La volta al món en 200 dies
(Clicar sobre el títol de la imatge. Versió reduïda sense imatges: Clicar aquí )


Entre 2011 i 2012 vam tenir l'oportunitat de fer realitat el somni de molts viatgers: deixar de banda el nostre dia a dia durant uns mesos i donar la VOLTA AL MÓN.

Abans de començar, coneixíem el punt de sortida i d’arribada, les ciutats on havíem de ser en determinades dates per agafar els vols i una lleugera idea de les possibles rutes a seguir. Però va ser allò que ens vam anar trobant, les oportunitats i les ganes de fer del moment el que ens va acabar de marcar el rumb.

Vam iniciar el nostre viatge des de Barcelona el dia 16 d’agost de 2011. Després d’una escala tècnica de dos dies a Londres, el nostre primer gran  trajecte ens va portar fins a terres inques. Disposàvem de poc més de dos mesos per anar des de Lima a Santiago de Xile. Durant aquest temps vam explorar el continent sud-americà passant per Perú, Bolívia, Argentina, Uruguai i Xile, i fent parada en llocs com Cusco, la Vall sagrada i el Machu Pichu, el llac Titicaca, la selva amazònica, les mines de Potosí, el salar d’Uyumi, San Pedro de Atacama, les cascades d'Iguaçú, Buenos Aires (on vam coincidir amb Messi i Maradona ;-), Terra de foc, el Perito Moreno i la Patagonia.

A mitjans d’octubre vam posar rumb cap a l’illa de Rapa Nui on passàrem una setmana abans de tornar a terres continentals. Ja al novembre vam travessar l’oceà Pacífic camí a terres maoris. Després d’una escala tècnica d’uns dies a l’illa nord de Nova Zelanda, vam recuperar forces en les platges de les illes Fiji. Després de gairebé tres mesos de ruta bé que ens mereixíem un descans! ;-)

Al mateix Pacífic vam descobrir Vanuatu. Ens va captivar del tot: volcans en actiu, tribus, creences ben curioses, màgia negra i canibalisme fins fa ben poc.

Al desembre ja erem a terres australianes, on a més de conèixer les grans urbs de la costa sud-est, vam tenir l’oportunitat d’endinsar-nos en l’àrid desert del centre del continent per a conèixer una mica sobre la cultura aborigen i submergir-nos en aigües de la gran barrera de corall de la costa nord-est.

Al sud-est asiàtic vam entrar per Singapur i el Nadal el vam passar a Malaysia. A la zona vam passar dos mesos i mig recorrent algunes zones de Vietnam, Laos, Cambotja, Myanmar i Tailàndia, i fent parada en llocs com Ho Chi Minh, el delta del Mekong, la Badia del Halong, la regió muntanyosa de Sapa i les seves ètnies, els camps de la mort, temples d’Angkor, Luang Prabang, el triangle d'or, Bangkok, Rangun, Mandalay, els temples de Bagan, les muntanyes de Kalaw i el llac Inle.

Finalment, a començaments de març del 2012 ens va tocar tornar. Va ser després de 200 dies i 199 nits de viatge que es van convertir en, fins al moment, l'experiència viatgera de les nostres vides.

 
Continguts de Quaderns de bitàcola (Enric Vilagrosa i Celia López) | Tecnologia Blogger | Plantilla original de Wordpress Theme i Free Blogger Templates | Disseny adaptat per Quaderns de bitàcola
cookie law