de seguretat que has de lligar el teu quan el vol ho requereixi. Seran les mateixes hostesses de la companyia aèria les que t'informaran en tot moment del que has de fer en cas d'emergència i les que et donaran el cinturó, una armilla salvavides i / o el bressol (en cas de trajectes llargs en els quals es hagi sol·licitat amb anterioritat) per al teu nadó. Per a qualsevol dubte o cosa que et faci falta durant el vol, les hostesses / us sempre estan disposades a resoldre-ho.


5. Evitar que el nadó noti la pressió durant el vol 

Sempre que l'avió s'enlaira i aterra hem notat aquesta pressió a les orelles que tant ens molesta. T'imagines com la nota un nadó en els seus petits orelles? Per evitar que se li tapin, s'aconsella a les mares que donin pit oferir-lo al nadó en el moment en que l'avió està a punt d'enlairar, o en el seu lloc col·locar-li el biberó o un xumet a la boca perquè succioni i així no se li tapin les orelles. Si fem cas d'aquest consell, començarem el viatge en avió de la millor manera.


6. Com distreure el nadó durant el vol?

Depenent de l'edat del teu nadó i de la durada del vol, hauràs de dedicar-li més atenció perquè en molts casos requereixen atenció constant. En el cas que dormi durant tot el trajecte, no tindrem cap problema, ja que el nadó podrà quedar sobre de nosaltres o bé al bressol (si es tracta d'un trajecte llarg).

Però, què podem fer en el cas que el nostre nadó no dormi? No hi ha una fórmula màgica per entretenir els petits, però per experiència sabem que portar el seu ninotet preferit pot calmar el més cridaner. És recomanable dur petits refrigeris (ja siguin galetes, palets de pa, etc.), ja que s'entretenen molt més del que ens imaginem. També podem portar algun conte que sapiguem que li agrada i explicar-, o una joguina que sapiguem que li relaxa en comptes d'una que li activi (hem de pensar que a l'avió hi ha gent que vol descansar). En algun cas de força major (que el nadó no pugui estar quiet o cridi), podem agafar-lo en braços i portar-lo de passeig per l'avió. Segur que això li sembla entretingut. I sobretot, tenir molta paciència!



Només ens resta desitjar-te que tinguis molt bon viatge amb el teu/s nadó/ns!

T'ha agradat? Comparteix aquesta entrada!

     
    Continguts de Quaderns de bitàcola (Enric Vilagrosa i Celia López) | Tecnologia Blogger | Plantilla original de Wordpress Theme i Free Blogger Templates | Disseny adaptat per Quaderns de bitàcola
    cookie law