28 de novembre del 2012

Suzhou, la Venecia Oriental


Autors convidats: Aurora i Edu                                                              Versión en español


Desprès d'haver estat a l'India l'any passat, la destinació triada per a aquest estiu va ser la Xina. Aterrar a Shanghai que va ser un autèntic flash perquè, encara que saps que és la ciutat més desenvolupada de Xina, el que trobes és una ciutat més flipant que Nova York! El Pudong, la seva zona financera, fa ombra a Manhattan des de lluny. I per no parlar de la quantitat de McDonalds, KFC's i altres cadenes que fan difícil de trobar l'esperit comunista de Xina... i és que nosaltres pensàvem que un país comunista era un altra cosa!

Buscant la Xina més rural, ens vam dirigir a Suzhou. Suzhou és una ciutat tranquil·la i molt agradable, amb una llarga història que es remunta al segle VI a. de C. És coneguda com "La Venècia d'Orient" i el seu nom es deu a Marco Polo.

A Shanghai vam agafar el metro per anar a l'estació de tren Honggiao Railway Station per agafar un tren ràpid a Suzhou, que ens va costar 40  iuans i va trigar nomes 20 minuts. Per comprar els bitllets vam fer molta cua, no parlaven anglès i només mostrant el nom de la ciutat en xinès on vols anar, és com t'entenen. Era un tren molt nou, amb seients enormes i molt còmodes, que anava a més de 250 km/h.

Fent cua a l'estació de tren Honggiao Railway Station per comprar 2 billets cap a Suzhou

Només arribar a l'estació vam agafar un bus cap a l'alberg Suzhou Taohuawoo International Youth Hostel i com ja era tard, vam sopar en unes paradetes del carrer: sopa de fideus i vedella amb pebrots verds, acompanyats d'una cervesa típica xinesa (tot per 36 iuans). Després vam fer un volt pels carrers de Suzhou i vam acabar en un pub del carrer de l'alberg prenent unes cerveses i veient una pel·lícula del Matt Damon i l'Scarlett Johanson subtitulada en xinès.


                              Arribada a Suzhou                                                       Sopant fideus xinos i vedella
Fent el check-in a l'alberg Suzhou Taohuawoo International Youth Hostel

A l'endemà, vam començar la visita de Suzhou a la pagoda del temple del Nord (30 iuans) on vam pujar els seus 9 pisos i vam contemplar les vistes de la ciutat.


            Pagoda del temple del Nord                                                         Vistes de Suzhou

Suzhou, és la ciutat de Xina que més jardins conserva, declarats Patrimoni de la humanitat al 1997. La majoria d'aquests jardins pertanyien a cases particulars però avui dia estan oberts al visitant. Com no podíem visitar-los tots, ens vam decidir per visitar un dels més famosos: el Jardí de l'Administrador Humil. Va ser construït per la dinastia Ming per un alt funcionari i amb gairebé 5 hectàrees, és un dels més grans de la ciutat.

Aquest jardí té vegetació per tot arreu, estanys, petites casetes, tot molt ben cuidat, zones de meditació, deixant sempre veure la importància d'aquests espais en l'antiga cultura xinesa. És un exemple magnífic de l'arquitectura clàssica dels jardins xinesos, que  inclou sempre quatre elements: roques, aigua, pavellons i plantes.


El Jardí de l'Administrador Humil
El Jardí de l'Administrador Humil
Al sortir del jardí ens vam dirigir a Pingiang Lu, el carrer principal dels canals de Suzhou, on vam gaudir de la tranquil·litat d'aquest carrer peatonal que evoca temps passats. El casc històric conserva les cases tradicionals entre petits canals d'aigua que donen al Canal Imperial i que servia per subministrar aigua a les ciutats del nord, alhora que era la principal via de comunicació per a trasllat de tropes i intercanvis comercials.

Buscant un lloc per menjar ens vam trobar justament amb el contrari: una zona comercial i bulliciosa plena de KFCs i MacDonals. Allà vam menjar uns pinxos de pollastre i sèpia en unes paradetes de carrer, als que ja ens hem començat a acostumar. Ja amb la panxa plena, ens vam dirigir a l'alberg per agafar les motxilles i anar cap a l'estació de autobusos per comprar els bitllets per Hangzhou, pròxima parada del nostre viatge.


Nena xinesa passejant per un dels carrers de Suzhou


Suzhou, la Venecia de Oriente                                     Versión en español

Después de visitar India el año pasado, el destino escogido para este verano fue China. Aterrizar en Shanghai fue un auténtico flash porque aunque sabes que es la ciudad más desarrollada de China, ¡lo que encuentras es una ciudad más flipante que Nueva York! El Pudong, su zona financiera, hace sombra a Manhattan. Y sin mencionar la gran cantidad de McDonals, KFC's y otras cadenas que ponen dificil el encontrar el espíritu comunista de China...¡y es que nosotros pensábamos que un país comunista era otra cosa!

Buscando la China más rural, nos dirigimos a Suzhou. Suzhou es una ciudad tranquila y muy agradable, con una larga historia que se remonta al siglo VI a.C. Es conocida como "La Venecia de Oriente" y su nombre se debe a Marco Polo.

En Shanghai cogimos un metro para ir a la estación de tren Hongqiao Railway Station para coger un tren rápido a Suzhou, que costaba 40 yuanes y tardaba solo 20 minutos. Para comprar los billetes hicimos mucha cola, no hablan inglés y solo mostrando el nombre de ciudad a la que nos dirigíamos en chino es como te entienden. Era un tren completamente nuevo, asientos enormes, cómodos, y el tren iba a 250 km/h.

Haciendo cola en la estación de tren Honggiao Railway Station para comprar 2 billetes a Suzhou

Al llegar a la estacion de tren de Suzhou cogimos un autobus para llegar al albergue, el Suzhou Taohuawoo International Youth Hostel. Como ya era tarde, cenamos en un puestecillo de la calle sopa de fideos y ternera con pimientos verdes acompañados de una cerveza típica china. Todo por 36 yuanes. Luego dimos una vuelta por las calles de Suzhou y acabamos en un pub de la calle del albergue tomando unas cervezas y viendo una película de Matt Damon y Scarlett Johanson subtitulada en chino.

                              Llegada a Suzhou                                                       Cenando fideos chinos y ternera
Haciendo el check-in en el albergue Suzhou Taohuawoo International Youth Hostel

Al día siguiente, empezamos la visita de Suzhou en la pagoda del templo del norte (30 yuanes) donde subimos sus 9 pisos y contemplamos las vistas de la ciudad.

            Pagoda del templo del Norte                                                         Vistas de Suzhou

Suzhou, es la ciudad de China que más jardines conserva, declarados Patrimonio de la humanidad en 1.997. La mayoría de estos jardines pertenecían a casas particulares. Como no podíamos visitarlos todos, nos decidimos por visitar uno de los más famosos: El Jardín del Administrador Humilde. Con casi 5 hectáreas, es uno de los más grandes de Suzhou y fue construido en la dinastía Ming por un alto funcionario. La arquitectura clásica de los jardines chinos incluye siempre cuatro elementos: rocas, agua, pabellones y plantas.

Este jardín tiene vegetación por todos los lados, estanques, pequeñas casetas, todo muy cuidado, zonas de meditación, dejando ver la importancia de dichos espacios en la antigua cultura china.

El Jardín del Administrador Humilde
El Jardín del Administrador Humilde

Al salir del jardín, fuimos a la calle principal de canales de Suzhou llamada Pingiang Lu, donde disfrutamos de la tranquilidad de esta calle peatonal con un aire antiguo. El casco histórico conserva las casas tradicionales entre pequeños canales de agua a modo de calles, que van a dar al Canal Imperial que servía para suministrar agua a las ciudades del norte, a la vez que era la principal vía de comunicación para traslado de tropas e intercambios comerciales.

Buscando algún sitio para comer encontramos lo contrario una zona comercial y bulliciosa llena de KFCs y MacDonalds, allí comimos unos pinchitos de pollo y sepia en unos puestos de la calle, a los que ya nos estábamos acostumbrando. Luego nos dirigimos al albergue para coger las mochilas e ir a la estación de autobuses a comprar los billetes para Hangzhou que serála próxima parada.

Niña china paseando por una de las calles de Suzhou

__________________________________________________________________________

 
A l'Aurora i l'Edu els agrada definir-se com "viatgers last minute". Els encanta viatjar però no tant organitzar amb temps les vacances, i per aixó són els reis d'organitzar viatges en l'últim moment: el que de vegades pot ser una mica estresant, també té un punt de sorpresa i emoció. Són els nostres autors convidats del mes de novembre i temporalment els hem cedit el bloc per a que ens expliquin el seu viatge a la Xina. -- Enric i Celia



Altres articles de l'Edu i l'Aurora:

T'ha agradat? Comparteix aquesta entrada!

25 de novembre del 2012

Autors convidats de novembre:
L'Aurora i l'Edu, viatgers last minute


Estrenem nova secció al bloc!

Els Quaderns de bitàcola s'amplien i a partir d'ara l'obrim a les experiències d'altres viatgers mitjançant la secció d'autors convidats. A partir d'ara, i de forma mensual, els nostres convidats explicaran les seves aventures ampliant el bloc amb noves destinacions i altres punts de vista que, de ben segur, enriquiran el bloc i seran del vostre interès.

Recordeu a l'Aurora i a l'Edu? Vam coincidir amb ells a Shangai, ells tot just arribàvem a la Xina i nosaltres en marxàvem destí Mongòlia. Doncs bé, ells seran els nostres primers autors convidats i amb els que tindrem l'honor d'estrenar secció. Durant els propers dies ens explicaran les experiències i sensacions que van viure al gegant asiàtic un cop ens vam separar, sobretot ens parlaran d'aquells llocs que nosaltres no vam tenir oportunitat de visitar.



A l'Aurora i l'Edu els agrada definir-se com "viatgers last minute". Els encanta viatjar però no tant organitzar amb temps les vacances, i per això són els reis d'organitzar viatges en l'últim moment: el que de vegades pot ser una mica estresant, també té un punt de sorpresa i emoció. Encara que no recomanen a ningú el que van fer ells per aquest darrer viatge: comprar un vol amb dues setmanes d'antelació a un país que requereix visat, que els tràmits d'urgència i més a l'agost són un sense viure!

Junts han viatjat a Xina, Índia, EEUU, Mèxic, Cuba, Israel i territoris palestins, Jordània, Grècia, Polònia, Marroc, Anglaterra, Escòcia, França, Alemanya, Itàlia, Bèlgica... I segons ells, tots els llocs tenen el seu encant però el viatge que més els hi va agradar i del que conserven molts bons records va ser: Israel i territoris palestins. Israel i Palestina són dos llocs molt interessants pels quals anar-hi, on més es pot aprendre. Es van enamorar de Jerusalem i Betlem per la seva autenticitat i història, els hi va encantar passejar pels seus carrers estrets i foscos. Són llocs que emocionen a qualsevol. Fumar una cachimba en Jerusalem o flotar en el mar mort en el lloc més baix de la Terra, van ser experiències molt divertides.




Desprès d'haver estat a l'India l'any passat, la destinació triada per a aquest estiu va ser la Xina. Després de Shanghai, la seva ruta va ser: Zhujiajiao, Suzhou, Hangzhou, Huangshan i les muntanyes grogues, Hongcun, Xidi, Tunxi i Beijing. En els propers dies ens ho explicaran. Ja tenim ganes de llegir-los!



 
A l'Aurora i l'Edu els agrada definir-se com "viatgers last minute". Els encanta viatjar però no tant organitzar amb temps les vacances, i per això són els reis d'organitzar viatges en l'últim moment: el que de vegades pot ser una mica estressant, també té un punt de sorpresa i emoció. Són els nostres autors convidats del mes de novembre i temporalment els hem cedit el bloc per a que ens expliquin el seu viatge a la Xina. -- Enric i Celia



Altres articles de l'Edu i l'Aurora:

20 de novembre del 2012

#Gatatrip: Escapada al Parc Natural de Cabo de Gata



"Tretze bloggers, una casa rural, uns paratges 
espectaculars i un cap de setmana per endavant"


Podria ser l'anunci d'una nova edició 2.0 de Gran Hermano però no, estem parlant de #Gatatrip, el primer #blogtrip autogestionat de la història (i si abans n'hi va haver algun altre, segur que no va ser tan divertit).

La iniciativa d'aquesta trobada la va començar a gestar Arol de El blog de viajes, quan va deixar anar al twitter que li agradaria participar en un blogtrip. Una entrada explicant-ho, un cop de sort i l'oferta del Camping Los Escullos d'allotjar-nos gratuïtament en la Casa rural de La Noria de los Escullos (¡gracias Jose Antonio!) van fer que la resta anés rodat. Marta de La Mochila de Mamá, Alex i Cristina de Ahora toca viajar, Xavi i Tensi de Tienen ojos, Julia de Viajes&Eventos, Víctor i Rocío de FotoEscapada, Dany de Lega Traveler, Octavio de Un Mundo Para 3, Laura de Meridiano 180 i uns servidors vam ser els 13 del #gatatrip. Vinguts de Madrid, Barcelona, Balears i Canàries ens hem trobat (i desvirtualitzat) tot descobrint una zona amb uns paisatges singulars, en plena natura, idonis per desconnectar i fer activitats a l’aire lliure.

No us explicarem tot el que hem gaudit (us faria molta ràbia) ni tampoc tot el que va passar en aquella casa (el que passa en La Noria de los Escullos es queda a La Noria de los Escullos). A continuació us explicarem una mica el que hem vist aquests dies. :-)


Els 13 del #Gatatrip
La "peazo" casa on ens vam allotjar, dins del propi Parc Natural


Situat a la província d'Almeria, Cabo de Gata és Reserva de la Biosfera i el primer Parc Natural que es va crear a Andalusia. És d'origen volcànic i ofereix al visitant una de les franges de costa de major bellesa i riquesa ecològica de la península. Durant l'antiguitat els navegants creien que el lloc era ric en àgates -pels colors dels seus esculls marins- i, com a més era perillós per la navegació, el van tenir per paratge prodigiós. Encara continua sent igual de màgic, tret que a dia d'avui ja se sap que per aquestes latituds mai va haver el preuat mineral i molt menys sirenes o altres sers fantàstics. Llàstima...   

El litoral és el principal atractiu del parc: platges espectaculars de sorra blanca, rius de lava petrificats que s'avoquen al mar, penyasegats estremidors... paratges on no ens importaria pas passar-hi una temporadeta.






Playa Monsul






Playa Monsul
Arrecife de Sirenas, al costat del far de Cabo de Gata
Cala del Cuervo

Però no únicament en el mar resideixen els encants de la zona: mines abandonades, restes de fortificacions que protegien dels pirates, salines, llacunes amb flamencs i uns paissatges desertics de pel·lícula en l'interior. I quan diem de pel·lícula, ho fem literalment: pels cinèfils Cabo de Gata i el pròxim desert de Tabernas són un lloc de culte. Aquí va nèixer l'spaguetti western i aquí es van rodar pel·lícules com "El bueno, el feo y el Malo", "Cometieron dos errores", "Por un puñado de dólares", "La muerte tenía un precio", "Hasta que llegó su hora" o, més recentment, la sèrie Curro Jimenez i "800 balas". També ha estat escenari cinematogràfic de films mítics com: "Lawrence d'Arabia", "Cleopatra", "Patton", "Nunca digas nunca jamás" (James Bond), "Mad Max" o "Indiana Jones y la última cruzada".


Mines d'or de Rodalquilar, ara en desús


Cortijo de los Frailes. Aquí al 1928 es va produir l'assassinat que va inspirar Lorca per
escriure "Bodas de Sangre". Posteriorment s'hi va filmar "El bueno, el feo y el malo"

Castell de San Felipe de Los Escullos


En definitiva, que a Cabo de Gata hi tornarem sense cap mena de dubte. Ara bé, el millor del viatge ha estat conèixer en persona a aquest grup de bloggers, ens hem trobat molt a gust. Gràcies per aquest cap de setmana a tots! Ha estat genial! :-)


Petites barques de pescadors a la platja

Podeu (i us recomanem) llegir més sobre les experiències del viatge dels 13 de #gatatrip a:

#GataTrip: un viaje de blogueros de La Mochila de Mamá
Gatatrip, un blogtrip independiente de Meridiano180
Mi primer blogtrip, una experiencia única de Viajes&Eventos
Un viaje a Cabo de Gata de Ahora toca viajar
#Gatatrip, el triunfo de la imaginación de Un mundo para 3 más vídeo
#Gatatrip: una experiencia de viajes, un viaje de experiencias de Fotoescapada
#Gatatrip o 13 blogueros de viaje en Cabo de Gata de Tienenojos más vídeo
#Gatatrip: Invasión de bloggers en Cabo de Gata de Lega Traveler

PD: Finalment no va poder venir, però en aquesta entrada volem esmentar també a la Mercè de Milcamins que, tot i no ser-hi, va tuitejar com la que més sobre #Gatatrip


T'ha agradat? Comparteix aquesta entrada!

    15 de novembre del 2012

    Reconeguts amb el Premio Dardos, premi Liebster Award i premi Versatile blogger

    Actualitzat al novembre del 2014


    El "Premio Dardos", el "Liebster Awards" i el "Versatile Blogger" són uns guardons que donen bloggers a d'altres bloggers en reconeixement al treball, la dedicació i la il.lusió que dia a dia posen en crear continguts de qualitat. De blog a blog van circulant per la xarxa i són així també una bona eina per donar a conèixer i difondre altres bitàcoles entre els lectors dels blogs implicats.

    Des que vam començar amb els Quaderns de bitàcola hem tingut l'honor de rebre aquests guardorns en diverses ocasions. Sempre són una alegria i és que ens motiva especialment que aquests premis provinguin de companys de fatigues i que coneixen de primera mà les hores i hores de dedicació que significa el manteniment d'un bloc. Són petites sorpreses que anem rebent amb il·lusió i que ens animen a continuar compartint els nostres viatges amb tots vosaltres.

    Mooootíssimes gràcies a tots els blocaires que heu considerat que som mereixedors de tal reconeixement!


    Premi Versatile blogger


    Aquest és el reconeixement que he rebut més recentment i ho hem fet de la mà de Bisual Studio, un projecte de dos apassionats dels viatges, el periodisme i la fotografia que tot just té uns mesos de vida, però al que augurem un futur prometedor.

    Tot un honor rebre aquest nou reconeixement! :-)





    Les regles d'aquest premi, si s'accepta, són les següents:

    1. Publicar un post al bloc incloent la imatge del premi.
    2. Agrair a qui t'hagi premiat i afegir un enllaç al seu blog.
    3. Compartir 7 coses sobre tu (en el nostre cas ja ho hem fet en aquesta mateixa entrada, amb el Premi Liebster)
    4. Atorgar el premi a 15 blogs que hagis descobert i que consideris mereixedors del premi.


    I aquí està la nostra llista dels 15 premiats!

    Adictos a los viajes                      Mad about travel                 Salta conmigo
    Altres indrets                               Més enllà                             Sempre Viaggiando
    Calle Poesía                                Mindful Travel by Sara        Teva Telleva
    La Meva Barcelona                     Picaronablog                       Turiscurioseando
    Los apuntes del viajero               Raconets                             Viajes & eventos


    Premi Dardos

    És el primer reconeixement d'aquest tipus que vam rebre i ho vam fer de la mà de El món en família, un blog que té per objectiu motivar i fer la vida més fàcil a tot aquell que viatja amb nens. Consells, recomanacions, informació pràctica i narracions de viatges fets en primera persona per una família. És un dels blocs de referència per les famílies viatgeres.


    Les regles d'aquest premi, si s'accepta, són les següents:

    1. Publicar un post al bloc incloent la imatge del premi.
    2. Fer esment i enllaçar el bloc que t'ha atorgat el premi.
    3. Atorgar el premi a 15 bloggers.


    Posteriorment també hem tingut l'honor de rebre aquest guardó dels següents blocs:


    Los Viajes de Mary és un bloc de viatges on l'autora fa recomanacions i dóna consells pràctics, a banda d'explicar les seves experiències pel món. Un bloc ple d'emocions amb la única pretensió d'animar a la gent a viatjar.

    Mi Diario de Viajes és un bloc de viatges personal on l'autor relata totes aquelles destinacions que visita amb descripcions detallades. Com escollir una motxilla per fer el camí de Santiago o com volar més barat són alguns dels consells que dóna per viatjar d'una manera més intel.ligent. Un gran bloc!

    Tripteria és una comunitat on compartir trucs i consells de viatge amb altres viatgers. Un bloc amb informació molt pràctica que té per lema: “aprèn a viatjar més barat i més astutament”. Segur que n'escoltareu parlar...

    Donant un voltet és un bloc en el que l'autora explica els seus viatges i sortides. "Tan se val d'on vens, vull saber cap a on vas" és la frase que dóna la benvinguda al bloc, ens encanta!

    Sinmapa és un bloc de viatges d'una noia argentina que va decidir un dia viatjar per Europa, part d'Estats Units, nord d'Àfrica i sud-est asiàtic. Les seves cròniques de viatges estan escrites amb molta passió, des de la pròpia experiència i relaten amb molta cura descriptiva els llocs que ha visitat. Molt recomanable!

    Racó viatger de Mariló és una petita joia que combina viatges i literatura escrit per la Mariló, una d'aquelles persones a qui li agrada no perdre detall del món que ens envolta. En el seu bloc pretén mostrar una mica d'aquesta realitat que ens envolta mostrant -tal i com ella mateixa defineix- trossets de vida, el què és o com es viu en llocs més allunyats segons la seva perspectiva. Retalls experimentats captats viatjant, maleta en mà, per diferents cultures i mentalitats. No us ho perdeu!

    Altres indrets és el bloc del Miquel-Angel. Allà va explicant els viatges que l'han portat pels cinc continents havent visitat molts països i regions, fonamentalment pel continent asiàtic. És un plaer passejar-te mitjançant les seves experiències i fotografies per païssos tan poc comuns pel viatger com l'Iran, l'Iraq, el Kazakhstan, el Kirguizistan, l'Uzbekistan o l'Aràbia Saudita. Un bloc d'allò més interessant!

      I aquí està la nostra llista dels 15 premiats!

      Los apuntes del viajero                      El bloc dels viatges                Companys de viatge
      Coses de Barcelona                           Crónicas viajeras                   Diari de la bona vida
      Donant un voltet                                 Equipatge de mà                   Estem de vacances
      La maleta de Carla                             La meva Barcelona               Viatges amb cartabó


      Premi Liebster


      La Carla va ser la primera en concedir-nos el Premi Liebster, al novembre del 2012. El seu blog, La Maleta de Carla, és més que un bloc de viatges: en aquest parla de viatges però també aporta interessants reflexions sobre diferents aspectes de la vida i fa recomanacions de lectura. Una exquisitesa que també podeu llegir en anglès.

      Posteriorment també hem rebut aquest guardó amb igual il·lusió dels següents blocs:
       

      Els viatges d'en Xavi i la Txell és un bloc amb una llarga trajectòria (deu anys d'història a la blocosfera és molt!) i un dels blocs de viatges en català més visitats en l'actualitat. Parlen dels seus viatges entre els que destaca la seva recent volta al món. Els relats d'aquesta parella enganxen!

      Una aventura pel món és un bloc de viatges d'una parella tarragonina que es troben vivint una experiència inoblidable. Després de 12 anys viatjant junts van decidir fer un viatge més llarg que unes vacances: la volta al món durant un any!

      Mil camins és l'alter ego viatger de la Mercè, a qui podríem considerar la nostra padrina a la blogosfera. El seu blog té pedigrí i solera, dels més antics que coneixem. Coincidim en preferències de destins i forma de viatjar, nosaltres de grans volem ser la Mercè! La lectura dels seus viatges us absorbiran. 

      Los viajes de Quim, Elena y Éric és un blog que van començar dos i que ara és de tres. Primer era la bitàcola d'una parella i ara, amb el naixement del peque, ho és d'una família. Junts expliquen les seves aventures viatgeres i demostren que sí, que sí que es pot viatjar amb nens petits. Un blog que, relat a relat, se us farà entranyable.


      Les regles del Liebster, si s'accepta, són les següents:

      1. Compartir 11 coses sobre tu mateix.
      2. Respondre les 11 preguntes que t’ha fet qui t’ha nomina.
      3. Continuar la cadena nominant a 11 blocs que consideris mereixedors del premi.
      4. Escriure les 11 preguntes pels teus nominats.
      5. Comenta en els blocs premiats informant de la nominació.


      11 coses sobre nosaltres

      1. Només tornar d’un viatge ja estem pensant en el següent.
      2. Quan viatgem, comprem una figureta emblemàtica del lloc visitat.
      3. Ens encanta tastar menjars exòtics.
      4. Mai hem perdut cap maleta/motxilla viatjant (toquem fusta).
      5. Portem sempre taps per les oïdes allà on anem, per si de cas no es pot dormir pel soroll o bé ronca el del costat.
      6. Quan estem molt temps en un país diferent se’ns enganxen les frases d’allà i l’accent. Ens mimetitzem molt fàcilment!
      7. Moltes vegades hem fet amics jugant amb un domino o unes cartes allà on anem (sempre en portem un a sobre).
      8. Quan marxem de viatge molt temps sempre ens emportem algun fuet a la maleta.
      9. Hem dormit en una casa a Ushuaia (Argentina) que era com una església a on feien missa pels matins. També hem dormit en un hotel de sal.
      10. A la vall de l'Omo (Etiòpia) és possiblement on hem passat el pitjor moment. A la regió dels surma, durant la celebració del "Donga" dos individus es van "liar" a trets. Vam sortir per potes, mai abans havíem corregut tant.
      11. Quan tornem a casa d’algun viatge llarg el primer que mengem és truita de patates i pernil amb pa amb tomàquet.


      Respostes a les preguntes de la maleta de Carla

      1. Quan vau començar a viatjar?
      Els nostres primers grans viatges van ser els de fi de curs: Mallorca als 14 anys en el cas de l’Enric (quan encara existia l’EGB), la República Txeca en el cas de la Celia ja a l’institut.

      2. Per què vau decidir començar a escriure un bloc?
      Perquè durant els set mesos de la nostra volta al món volíem estar comunicats amb els amics i la família, i també per tenir el nostre propi diari de viatge on quedés escrita la nostra experiència per la memòria.

      3. Quin viatge tornaríeu a repetir?
      La volta al món, però si parlem d’un destí concret ens agradaria molt repetir Vanuatu i Etiòpia, per la seva riquesa cultural i la senzillesa de la gent.

      4. Si haguéssiu d’escollir una ciutat per mudar-vos, quina seria i perquè?
      A Melbourne (Austràlia) perquè hi ha molta qualitat de vida, bon clima i es respira molt ambient cultural. És una ciutat on passen moltes coses interessants i a la vegada té llocs tranquils.

      5. Viatgeu sols o acompanyats?
      Viatgem plegats sempre que podem. Compartir el viatge amb la parella és el millor que hi ha.

      6. Una anècdota d’ algun  dels vostres viatges?
      A Vanuatu, un país del Pacífic, vam anar a visitar una petita illa on fa tan sols 25 anys eren encara caníbals; només arribar ens van col·locar un collaret fet d’herbes gens maco però que feia molta olor. Per fer la visita ens acompanyaven uns homes que portaven matxets enormes amb els quals anaven tallant les fulles caigudes de les palmeres per on anàvem. En un moment donat, quan estaven a l’indret on sempre s’havien fet els sacrificis humans, ens vam explicar la tècnica que s’utilitzava per matar i ens vam dir que als morts els hi col·locaven uns collarets com els que portàvem nosaltres perquè els cossos no fessin olor. Per uns segons vam tenir un atac de pànic al veure que estàvem rodejats d’homes armats amb matxets i en el lloc idoni per fer el sacrifici... Al veure’ns les nostres cares de terror tots van començar a riure!

      7. Un lloc al que no tornaríeu?
      És difícil de dir, perquè moltes vegades l’experiència (sobretot si és dolenta) que s’ha tingut d’un lloc fa que es tingui una impressió dolenta o conclusions errònies. Les expectatives que es tenen prèviament també tenen molt a veure amb la impressió que finalment se'n té. Però si hem de dir algun lloc potser diríem que no hi tornaríem immediatament a Aguas Calientes, (el poble més proper al Machu Picchu). Potser per contrast amb la Ciutadella Inca, justament aquest no és el poble més maco del món.

      8. Mar o muntanya?
      Totes dues coses, depenent d’on ens trobem. Sembla que anar al mar signifiqui relax  i anar a la muntanya fer esport, però no té perquè ser així. A vegades, quan anem a la muntanya estem un dia fent ruta i al següent gaudint d’una bona barbacoa.

      9. Viatge planificat o a la aventura?
      Viatge a l’aventura amb una mínima planificació. Gaudim preparant el viatge: ens agrada saber on anirem i tenir una mínima ruta preestablerta però no tancada, que anem adaptant després segons les preferències o oportunitats. Planificar el viatge amb temps permet trobar més ofertes de vols i allotjaments i per tant, abaratir el viatge.

      10. Quins països visitaríeu en una volta al món?
      Tots aquells que no vam visitar i que ens vam quedar amb les ganes de veure a la nostra volta al món. Ens hagués encantat incorporar Amèrica Central, disposar de més temps per visitar Nova Zelanda i poder haver arribat a l’Antàrtida.

      11. Quin va ser el vostre primer viatge i quin va ser l’últim?
      El nostre primer viatge junts va ser a Istambul, que ens va encantar per ser una cultura diferent; tot i que el viatge que considerem que més ens va marcar va ser la Índia, on vam estar tres setmanes per lliure i allà ens va picar el cuquet per seguir coneixent cultures ben diferents a la nostra en un tipus de viatge més independent. L'últim gran viatge va ser aquest estiu a Xina i Mongòlia.


      Les nostres nominacions:

      Apunts de viatge                                   Arrossegant la motxilla                   Fuet i mate
      Loop: la volta al món per parts             Madabouttravel                              Mi diario de viajes
      El món en família                                  Primera i alegria                             Sense descans
      Tripteria                                                El viatge dels rodamons

        Les nostres preguntes

        1. Com va començar la teva passió viatgera?
        2. Quin és el viatge/destí que t’ha marcat més com viatger?
        3. Quin és el destí que més t’ha sorprès i per què?
        4. Una anècdota viatgera?
        5. Què és el més important que has après viatjant?
        6. Perquè recomanaries a altres persones a viatjar?
        7. Un consell pràctic per a futurs viatgers.
        8. Una lectura per un trajecte llarg?
        9. Música per escoltar mentre viatges?
        10. Si poguessis fer un viatge en el temps, on aniries?
        11. El viatge somiat que encara et quedi pendent?


        Moltes felicitats a tots! Ens encanten els vostres blocs! :-)

        12 de novembre del 2012

        Xina: proposta de ruta per un viatge de 15 dies


        Xina és possiblement el país asiàtic amb més diversitat d’indrets per visitar. A partir de la nostra experiència, us proposem una ruta per un viatge de dues setmanes. Si esteu pensant en viatjar a aquest país, us serà d'utilitat per calcular els dies a preveure en cada lloc i adaptar-la a les vostres necessitats. Us facilitem també la durada dels desplaçaments, el preu del transport i el de les entrades.

        Ruta animada amb imatges



        Dia 1: Vol lloc d'origen - Beijing

        En el nostre cas, vol Bcn-Beijing amb Alitalia (445€ a/t escala Roma, 14h)

         
        Dia 2: Arribada a Beijing - Xi'an

        Arribada a l'aeroport internacional de Beijing a primera hora del matí. Tràmits de passaport i entrada al país. Directament vol Beijing -Xi'an amb Elong (750 CNY, 2h ). Bus aeroport Xi'an - centre Xi'an (27CNY, 50 min). Visita de la Torre de la Campana i la Torre del Tambor (80CNY preu normal, 40CNY 50 % amb ISIC les 2 visites). Visita del barri musulmà de Xi’an i la Gran Mesquita (25 CNY).

        Pots optar per visitar Beijing i la Gran Muralla al començament o al final del viatge, recomanem fer-ho al final (a l'inici estaràs més descansat per fer el trajecte fins a Xi'an d'una tirada). Pots fer el trajecte Beijing-Xi'an en tren nocturn però si et planteges fer-lo la nit del mateix dia d'arribada has de tenir el bitllets comprats anticipadament. Si disposes de temps, pots fer parada i passar un dia a Pingyao (és la mateixa línia de tren i queda a mig camí entre la capital i Xi'an)

         
        Dia 3: Xi'an

        Visita dels Guerrers de Terracota. Transport: bus nº 611 (1 CNY, 15 min) des del centre (Torre de la Campana i Torre del Tambor) a la Train Station. Allà agafar bus nº 306 des de la parada d'autobusos davant de la Train Station, (34 CNY, 1h 10' a/t). Entrades Guerrers de Terracota: 300 CNY normal, 150 CNY 50% amb ISIC. Calculeu un mínim de 2,5 h per realitzar la visita. Retorn a la ciutat. Bus centre Bell Tower-aeroport Xi’an (27 CNY,50’). Vol Xi’an-Shanghai. (elong 700 CNY, 2h). Tren Maglev de l’aeroport fins a estació Dongzimen de Shanghai. (50 CNY, 7’). Metro fins al Bund (3CNY, 40’).




        Dies 4 i 5: Shanghai

        Passeig del Bund per veure els edificis de l'etapa colonial europea i les vistes a Pudong. Recorregut per la Nanjing Road, el carrer comercial principal de Shanghai. Visita a la casa on es va fundar el Partit Comunista, al barri de la Concessió Francesa (gratuït). Mercats i Jardí Yuyuan (30 CNY normal, 15 CNY 50% ISIC). Zona Pudong: Torre Perla Oriental, la Torre Jin Mao. Visita a l’observatori de SWFC (Sanghai World Finantial Centre) el més alt del món visitable amb 474 m (150 CNY, 50% ISIC menors de 26 anys). Creuem el riu Huangpu pel psicodèlic Bund Sightseeing Tunnel (50 CNY, 7').

        Si disposes de més dies, per la zona pots visitar Suzhou (coneguda com "La Venècia d'Orient"), el Llac Oest de Hangzhou (és Patrimoni de la Humanitat) i, una mica més lluny, les Muntanyes Grogues de Huangshan.

        Hong Kong és l'altra gran metròpoli moderna de la Xina i una bona alternativa a Shanghai. Si teniu temps de visitar les dues, us recomanem que ho feu. Si visiteu una de les dues i opteu per Hong Kong us aconsellem visitar primer la zona rural de Guilin i Yanghuo, després continuar en autobús fins Guangzhou i des d'allà travessar fins Hong Kong (tot i ser Xina, necessitaràs visat de doble entrada per després tornar a la Xina continental). El trajecte en aquest sentit té més combinacions de transport.



         
        Dia 6: Guilin


        Vol Shanghai-Guilin. (elong 600 CNY, 2h 30'). Visita de la ciutat: pic de la bellesa solitàtiria, pic de Fuo Shan, pic de la trompa d'elefant, parc dels set estels, cova de la flauta de canya, mercat nocturn.

        Si et quedes un dia més a la ciutat, podeu fer una excursió d'un dia per arribar a les terrasses d'arrós de Longsheng.


        Dies 7, 8 i 9: Yangshuo

        Furgoneta fins al riu i descens del riu Li fins Yangshuo (90 CNY, 2h, millor una barca petita). Us aconsellem que us allotgeu en una dels petits poblets de fora de la ciutat. Nosaltres ho vam fer amb una família i l'experiència és molt recomanable (170 CNY hab doble/dia).

        Activitats per fer a la zona: visita d'un mercat local (cada dia n'hi ha en un de la zona), visita d'alguna cova de la zona,excursió en bicicleta pels arrossars de la zona (bici 60 CNY 1/2 dia amb guia), pujar a la Moon Hill (muntanya amb una gruta amb forma de lluna), excursió en barca pel riu Yulong (afluent del Li, 130 CNY), vol en globus per sobre de les muntanyes de la zona (500 CNY).




        Dia 10: Guilin - Beijing

        Matí a les rodalies de Yangshuo. Furgoneta Yangshuo - aeroport de Guilin (1,5 h). Vol Guilin-Beijing Elong ( 650 CNY, 2h 40'h)


        Dia 11, 12 i 13: Beijing

        En un dia es pot visitar el Mausoleu de Mao (gratuït), Plaça Tiananmen i Ciutat Prohibida (90 CNY normal, 45CNY 50% ISIC). Si no esteu cansats val la pena pujar a dalt del Parc de Jingshan, des d'alla tindreu una fantàstica panoràmica de la Ciutat Prohibida. 

        El Temple dels Lames (temple budista tibetà més important fora del Tibet, 8 CNY),  Temple de Confuci i Acadèmia (6 CNY entrada comuna), queden molt a prop. Estan una zona de hutongs on val la pena perdre's una estona. Calculeu un matí per tot.

        El temple del cel és una altra de les visites imprescindibles (30 CNY). Sempre està ple de gent, però millor anar-hi a la tarda quan no hi ha tants grups organitzats. Si us agrada anar de compres, queda a prop d'allà el Mercat de la Perla (es millor anar de compres a partir de mitja tarda, quan totes les atraccions turístiques ja estan tancades). El Carrer de la Seda (que en realitat és un centre comercial), és l'altre lloc per les compres. 

        Si ets dels que t'agrada tastar coses noves, una nit heu d'anar a sopar al Mercat nocturn de Donghuamen (paradetes de bitxos). L'altra visita gastronòmica indispensable és per degustar el famós ànec laquejat al que la ciutat dóna nom.

        Si disposes de més dies, el Palau d'Estiu o la zona olímpica poden ser bones alternatives, totes dues allunyades del centre de la ciutat. 




        Dia 14: Gran Muralla

        Les tres zones visitables més conegudes són: Badaling, Mutianyu i Simatai. En els consells pràctics per viatjar a la Xina expliquem pros i contres de cadascuna d'elles. Et proposem que vagis a la part de Mutianyu (60 km de Pequin). Transport: anar a l’estació de Dongzimen (metro, 2 CNY), des d'allà agafar bus nº 867 a les 7:00 o a les 8:30 (16 CNY). Entrada de la muralla (45 CNY) amb telefèric a/t (60 CNY). El bus torna a les 14:00 i a les 15:00h.


        Dia 15: Vol Beijing - Lloc d'origen


        Pots trobar més informació pràctica a: 25 consells per viatjar a la Xina
        Les millors fotos del nostre viatge a la Xina a: Postals del món
        També podeu llegir el relat del viatge a la Xina


        8 de novembre del 2012

        25 consells per viatjar a la Xina


        Us presentem 25 consells pràctics per viatjar a la Xina. Informació de primera mà que creiem que pot ser d'utilitat a futurs viatgers:


        Visats

        1)  Per entrar a la Xina és necessari disposar de visat i de passaport amb una vigència mínima de sis mesos a partir de la data d'entrada. Per fer el visat heu d’anar a l'ambaixada o consolat més proper i portar el formulari pertinent correctament omplert (us el podeu baixar de la web o bé us el facilitaran allà mateix), una foto mida carnet i el vostre passaport. El visat de turista d’una entrada costa 30€, de dues entrades 45€ i de múltiples entrades per 6 mesos 60€ (si penseu anar a Hong Kong i tornar a la Xina, tot i ser el mateix país, compta com una altra entrada). Un cop entregada la documentació us donaran un número de compte del BBVA per ingressar els diners. Un cop fet l'ingrés heu de tornar al consolat amb el rebut del banc i trigaran sobre una setmana en tenir els visats (si teniu pressa, teniu la possibilitat de sol·licitar el visat de forma urgent pagant una mica més).

        *Nota: tota aquesta informació és conforme al nostre viatge el 2012, així que pot estar subjecta a canvis. Recomanem consultar les webs de les ambaixades si han passat molts anys.



        Millor època per anar-hi

        2)  La millor època per viatjar a la Xina diríem que és la primavera o la tardor ja que a l'hivern hi fa molt fred i a l'estiu molta calor. Si hi aneu per les vacances d'estiu, considereu que els mesos més calorosos solen ser juliol i agost i que en la costa est hi ha la probabilitat de que hi hagi algun tifó. No us heu d'espantar, són molt comuns en aquesta època, però sempre és millor informar-se amb temps ja que poden comportar el tancament d'aeroports i algun que altre disgust. Penseu en portar sempre amb vosaltres una ampolla d'aigua per no deshidratar-vos i un paraigües per protegir-vos del sol (allà tothom en porta).


        Transports

        3Comprar bitllets de tren. Els bitllets de tren només es poden comprar amb un màxim de 10 dies d’antelació i únicament a l'estació de sortida del trajecte que vulgueu realitzar. En temporada alta alguns trajectes estan molt sol·licitats (Beijing-Xi'an o Xi'an-Beijing sobretot) i difícilment hi podreu trobar bitllet pel mateix dia. Si voleu reservar els bitllets a través d'una agència abans de començar el viatge, disposeu de webs que us facilitaran la feina però que cobren comissions molt elevades (uns 25$ per bitllet). Un cop allà, si us poden fer la reserva des de l'hotel o una agència, sempre us serà més còmode i la comissió és molt més baixa. En el cas que vulgueu anar vosaltres mateixos a l’estació, abans demaneu a algú que parli anglès que us escrigui en un paper totes les dades del bitllet que voleu comprar en xinès (destinació, dia, hora). Del contrari, comprar un bitllet de tren pot arribar a resultar complicat si la persona que us atén no sap gens d'anglès (bastant comú).

        4Comprar bitllets d'avió interns. La millor web per comprar bitllets d'avió és elong. A la Xina no hi ha vols lowcost interns però a través d'aquesta web podeu arribar a comprar bitllets amb descomptes de fins al 70% sobre el preu de la web de la companyia aèria corresponent (depenent de dates i horaris). De fet, si voleu tenir els trajectes intens lligats abans d'arribar a la Xina, us pot sortir per un preu similar volar que anar en tren.




        5Tren Maglev. A Shangai, per anar de l'Aeroport Internacional de Pudong a la ciutat agafeu el tren Maglev (50 CNY). És un tren de levitació magnètica i té la fama de ser el més ràpid del món, arribant a una velocitat de 430 km/h.

        6)  El Metro. Viatjar en metro és la forma més ràpida de desplaçar-se per la ciutat. La majoria de les grans ciutats en disposen i acostumen a ser moderns. Les maquines expenedores de bitllets i els noms de les parades estan en anglès.

        7)  Taxis. Millor evitar-los. Si heu d'agafar un és millor acordar un preu abans de pujar, us evitarà possibles enfrontaments posteriors. Molts no porten taxímetre.


        Menjar

        8)  La Xina és molt gran i la seva gastronomia és molt diversa. Poc s'assembla a la que podeu trobar en els restaurants xinesos d'aquí, de la similar us aconsellem que proveu sens dubte el "l'ànec a l'estil Pekín", un menjar deliciós!

        9)  Si esteu interessats a provar plats més exòtics, us recomanem que aneu al mercat nocturn de Donghuamen a Beijing: a les seves paradetes trobareu tota mena bitxets. En algunes zones de la Xina mengen també carn de gos, en mercats rurals en podreu trobar.

        10)  En trajectes de tren de moltes hores, porteu sempre menjar o alguna cosa per picar. Sempre va bé tenir els típics noodles, una espècie sopa en sec amb tots els ingredients que es prepara de forma instantània afegint-hi aigua calenta. A la Xina trobareu dispensadors d'aigua calenta a tot arreu, fins i tot al tren.




        Internet

        11)  La majoria de les xarxes socials occidentals estan bloquejades. A priori no compteu en poder connectar-vos a facebook, twitter o blogger.

        12)  Molts hostels i hotels disposen e Wi-fi. També us hi podreu connectar gratuïtament als aeroports: al costat dels telèfons públics trobareu uns dispensadors que us facilitarà un nom d'usuari i una contrasenya (escanejant prèviament el passaport).


        De compres

        13)  En botigues de souvenirs i aquelles dirigides principalment als turistes penseu a  regatejar de valent. Els venedors estan molt habituats al regateig i en són autèntics mestres, així que no us en faci cosa anar provant amb diversos venedors per comprovar fins a quin preu estan disposats a baixar.

        14)  A Beijing existeixen diversos centres comercials d'electrònica i roba dirigits en exclusiva als turistes, els més coneguts són el Mercat de la Perla i el Carrer de la Seda. La majoria dels productes són imitacions de marques occidentals (per molt que els venedors diguin que són originals). Els preu de sortida sempre és tremendament exagerat.




        Beijing - La Gran Muralla

        15)  Les tres zones visitables més conegudes són: Badaling, Mutianyu i Simatai. Badaling és la més propera i menys recomanable perquè és la que concentra més visitants. Podreu trobar arreu excursions organitzades per veure la Gran Muralla, molts cops combinades amb la visita a les tombes Ming. No les recomanem però si us decidiu per aquesta possibilitat sobretot fixeu-vos bé en el programa i en les "altres" visites incloses (fàbriques de jade, de perles o qualsevol artesania), podeu arribar a passar més temps allà que a la pròpia Muralla.

        16)  Eviteu anar a la Gran Muralla els diumenges, estarà ple de turisme local.

        17) Per anar a la part de Mutianyu pel vostre compte de manera econòmica heu d'agafar el metro fins a l'estació de Dongzhimen i allà anar a l'estació de busos exterior del mateix nom (s'ha de caminar uns 100 m). L'autobús núm. 867  us deixarà a la mateixa entrada a la Muralla després de 2h de trajecte (16 CNY per trajecte, el bitllet es compra en el mateix bus). Surt a les 7:00 i a les 8:30 i torna a les 14:00 h i 15:00h (assegureu-vos que no hagin canviat horaris). L'entrada a la muralla val 45 CNY. Podeu pujar caminant (no ho recomanem, és preferible que us canseu recorrent la muralla, un cop a dalt) o amb el telefèric i es pot baixar en telefèric o tobogan (60 CNY anada i 80 anada/tornada del telefèric).


        Visita als Guerrers de Xi'an

        18)  Podeu anar-hi pel vostre compte. Des de l'estació d'autobusos de davant de l'estació de tren, agafeu l'autobús núm. 306, tarda 1h 10' (34 CNY). Per arribar a l'estació d'autobusos des del centre (Torre de la Campana i Torre del Tambor) podeu agafar el bus núm. 611 (1 CNY, 15 min).

        19)  Recomanem realitzar la visita en sentit invers al que "oficialment" està plantejada. Visiteu els pavellons en aquest ordre: 3, 2 i 1. D'aquesta forma començareu pel pavelló amb menys guerrers (3) i acabareu amb la vista de l'exèrcit de més de 4000 guerrers i cavalls (pavelló 1). Serà una visita "in crescendo", deixant pel final la part més impressionant.




        Zona rural de Guilin i Yanshuo

        20)  Per fer el típic recorregut pel riu Li de Guilin a Yanshuo tindreu diversitat d'oferta. Us recomanem que el feu en una balsa petita més que no pas en una de gran. Potser no és tan còmode però anireu sols i ho gaudireu molt més que no pas anant amb un grup nombrós. Els vaixells més grans, a més, no poden navegar per determinades zones. A la part de Yanshuo teniu també la possibilitat de navegar per altres rius, afluents del Li, molt menys turístics.

        21)  Yanshuo, tot i que petita, és una ciutat. Si voleu gaudir de la zona en el seu màxim esplendor, allotgeu-vos en algun dels poblets pròxims.  

        22)  Aprofiteu per fer totes les activitats a l'aire lliure que pugueu, com: anar en bici, veure coves, fer trekkings... I, si us ho podeu permetre, aneu en globus: a nosaltres ens va costar 400 CNY (molt més barat que un vol aquí). Disfruteu de la natura, que allà és única!


        Shanghai

        23)  Permeteu-vos el petit luxe d'anar a prendre alguna cosa per la nit a alguna de les terrasses dels àtics del Bund. Us recomanem la terrassa del restaurant Tree on the Bund (1 cervesa=60 CNY). Des d'allà es veuen unes vistes impressionants de l'skyline de la zona de Pudong. Aneu-hi una mica abans de la posta de sol per agafar taula en primera línia.

        24)  Shanhgai té diversos gratacels amb mirador. Pujar a un d'ells és visita imprescindible. Si heu de triar us recomanem pujar a la SWFC (Shangai World Financial Center), és l'edifici més alt de la ciutat i el que permet una millor vista, ja que des d'allà podreu veure la Torre de la Perla i la Torre Jin Mao en primer pla i tota la zona de Pugong. L'edifici té diversos miradors, val la pena que pugeu al mirador de la planta núm. 100 (150 CBY).




        Relacioneu-vos!

        25)  I per últim: Intenteu relacionar-vos amb la gent autòctona. Sobretot a les zones més rurals, encara que no us entengueu amb d'idioma, la gent sol ser molt oberta i amable. Personalment podem dir que conèixer un lloc a través d'una persona que hi viu és molt més enriquidor que anar pel teu compte. Aprendre algunes paraules bàsiques en xinès us ajudarà a iniciar una conversa i un somriure sempre és un bon punt de partida.


        Les millors fotos del nostre viatge a la Xina a Postals del món
        Per futurs viatgers teniu la Proposta de ruta per un viatge de 15 dies a la Xina 
        També podeu llegir el relat del nostre viatge a la Xina

         
        Continguts de Quaderns de bitàcola (Enric Vilagrosa i Celia López) | Tecnologia Blogger | Plantilla original de Wordpress Theme i Free Blogger Templates | Disseny adaptat per Quaderns de bitàcola
        cookie law