15 de gener del 2015

Aquest 2015 l'exposició "Retorn als orígens" es mou!


Si no vas poder veure l'exposició a Santa Coloma, estàs de sort: "Retorn als orígens, viatge a la vall de l'Omo" s'exposarà en diferents municipis durant aquest 2015. La nostra primera exposició de fotografia està de gira!

Començarem per Barcelona ciutat. Des del 15 de gener i fins al 7 de febrer la podràs a l'Espai Fotogràfic Can Basté (Pg. Fabra i Puig, 274 - M Virrei Amat). La inauguració serà el dijous 15 de Gener a les 19 h. Allà estarem per explicar l'exposició i el nostre viatge pel sud d'Etiòpia a tothom que vingui. T'hi esperem!




Però això no és tot, com t'hem dit, l'exposició ha pres embranzida i al llarg de 2015 estarà exposada a diferents espais de la província de Barcelona. Aquí et deixem els llocs i les dates on la podràs trobar. Aprofita si hi ha algun lloc que t'agafa més a prop de casa! :)


Llocs i dates on estarà l'exposició al 2015:

  • Barcelona: del 15 de gener al 7 de febrer a Can Basté. (*Inauguració el 15 de gener a les 19h.). Horari: Matins de dimarts a divendres de 9,30h a 13,30h i dissabtes de 10,30 a 13,30h. - Tardes de dilluns a divendres de 16h a 22h i dissabtes de 16,30h a 20,30h.
  • Tordera: del 30 d’abril al 24 de maig a la Biblioteca.
  • Caldes de Montbui: del 2 al 28 de juny a la Biblioteca.
  • Sant Adrià de Besòs: del 7 de juliol al 3 d’agost a la Biblioteca.
  • Piera: del 12 d'agost al 9 de setembre a la Biblioteca.






De què tracta l'exposició?

L'exposició “Retorn als orígens: viatge a la vall de l’Omo” és el testimoni d’un fragment d’Àfrica que encara existeix però que està desapareixent molt ràpidament. Al sud d'Etiòpia, a tocar amb les fronteres de Kenya i de Sudan del Sud, a la Vall de l'Omo, trobem ètnies molt diferent entre elles, tot i que geogràficament molt pròximes entre si. L'exposició és un reportatge fotogràfic del nostre viatge a la zona que mostra el dia a dia i els rituals ancestrals de quatre ètnies: els suri, els hamer, els arbore i els dassanech.

Aquesta exposició pretén donar testimoni d’una forma de vida que, a tan sols unes hores de vol de casa, dista molt de l’occidental. Un al.legat a la diversitat humana que parteix, justament, d’una de les zones on es concentren alguns dels jaciments paleontològics més importants del món i que permetran al visitant de l’exposició fer un viatge de retorn als orígens.

Aquesta és una exposició produïda per l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet i la Xarxa de centres cívics i casals de la ciutat. Hem comptat també amb la col·laboració tècnica de Can Basté. Volem donar les gràcies també a la Diputació de Barcelona i la Xarxa de Biblioteques Municipals de donar-nos l'oportunitat d'exposar en diversos dels seus equipaments.


Més informació:




10 comentaris :

Estefanía ha dit...

Hola Enric/Celia!

Doncs una molt bona idea!! jo l'he vista i puc dir que està d'allò més bé!!;) així que la recomano per tot aquell que li agradi la fotogràfia i els viatges....

Doncs ja m'he posat al dia!! ara només em queda la foto....

BonaVida ha dit...

Genial nois!!
Tenim moltes ganes de veure-la i si no podem fer-ho abans (maleits horaris laborals!) ens reservem per quan arribi a Caldes de Montbui, molt més a propet de casa nostra.

Una abraçada!
Manel i Cristina

Quaderns de bitàcola ha dit...

Hola Estefania! Moltes gràcies! Esperem veure'ns un dia d'aquests! Una abraçada! :)

Quaderns de bitàcola ha dit...

Hola Manel, Cristina! Si no podeu venir a Barcelona, aquest any teniu l'oportunitat de poder triar el lloc més proper a casa vostra. Esperem que la gaudiu allà on sigui i ens informeu quan la veieu! Una abraçada!

Unknown ha dit...

tengo pendiente ir a vuestra exposición, se ve muy interesante

Dani ha dit...

Té molt bona pinta l'exposició, d'un continent que desconec molt ja sigui tant a nivell viatger com literari. A veure si m'escapo a veure-la a Can Basté. Salutacions. Dani

Quaderns de bitàcola ha dit...

¡Hola Maria! Hasta el 7 de febrero se puede visitar en Barcelona, así que cuando quieras hasta ese día! Saludos!

Quaderns de bitàcola ha dit...

Hola Dani! Estem segurs que Àfrica t'encantaria i el tema ètnic també. T'esperem!!! :)

Sandra ha dit...

Primer de tot enhorabona per aquesta exposició, ha de fer una il·lusió tremenda poder ensenyar les teves fotos, i més si són d'un tema tan apassionant com aquest. Haig d'intentar escapar-me a Can Basté abans de que us l'emporteu de gira, que ja he vist que no veniu a Terrassa :-(

Quaderns de bitàcola ha dit...

Hola Sandra! Moltes gràcies! Sí que ens fa moltíssima il.lusió poder exposar en 10 municipis aquest any. Veiem complert un dels nostres objectius, que era que les nostres fotos les pogués veure la màxima gent possible i que l'exposició tingués difusió. A veure si pel 2016 pot estar a Terrassa, de moment pots venir a Barcelona a veure-la! :)

 
Continguts de Quaderns de bitàcola (Enric Vilagrosa i Celia López) | Tecnologia Blogger | Plantilla original de Wordpress Theme i Free Blogger Templates | Disseny adaptat per Quaderns de bitàcola
cookie law