7 de desembre del 2016

Preparatius i ruta d'un viatge a Tailàndia amb nens


Visitar el sud-est asiàtic era una de les coses que teníem pendents durant els molts anys que havíem estat viatjant pel món en l'època pre-familiar.

Després d'informar-nos sobre el país, sobre les condicions sanitàries i de salut, vam pensar que seria un viatge ideal per anar amb els nostres fills. Amb 8, 5 i 5 anys era un bon moment perquè els nens comencessin a apreciar les diferències culturals i gaudissin d'estar a un lloc exòtic.

La primera decisió va ser la de la compra dels bitllets d'avió, viatjant 5 persones és la despesa més important del viatge. Després de fer un seguiment de preus, finalment vam trobar uns vols que encaixaven perfectament per dates, horaris, connexions i preu. Un vol de Swiss Air amb una sola escala curta a Zúrich i amb uns horaris que no ens feien matinar, factors importants quan viatges amb nens. Els bitllets els vam comprar el mes de desembre de 2015 a un preu de 550 euros per persona.


Una vegada comprats els vols intercontinentals va arribar el clàssic dilema: improvisem el viatge al 100% o planifiquem la ruta i els allotjaments? Tot i que la nostra experiència viatgera anterior a ser pares era sempre improvisada, en aquest cas ho vam tenir més clar des del principi: era preferible planificar una mica. El motiu era doble. Primerament perquè alguns desplaçaments llargs dins del país són molt més fàcils i còmodes de fer amb avió, i els vols interns de companyies Low Cost eren molt més econòmics comprats amb antelació. En segon lloc, viatjant amb nens a un país com Tailàndia en una època de l'any molt calorosa, creiem essencial poder dormir sempre que poguéssim en hotels aptes pels nens, a poder ser amb piscina i ben ubicats per evitar llargs desplaçaments. Tenint en compte que necessitàvem espai per 5 persones, aquests allotjaments reservats amb antelació són fàcils de trobar i relativament econòmics.

Moltes de les reserves vam fer-les a través de booking.com o Agoda.com, que moltes vegades et permeten la cancel·lació o els canvis de reserva fins a 48 hores abans sense càrrecs, i algunes reserves van ser simplement per correu electrònic sense fiança ni targeta de crèdit. Així, encara teníem cert marge de maniobra, però amb unes reserves garantides. Havíem acabat planificant la ruta amb l'allotjament reservat i dos vols interns comprats: vols amb AirAsia de Chiang Mai a Surat Thani (45 euros per persona) i vols amb AirAsia de Surat Thani a Bangkok (19 euros per persona).


La ruta planificada va ser la següent:


14/8/15 – Bangkok
15/8/16 – Bangkok
16/8/16 – Bangkok
17/8/16 – Bangkok
18/8/16 – Ayutthaya
19/8/16 – Sukhothai
20/8/16 – Sukhothai
21/8/16 – Chiang Mai
22/8/16 – Chiang Mai
23/8/16 – Chiang Mai
24/8/16 – Chiang Mai
25/8/16 – Koh Samui
26/8/16 – Koh Samui
27/8/16 – Koh Samui
28/8/16 – Koh Phangan
29/8/16 – Koh Phangan
30/8/16 – Bangkok
31/8/16 – Bangkok



Un dels temes més importants per nosaltres era el de la salut. Informats ja prèviament de quines zones de Tailàndia requerien de profilaxi de malària, cosa que volíem evitar als nens, vam fer una visita just abans del viatge a Sanitat Exterior per confirmar les zones de risc de paludisme i dengue i per vacunar als nens de Febre tifoidea. Aquesta era l'única vacuna que, a part de les que s'inclouen al calendari de vacunació dels nens, ens van recomanar posar. El tipus de vacunes necessàries i les zones de risc de malària, dengue, zika, etc. són molt variables, pel què cal informar-se als centres de medicina internacional adequadament.

També relacionat amb el tema de la salut cal tenir en compte les possibles al·lèrgies alimentàries dels nens (i dels pares). A Tailàndia es cuina amb productes que potser els nens no han provat mai i que, per tant, poden ser al·lèrgics per ells sense que ho sapiguem. Per això, abans del viatge vam anar un parell de vegades a menjar a un restaurant tailandès a Barcelona on vam intentar provar de tot. La llet de coco i els anacards, per exemple, són productes molt utilitzats en la cuina tailandesa i que aquí són poc habituals.

La confecció de la farmaciola va ser el que ens va portar més temps (i diners). Viatjant amb tres nens a un país com Tailàndia val més ser previngut, tot i que pel que vam llegir la sanitat al país no és dolenta (sobretot pels occidentals amb assegurança mèdica). Preferíem no haver de comprovar-ho. Bàsicament volíem tenir recursos per si hi havia diarrees, angines, otitis,... els que tingueu fills ja sou experts en aquests temes. I també medicaments bàsics per adults i nens: ibuprofens, paracetamols, antibiòtics, antidiarreics, tiretes, desinfectant de ferides, gasses, repel·lent de mosquits,... un autèntic arsenal mèdic!

Òbviament, abans del viatge cal tenir tota la documentació al dia (passaports amb vigència, etc.). Nosaltres només vam portar els passaports i el permís de conducció internacional, que em vaig treure per si algun dia volíem llogar un cotxe. No vam portar ni DNI ni llibre de família, tot i que teníem tota la documentació escanejada i penjada al Dropbox per si calia.

Finalment, i ja com a detalls pràctics previs al viatge, hi havia un tema logístic molt important: quin equipatge portar on hi cabés la roba i els extres necessaris per cinc persones, però que només ho haguéssim de carregar dos persones. La solució, una maleta gran de 90 litres, una maleta mitjana de 60 litres i dues motxilles petites pel dia a dia i per pujar a l'avió com equipatge de mà. Amb aquest espai limitat, perquè poguéssim moure'ns amb facilitat i sense gaires problemes, havíem de posar tot el necessari. L'opció triada va ser perfecte per nosaltres, no vam trobar a faltar res i inclús després vam veure que hauríem pogut deixar alguna cosa més a Barcelona.



En Joël també ha escrit:

__________________________________________________________________________


El Joël i la Maria són uns apassionats dels viatges. Ja fa molts anys que viatgen, abans de ser pares van recórrer bona part del món amb la seva motxilla i sense res més que els bitllets d'avió per anar i per tornar. Amb tres nens petits, no han volgut deixar de viatjar per continuar gaudint d'altres cultures, de paisatges de somni i per transmetre als seus fills la seva passió. Viatjar és una de les millors maneres de contribuir a l'educació dels nens. Ens expliquen el seu viatge amb tres nens petits a Tailàndia. El Joël i la Maria són els nostres convidats del mes de desembre i temporalment els hi hem cedit el bloc per a que ens expliquin el seu viatge. - Enric i Celia


T'ha agradat? Comparteix aquesta entrada!

     
    Continguts de Quaderns de bitàcola (Enric Vilagrosa i Celia López) | Tecnologia Blogger | Plantilla original de Wordpress Theme i Free Blogger Templates | Disseny adaptat per Quaderns de bitàcola
    cookie law