27 de març del 2018

10 motius per viatjar amb un nadó


Ben sovint, la gent pensa que quan es tenen fills ja no podrà viatjar o, com a molt, que els viatges que es faran amb els fills poden arribar a ser una bogeria per la logística que representa la seva planificació i dur-los a terme. Res més lluny de la realitat. Basat en la nostra experiència, avui dia podem assegurar que viatjar amb nadons és molt fàcil. I ara que la nostra nena passa dels dos anys de vida, podem dir que fins i tot que viatjar amb nadons és més fàcil que viatjar amb els nens quan són més grans. Perquè? De seguit expliquem 10 raons per arribar a aquesta conclusió:



1) El porta-bebès, la solució perfecta pel transport de nadons

Quan es tracta de viatjar amb nadons que encara no caminen i –encara- tenen poc pes, la millor opció pel seu transport és dur-los en una còmoda motxilla porta-bebès, adequada al seu pes. Això pot permetre als pares durant el viatge aprofitar les estones que el nadó dorm per fer coses que quan aquest nadó sigui gran, segurament serà difícil dur a terme. Això vol dir aprofitar per caminar per terreny que no puguem anar amb un cotxet, fer visites a interiors de llocs, com poden ser museus, etc. Hem de tenir en compte que més endavant, quan el nadó camini i tingui més autonomia, voldrà fer més coses (com jugar en un parc) i no tindrem tantes estones en que dormi tantes hores. Així que aprofiteu!



2) Avantatges per volar amb avió amb un nadó

D'un temps cap aquí, els aeroports donen prioritat a les famílies amb nens que viatgen en avió, tant a l'hora de passar els controls com a l'hora d'embarcar. Existeix un accés diferent per a famílies als controls de l'aeroport que facilita no haver de fer la gran cua que se sol formar als controls habituals. Ho agraireu molt. El mateix ocorre a l'hora d'embarcar: normalment s'anuncia pel megàfon quin és l'ordre de prioritat d'embarcar i les famílies amb nadons entren abans a l'avió. Així tenim més temps per col·locar tranquil·lament l'equipatge i acomodar el nadó, cosa que fa molt més còmode el viatge.


A banda de la prioritat per a famílies, val a dir que en general ens hem trobat un molt bon servei de les hostesses de l'avió, que faciliten al màxim la comoditat del vol per a les famílies amb nadons. Sempre estan atentes en tot moment a qualsevol necessitat que es pugui presentar.

3) El menjar

Si el teu nadó és dels que prenen pit, pensa que ho podrà fer de manera exclusiva (només pit, no farinetes) fins als 6 mesos de vida, així que quan es viatgis no t'hauràs de preocupar pel seu menjar, ja que la llet materna ja la incorporada la seva mare i es pot donar de menjar al nadó en qualsevol moment, no caldrà haver d'estar escalfant biberons. Una molt bona raó per viatjar amb nadons!

4) La son del nadó

Els nadons poden passar la majoria del temps dormint; per regla general i quan són molt petits dormen unes setze hores al dia. Una vegada les necessitats bàsiques del nadó estiguin cobertes els pares poden seguir amb la seva ruta traçada per aquest dia. El que vol dir que durant un viatge, quan el nadó dorm els pares poden arribar a relaxar-se i aprofitar per anar a menjar, prendre alguna cosa, etc.


5) Seguir uns horaris

La prioritat, quan fem un viatge amb una nadó (o nadons) és sempre que aquest tingui cobertes les seves necessitats bàsiques (menjar, dormir i higiene). Mentre aquesta premissa es compleixi, el nadó estarà a gust tant a casa com a l'indret més recòndit del món. El que sí hem comprovat quan hem viatjat amb nadó és que -dins del possible- aquest/a tingui uns horaris de menjars i de son que no variïn gaire d'un dia a l'altre. Si aconseguim que tingui el mateix horari, aconseguirem també poder organitzar-nos nosaltres i tindrem un viatge bastant agradable.

6) Bolquers durant el viatge

Pensa que en tots els llocs del món hi ha nens, així que trobaràs bolquers en gairebé qualsevol part del món, tret que te'n vagis a l'indret més remot del planeta. Si el teu viatge és de molts dies (més d'una setmana) recomanem no omplir la maleta de bolquers, ja que t'ocuparien molt. En aquest cas, l'ideal és dur bolquers per als tres o quatre primers dies i ja a la destinació, comprar-ne segons el que necessitis.


7) El nadó socialitza amb tothom

Tot i que viatgem a un país ben llunyà on la cultura sigui molt diferent a la nostra i la llengua sigui diferent, generalment la gent se sol sentir atreta pels nadons. Sempre criden l'atenció un petit/a que balbuceja i riu, oi? I més si aquest té tan sols uns pocs mesos.

Sempre que hem viatjat amb la nostra petita, ens hem trobat que ha despertat la curiositat de molta gent local on hem anat. És molt habitual que se t'acostin per voler veure'l, dir-li quatre coses (de manera amable) i que ens alguns casos si vulguin fer una foto. Així que viatjar amb nadons facilita el contacte amb altres persones i ajuda a socialitzar.


8) Imaginació al poder

El fet de viatjar amb un nadó vol dir també passar moltes hores junts en transports, com l'avió, el bus, el cotxe...Per entretenir-lo/a, faràs tot el que se t'acut i te les ingeniaràs fent volar la imaginació. Qualsevol material es convertirà en una joguina: un cartró, els dits de la mà o unes gomes poden arribar a ser la mar d'entretinguts pel nadó.


9) Viatjar fa feliços els nadons

Al 99% dels nadons els encanta veure i tocar tot allò que per a ells és una novetat. Imagina si el treus de casa i el duus a un lloc nou, a una casa nova, un paisatge diferent, altres nens, idioma diferent...Tot allò que és nou atraurà l'atenció del nadó i veurem que cada moment el viurà amb total intensitat. Se'l veurà feliç. De fet, el que fa més feliç a un nen/a és poder passar tooooot el temps del món amb els seus pares.


10) Mono de viatge

Si després de la primera vegada d'un viatge amb el teu nadó tens ganes de repetir (segur que sí!), pensa que això és només la primera passa, el primer viatge de molt que vindran. Perquè...Ho has endevinat! Això crea addicció! I segur que el teu/va petit/a estarà encantat/da de marxar de viatge. 

T'ha agradat? Comparteix aquesta entrada!

     
    Continguts de Quaderns de bitàcola (Enric Vilagrosa i Celia López) | Tecnologia Blogger | Plantilla original de Wordpress Theme i Free Blogger Templates | Disseny adaptat per Quaderns de bitàcola
    cookie law