10 de març del 2013

Rostres d'Etiòpia


Cada viatge és diferent però n'hi ha alguns que et marquen de forma especial i que signifiquen un parèntesi respecte a viatges anteriors. Per nosaltres, en aquesta selecta llista ocupa un lloc preferencial el viatge que a l'estiu del 2010 ens va portar per terres etíops: un destí singular, no gaire conegut i que ens va sorprendre molt gratament.

Etiòpia és un país de contrastos. El nord abasta un passat històric representat per les restes de castells (a Gondar, els únics d’Àfrica), esglésies excavades a la roca (Lalibela) i els vestigis del mític regne de Saba (Axum). L’est amaga paisatges agrestes de la terra dels Afar que tenen la seva màxima expressió en el desert del Danakil i el volcà Erta Ale (considerat el volcà en actiu més inaccessible del món). Però en mig d’un país tan singular, a cavall d’entre deserts inhàbils i fèrtils terres, entre muntanyes, selves i sabanes, és al sud on es guarda un dels secrets millors conservats d’aquesta nació: la seva diversitat ètnica. El viatger es queda perplex davant el fascinant món de les seves cultures, costums i vestimentes.

Havíem llegit llibres i vist documentals d'Etiòpia, però mai no t'acabes d'imaginar si no és amb els teus propis ulls que Etiòpia arribi a tenir tanta riquesa i que hi hagi una diferència tan abismal entre el nord i el sud, entre l'est i l'oest; i és que cada zona sembla pertànyer a uns països amb uns orígens i una cultura completament diferents. Aquesta diferència és tan palpable que inevitablement es tradueix també en una diferència física: segons el lloc d'origen la fisonomia, l'aspecte, el color de la pell i la indumentària varien completament.

Durant les properes setmanes us explicarem el nostre viatge. Avui, per anar fent boca, us hem volgut deixar una mostra d'aquesta diversitat amb una selecció de retrats de gent que vam anar coneixent pel camí.


niñas etíopesniña etíope


adolescent etíopnena Lalibeladona Lalibela


adolescent etíop, Bahir Darnoia etíopehome Bahir Dar


dona surma


noi surmadona surma


noia dassanechdona dassanethdona dassaneth


dones tribus etíops


D'Etiòpia també hem escrit:


T'ha agradat? Comparteix aquesta entrada!

5 comentaris :

Anònim ha dit...

Viatjar pel món és una experiència meravellosa. Permet ampliar horitzons i visió, permet fer-se una idea d'allò que és veritablement important i del que no ho és. Permet créixer en la tolerància i en la convivència i abandonar els prejudicis i malestars del món urbà. (Bé, no tothom pot fer-ho, n'hi ha que per molt que viatgin segueixen sent uns amargats, però això ja és una altra qüestió). Enhorabona per aquest blog.

Quaderns de bitàcola ha dit...

Tu ho has dit tot. Pensem el mateix: viatjar és descobrir altres cultures i estils de vida, conèixer altres realitats per créixer com a persones i crear-te el teu propi punt de vista. Indubtablement viatjar et forma com persona.

Com anècdota t'expliquem que un cop ens van demanar que descrivíssim en cinc paraules que era per nosaltres viatjar, una pregunta a priori complicada per contestar en només cinc mots però no vam haver de pensar gaire per contestar: "Un aprenentatge continu" (ens van sobrar dos!).

Benvingut/da als Quaderns de bitàcola i gràcies per aquest comentari tant enriquidor! :-)

Taide ha dit...

Unes fotos fantàstiques! Ja tinc ganes de veure'n més i de llegir sobre la vostra experiència a Etiòpia, un destí que tinc a la llista de fa molt de temps :)

Anònim ha dit...

Uns retrats preciosos! De vegades una cara et dóna més informació d'un país que un paisatge. Anirem seguint aquesta sèrie sobre Etiòpia, té molt bona pinta!

Quaderns de bitàcola ha dit...

Gràcies! :-)
Etiòpia és un paradís pels amants de la fotografia. I bé, entre tanques fotos que vam fer, sempre n'hi ha alguna que surt bé! ;-)

Taide, esperem que amb les següents entrades t'animem definitivament a fer aquest viatge... per cert, ens encanta el teu bloc!

Ibana, Marc, a Etiòpia hi podeu trobar fins i tot autèntiques joies arquitectòniques!

Això només és el començament, Etiòpia és una caixa de sorpreses... ;-)

 
Continguts de Quaderns de bitàcola (Enric Vilagrosa i Celia López) | Tecnologia Blogger | Plantilla original de Wordpress Theme i Free Blogger Templates | Disseny adaptat per Quaderns de bitàcola
cookie law