12 de novembre del 2012

Xina: proposta de ruta per un viatge de 15 dies


Xina és possiblement el país asiàtic amb més diversitat d’indrets per visitar. A partir de la nostra experiència, us proposem una ruta per un viatge de dues setmanes. Si esteu pensant en viatjar a aquest país, us serà d'utilitat per calcular els dies a preveure en cada lloc i adaptar-la a les vostres necessitats. Us facilitem també la durada dels desplaçaments, el preu del transport i el de les entrades.

Ruta animada amb imatges



Dia 1: Vol lloc d'origen - Beijing

En el nostre cas, vol Bcn-Beijing amb Alitalia (445€ a/t escala Roma, 14h)

 
Dia 2: Arribada a Beijing - Xi'an

Arribada a l'aeroport internacional de Beijing a primera hora del matí. Tràmits de passaport i entrada al país. Directament vol Beijing -Xi'an amb Elong (750 CNY, 2h ). Bus aeroport Xi'an - centre Xi'an (27CNY, 50 min). Visita de la Torre de la Campana i la Torre del Tambor (80CNY preu normal, 40CNY 50 % amb ISIC les 2 visites). Visita del barri musulmà de Xi’an i la Gran Mesquita (25 CNY).

Pots optar per visitar Beijing i la Gran Muralla al començament o al final del viatge, recomanem fer-ho al final (a l'inici estaràs més descansat per fer el trajecte fins a Xi'an d'una tirada). Pots fer el trajecte Beijing-Xi'an en tren nocturn però si et planteges fer-lo la nit del mateix dia d'arribada has de tenir el bitllets comprats anticipadament. Si disposes de temps, pots fer parada i passar un dia a Pingyao (és la mateixa línia de tren i queda a mig camí entre la capital i Xi'an)

 
Dia 3: Xi'an

Visita dels Guerrers de Terracota. Transport: bus nº 611 (1 CNY, 15 min) des del centre (Torre de la Campana i Torre del Tambor) a la Train Station. Allà agafar bus nº 306 des de la parada d'autobusos davant de la Train Station, (34 CNY, 1h 10' a/t). Entrades Guerrers de Terracota: 300 CNY normal, 150 CNY 50% amb ISIC. Calculeu un mínim de 2,5 h per realitzar la visita. Retorn a la ciutat. Bus centre Bell Tower-aeroport Xi’an (27 CNY,50’). Vol Xi’an-Shanghai. (elong 700 CNY, 2h). Tren Maglev de l’aeroport fins a estació Dongzimen de Shanghai. (50 CNY, 7’). Metro fins al Bund (3CNY, 40’).




Dies 4 i 5: Shanghai

Passeig del Bund per veure els edificis de l'etapa colonial europea i les vistes a Pudong. Recorregut per la Nanjing Road, el carrer comercial principal de Shanghai. Visita a la casa on es va fundar el Partit Comunista, al barri de la Concessió Francesa (gratuït). Mercats i Jardí Yuyuan (30 CNY normal, 15 CNY 50% ISIC). Zona Pudong: Torre Perla Oriental, la Torre Jin Mao. Visita a l’observatori de SWFC (Sanghai World Finantial Centre) el més alt del món visitable amb 474 m (150 CNY, 50% ISIC menors de 26 anys). Creuem el riu Huangpu pel psicodèlic Bund Sightseeing Tunnel (50 CNY, 7').

Si disposes de més dies, per la zona pots visitar Suzhou (coneguda com "La Venècia d'Orient"), el Llac Oest de Hangzhou (és Patrimoni de la Humanitat) i, una mica més lluny, les Muntanyes Grogues de Huangshan.

Hong Kong és l'altra gran metròpoli moderna de la Xina i una bona alternativa a Shanghai. Si teniu temps de visitar les dues, us recomanem que ho feu. Si visiteu una de les dues i opteu per Hong Kong us aconsellem visitar primer la zona rural de Guilin i Yanghuo, després continuar en autobús fins Guangzhou i des d'allà travessar fins Hong Kong (tot i ser Xina, necessitaràs visat de doble entrada per després tornar a la Xina continental). El trajecte en aquest sentit té més combinacions de transport.



 
Dia 6: Guilin


Vol Shanghai-Guilin. (elong 600 CNY, 2h 30'). Visita de la ciutat: pic de la bellesa solitàtiria, pic de Fuo Shan, pic de la trompa d'elefant, parc dels set estels, cova de la flauta de canya, mercat nocturn.

Si et quedes un dia més a la ciutat, podeu fer una excursió d'un dia per arribar a les terrasses d'arrós de Longsheng.


Dies 7, 8 i 9: Yangshuo

Furgoneta fins al riu i descens del riu Li fins Yangshuo (90 CNY, 2h, millor una barca petita). Us aconsellem que us allotgeu en una dels petits poblets de fora de la ciutat. Nosaltres ho vam fer amb una família i l'experiència és molt recomanable (170 CNY hab doble/dia).

Activitats per fer a la zona: visita d'un mercat local (cada dia n'hi ha en un de la zona), visita d'alguna cova de la zona,excursió en bicicleta pels arrossars de la zona (bici 60 CNY 1/2 dia amb guia), pujar a la Moon Hill (muntanya amb una gruta amb forma de lluna), excursió en barca pel riu Yulong (afluent del Li, 130 CNY), vol en globus per sobre de les muntanyes de la zona (500 CNY).




Dia 10: Guilin - Beijing

Matí a les rodalies de Yangshuo. Furgoneta Yangshuo - aeroport de Guilin (1,5 h). Vol Guilin-Beijing Elong ( 650 CNY, 2h 40'h)


Dia 11, 12 i 13: Beijing

En un dia es pot visitar el Mausoleu de Mao (gratuït), Plaça Tiananmen i Ciutat Prohibida (90 CNY normal, 45CNY 50% ISIC). Si no esteu cansats val la pena pujar a dalt del Parc de Jingshan, des d'alla tindreu una fantàstica panoràmica de la Ciutat Prohibida. 

El Temple dels Lames (temple budista tibetà més important fora del Tibet, 8 CNY),  Temple de Confuci i Acadèmia (6 CNY entrada comuna), queden molt a prop. Estan una zona de hutongs on val la pena perdre's una estona. Calculeu un matí per tot.

El temple del cel és una altra de les visites imprescindibles (30 CNY). Sempre està ple de gent, però millor anar-hi a la tarda quan no hi ha tants grups organitzats. Si us agrada anar de compres, queda a prop d'allà el Mercat de la Perla (es millor anar de compres a partir de mitja tarda, quan totes les atraccions turístiques ja estan tancades). El Carrer de la Seda (que en realitat és un centre comercial), és l'altre lloc per les compres. 

Si ets dels que t'agrada tastar coses noves, una nit heu d'anar a sopar al Mercat nocturn de Donghuamen (paradetes de bitxos). L'altra visita gastronòmica indispensable és per degustar el famós ànec laquejat al que la ciutat dóna nom.

Si disposes de més dies, el Palau d'Estiu o la zona olímpica poden ser bones alternatives, totes dues allunyades del centre de la ciutat. 




Dia 14: Gran Muralla

Les tres zones visitables més conegudes són: Badaling, Mutianyu i Simatai. En els consells pràctics per viatjar a la Xina expliquem pros i contres de cadascuna d'elles. Et proposem que vagis a la part de Mutianyu (60 km de Pequin). Transport: anar a l’estació de Dongzimen (metro, 2 CNY), des d'allà agafar bus nº 867 a les 7:00 o a les 8:30 (16 CNY). Entrada de la muralla (45 CNY) amb telefèric a/t (60 CNY). El bus torna a les 14:00 i a les 15:00h.


Dia 15: Vol Beijing - Lloc d'origen


Pots trobar més informació pràctica a: 25 consells per viatjar a la Xina
Les millors fotos del nostre viatge a la Xina a: Postals del món
També podeu llegir el relat del viatge a la Xina


10 comentaris :

Aitor ha dit...

Jo hi vaig anar ara fa 6 anys...i estic segur que si hi torno a anar ara estarà tot molt canviat, perquè portaven un ritme construint i produint....
Em va encantar el país; bé, la pinzellada que vaig veure. Hi tornaria ara mateix. Gràcies pels consells!

Quaderns de bitàcola ha dit...

Hola Aitor!
Efectivament és com dius. Nosaltres hi hem tornat després de tres anys i, en aquest poc temps, ja hi hem observat una evolució considerable. I no només per les noves edificacions, també en la forma de vida de la gent.
Si tens l'oportunitat, torna-hi: la Xina té un munt de llocs per descobrir... ;-)

Fernanda ha dit...

Hola chicos, la Venecia de China no es exactamente Suzhou, sino Tong Li, que está a media hora de colectivo. De todas maneras, Suzhou es una ciudad hermosa. También,cerca de Shanghai, hay otros pueblitos de agua, pero a mí me gustó más Tong Li (opinión personal). Lo que tiene de bueno China, es que siempre es interesante. Abrazo!

diaridelabonavida ha dit...

Hola nois,
Quina manera més xula de presentar una ruta. Ens ha encantat la ruta animada amb imatges. I tots els consells són genials.
Tard o d'hora ens agradaria trepitjar el gegant asiàtic, però de moment és impossible.
Una abraçada.

Manel & Cristina

Quaderns de bitàcola ha dit...

Hola Manel & Cristina! gràcies per seguir-nos. De ben segur que hi acabareu anant en un viatge futur, quan hi aneu ens podeu preguntar el que vulgueu! :-)

Quaderns de bitàcola ha dit...

Fernanda ¡gracias por el apunte! :)
De hecho tienes razón... nosotros también y quien diga que lo es Zhouzhuang también la tendrá. Hay varios ciudades y pueblos de la zona que se disputan el famoso nombre de Venecia oriental. Je,je el "apodo" vende y de ello sacan provecho.
No tuvimos tiempo de visitar Tong Li, pero si dices que todavía es más hermoso que Sushou, ya tenemos la excusa perfecta para algún día volver a la China! ;)

Eloi Puig ha dit...

per la nostra experiència crec que val més centrar-se en una zona i tirnar a la Xina més endavant per un altre regió. per exemple un cop fer la zona nord Beijing, Datong, pingyao, Shanghai i si pot ser Huang Shan i en un altre viatge fer ek sud (chengdu, Lijiang, kunming, Guilin i Hong Kong). i intentar tornar des d'un altre ciutat.

Salut!

Ulisses Viatges

Quaderns de bitàcola ha dit...

Hola Eloi!
La Xina no dóna per un sinó per molts viatges!
Així que totalment d'acord: Xina té tant que és mereix diversos viatges. Nosaltres hi hem estat un parell de cops i, té tant, que encara hi hauríem de tornar un parell o tres de cops més per visitar tot el que ens agradaria veure! :-)
D'altra banda no tothom té l'opció d'anar a la Xina divesos cops i tampoc moltes setmanes per visitar-lo és per això que hem intentat concentrar en dues setmanes alguns dels principals encants/icones del país.
Gràcies pel teu comentari! :-)

Anònim ha dit...

Hola! No tinc gens clar on anar de vacances aquest any, tenim només 15 dies i poc pressupost... pel que he llegit, es poden veure força coses al Xina amb 15 dies. Miraré els vols amb la mateixa companyia que vosaltres. Una pregunta, sabries dir-me quan us vareu gastar per persona en total?
Mireia

Quaderns de bitàcola ha dit...

Hola Mireia! Benvinguda als Quaderns de bitàcola!

Doncs sí que et sabem contentar la pregunta: a la Xina ens vam gastar exactament 1.127 € per persona als que has d'afegir els 435 que ens va costar el vol BCN-Beijing. O sigui en total 1.562 € incloent tot, tot, tot. Tens informació més detallada a la miniguia que vam publicar del país (te la pots descarregar gratuïtament en l'apartat corresponent, mira la pestanya superior del bloc).

Pensa però que nosaltres aquest vistge el vam fer "a lo grande": els trajectes interns els vam fer amb vol (vam agafar 4 vols dins el país), vam dormir sempre en habitacions dobles amb banys (uns 20€/nit l'hab. doble) i ens vam permetre algun petit luxe com volar en globus durant la posta de sol per sobre de les muntanyes de Yangshuo. El que et volem dir és que si ajustes transport (utilitzant tren o bus) i allotjament pots reduir perfectament el pressupost en uns 300€. Tot depén també del que et costi el vol transcontinental.

Si busques encara un destí més barat, et pots plantejar també sudest asiàtic. Aquests països són encara més barats. Pots navegar pel bloc a través de la pesstanya "països" i agafar idees.

Quan et decideixis ja ens diràs cap a on vas! ;-)

 
Continguts de Quaderns de bitàcola (Enric Vilagrosa i Celia López) | Tecnologia Blogger | Plantilla original de Wordpress Theme i Free Blogger Templates | Disseny adaptat per Quaderns de bitàcola
cookie law