6 de juliol del 2020

illes del món: Filipines, Cuba i Vanuatu


Biblioteques de Barcelona ha programat del 3 de juny al 6 de juliol el cicle de viatges ILLES DEL MÓN, on hem tingut el plaer de participar fent 3 xerrades (aquesta vegada on-line degut al Covid-19), FILIPINES, CUBA I VANUATU, 3 paisos ben diversos que coneixem de primera mà i que creiem que són ben interessants pel visitant.


Les illes del món configuren un univers particular i únic. Aquest cicle de viatges (en aquest enllaç podeu veure tota la programació del cicleens apropa a una realitat rica en matisos, al coneixement de la seva biodiversitat, així com al patrimoni humà que ens ha llegat en el decurs del temps.

A continuació compartim les nostres xerrades emeses i publicades al canal de YouTube de Biblioteques de Barcelona:

FILIPINES

Filipines és un país espectacular sobretot per les seves platges, d'aigua cristal·lina i fauna molt diversa, ideal per fer snorkel o submarinisme. Algunes de les illes on es poden trobar aquestes meravelles són Palawan (El Nido o Port Barton), Siquijor, Apo, Cebú… El més difícil és escollir entre les més de 7.000 illes que hi ha.


La biblioteca Camp de l'Arpa de Barcelona ha elaborat una selecció de llibres i documents sobre Filipines que ha publicat al Bibarnabloc i que podeu descarregar-vos a través de e-Biblio.

⇨Més informació sobre Filipines al nostre bloc.


CUBA

Dues són les vegades que hem visitat aquesta preciosa illa del Carib. La primera vegada va ser el 2006 en parella, i la segona vegada el 2016 en família. Parlem dels canvis que hi ha hagut a Cuba en aquests deu anys, en l'àmbit turístic i la manera com viuen els seus habitants. També recomanem els llocs imprescindibles a visitar, fins i tot si voleu viatjar amb nadons a Cuba.


La biblioteca Fort Pienc de Barcelona ha elaborat una selecció de llibres i documents sobre Cuba que ha publicat al Bibarnabloc i que podeu descarregar a través de e-Biblio.

⇨Més informació sobre Cuba al nostre bloc.

VANUATU

Aquest país situat al nord d'Austràlia, entre les Fiji i les illes Salomó, és un dels més curiosos del Pacífic. A les seves més de 80 illes es parlen unes 108 llengües diferents, existeixen ètnies ben diverses, creences animistes i altres creences ben estranyes, i fa uns 30 anys encara hi existia el canibalisme. A Vanuatu visitarem l'illa de Tana, on hi ha el volcà en actiu més accessible del planeta, Malekula, amb una gran diversitat ètnica. També la illa d'Ambrym descobrirem multitud de creences animistes, com la màgia negra.


La biblioteca Vapor Vell de Barcelona ha fet una selecció de llibres i documents sobre Vanuatu que ha publicat al Bibarnabloc i que podeu descarregar-vos a través de e-Biblio.

⇨Més informació sobre Vanuatu al nostre bloc.

En aquest enllaç podeu consultar les guies de viatge de totes les illes del cicle Illes del món.

Salut i viatges!

 
Continguts de Quaderns de bitàcola (Enric Vilagrosa i Celia López) | Tecnologia Blogger | Plantilla original de Wordpress Theme i Free Blogger Templates | Disseny adaptat per Quaderns de bitàcola
cookie law