Si ets un viatger de mena i vols seguir gaudint del teu hobby favorit amb el/la petit/ta de la casa, VIATJAR, nosaltres t'animem, t'encoratgem, i t'assegurem que hi ha molts motius per viatjar amb un nadó. Els descobriràs per tu mateix (o més aviat te'ls farà descobrir el teu nadó) des del moment en què decideixis agafar carretera i manta i fer el que més t'agradarà a partir d'aquest moment: viatjar en família. Si decideixes fer un viatge en avió, no et posis nerviós / a, t'aconsellem que llegeixis l'article Consells per viatjar amb avió amb un nadó. Veuràs que després que després de l'experiència veuràs que és més fàcil del que semblava i segur que si tot surt com esperaves, vas a repetir moltes vegades més.
Perquè et sigui més fàcil, a partir de la nostra experiència de viatjar en família, hem recollit aquestes recomanacions o consells bàsics per viatjar amb un nadó. Esperem que et siguin útils:
Climatologia
Escollir destí és un dels punts més importants del viatge. Abans de decidir a quina ciutat/país anirem o quina ruta farem, hem de tenir en compte la climatologia de la destinació a on volem anar. Consultar les temperatures del destí i veure si és un lloc calorós o bé fa massa fred. El nadó pot arribar a sentir molt incòmode en una destinació amb temperatures molt altes, a més de provocar-deshidratació. Si a la destinació fa calor, és recomanable tenir aire condicionat en allotjament i transport, així com evitar exposar al nadó en les hores de més sol i donar-li aigua o pit (en el cas que faci lactància exclusiva) més sovint.
Per decidir el lloc a on viatjar en família, a part de mirar les temperatures, pots llegir aquests consells per escollir destinació viatjant amb un nadó.
Vacunes
Segons el nostre propi criteri, sempre hem viatjat amb la nostra nadó (fins als dos anys de vida) a llocs on no calia posar-li més vacunes que les obligatòries a Espanya. Els especialistes diuen (i els fem cas) que cal evitar exposar als nadons (i a nosaltres mateixos) a riscos innecessaris de malalties. Així que si tenim en ment viatjar a un país on creiem que el nostre nadó pot necessitar alguna vacuna, el millor és concertar cita amb el nostre Centre de Vacunació Internacional més proper i que ens assessorin bé abans de decidir el nostre destí.
Viatjar amb una assegurança de viatge
Escullis la destinació que escullis, sempre cal viatjar amb un segur de viatge que cobreixi qualsevol accident o malaltia que pugui ocórrer. Per evitar possibles accidents o situacions de salut no desitjables, el més recomanable és portar una assegurança de viatge que cobreixi qualsevol destinació. Nosaltres t'aconsellem sempre contractar-lo amb IATI Seguros, que disposa a més d'una assegurança de viatge específica per a les famílies. Si la contractes a través del nostre enllaç, obtindràs un 5% de descompte.
Com portem al nostre nadó quan viatgem?
Si no estem segurs si portar cotxet o motxilla porta bebès, en primer lloc has de pensar com et sents més còmode portant actualment. Hem de valorar els kg que pesa el nostre / a petit / a i com és la destinació que visitarem. ¿Es tracta d'una ciutat amb carrers plans? Potser l'opció més còmoda sigui portar el nadó en cotxet. ¿Es tracta d'una destinació rural i ens agrada fer algunes excursions per la muntanya? Llavors la motxilla porta bebès serà el més adequat. És possible que també es puguin combinar les dues coses, cotxet i motxilla, així que tu mateix/a pots valorar-lo.
Què portar a l'equipatge del nadó
El més bàsic quan viatgem amb el nostre nadó, a part de la roba, va a ser els bolquers, tovalloletes i canviador. Com anem a necessitar-los sempre, la nostra recomanació es basa en el tipus de viatge que facis:
- Viatge curt (fins a 10 dies): aconsellem portar tots els bolquers i tovalloletes que necessiti el nadó a l'equipatge (normalment en una maleta d'equipatge de mà caben), així no perdràs temps buscant-los en destinació.
- Viatge llarg (de més de 10 dies): aconsellem portar els bolquers necessaris per als trajectes i comprar més en la destinació quan arribis. Així no hauràs carregar amb tots i no et ocuparà molt espai. Encara que hem de tenir en compte destinacions en què no sigui fàcil trobar-los per evitar sorpreses.
Dinar del nadó
És un dels temes que més preocupen a molts pares a l'hora de viatjar, però que creiem que és de fàcil solució:
- Si el nadó fa lactància exclusiva: com la mare porta incorporada el menjar a sobre, no hi ha de què preocupar-se. Quan el nadó té gana, pot menjar sempre que vulgui.
- El nadó ja menja sòlids: Per trajectes d'avió, bus, etc. podem tirar mà dels potets de fruites i verdures que venen al supermercat (com estan precintats, no cal preocupar-se de si es fan malbé). Quan estem en la destinació, si disposem de cuina (apartament, etc) l'ideal és cuinar nosaltres mateixos, per exemple amb la Babycook (que cou i tritura el menjar). En el cas que sortim a menjar en restaurants, per evitar deshidratació i diarreas, el nostre nadó no ha de menjar amanida, cal pelar sempre la fruita que coma i ha de beure sempre aigua embotellada.
Viatjar al ritme del nadó
A l'hora de viatjar amb un nadó cal tenir en compte que hem d'adaptar al seu ritme i necessitats (menjars, son, etc.) i que el viatge ha de ser tan plaent possible per a tothom. Així que oblida't de fer-te un planning de visites com quan viatjaves sense nadó perquè això ja és prehistòria. La nostra recomanació és que tinguis una idea del que vols fer durant el dia, però que puguis improvisar i tinguis la suficient flexibilitat per adaptar-te al ritme del teu bebè. Sense aclaparaments, ni presses. Vas a fer menys coses que abans, visitaràs menys llocs que abans, però l'ideal és que ho facis sense acabar esgotat / a per anar amb un nadó i fer aquest viatge et compensi, que estem segurs que si.
T'ha agradat? Comparteix aquesta entrada!
0 comentaris :
Publica un comentari a l'entrada