16 de novembre del 2016

Entrevista viatgera a Naty i Jano, dos xilens aventurers


Naty i Jano són una parella de xilens aventurers que un bon dia van decidir fer les seves motxilles i viatjar pel món durant 10 mesos (de desembre de 2014 al setembre de 2015). Junts van visitar Brasil, Corea del Sud, Nepal, Índia, Malàisia, Japó, Filipines..I molts més països! Si voleu llegir sobre les seves aventures podeu entrar en el seu blog "Huellas y mochilas" i seguir la seva pàgina de facebook per estar al dia. :)

Va ser a Filipines, el país de les més de 7000 illes, on els vam conèixer. Concretament en la tranquil·la i paradisíaca illa de Siquijor, de la qual hem parlat meravelles. Aquests dies vam gaudir del relax d'un lloc poc conegut pels forasters, de les postes de sol sobre les marees baixes de la platja, barbacoes a la riba del mar… I junts també vam viure grans emocions que van fregar l'aventura, com veure les grans tortugues marines que habiten en propera illa de Apu i sobreviure al fort onatge de tornada de la illa en una bangka (barca filipina) portada per un pescador. Afegint a aquesta aventura que la Celia aleshores estava embarassada de la Ivet de cinc mesos i que triguem dues hores i mitja per fer el trajecte agafats al màstil per no caure a l'aigua, és de suposar -encara que la companyia era grata- que aquesta no va ser una de les millors experiències viscudes, encara que ara la recordem amb un somriure.

Un any i mitj més tard ens vam tornar a veure de nou a Santiago de Xile (ciutat on ells resideixen) coincidint amb el nostre segon viatge a la Illa de Pasqua. Va ser un retrobament especial, ja que semblava que no hagués passat el temps (encara que des de llavors ja havia nascut una petita) i ells van ser uns amfitrions magnífics que ens van ensenyar la ciutat i ens van allotjar a casa seva com si fóssim de la família. També coincidim aquests dies amb l'Álex, un altre amic xilè que vam conèixer durant la nostra volta al món en una travessia d'un vaixell de càrrega pels fiords xilens (podeu llegir les seves aventures de quan va estar per Europa aquí).

A la nostra volta va quedar la seva promesa de realitzar d'un viatge per Europa passant per Barcelona per veure'ns. Esperem que sigui aviat, amics!




Perfil viatger


Quants països heu visitat? 32 països.
    Pes habitual de la vostra motxilla? Mmm... entre 12 a 15 quilos.

    L'últim viatge? Machu Picchu, Perú (agost 2016).
      El proper destí? Emmmm, emmmm, emmm... doncs Barcelona, ¡així que esperem veure'ls aviat! Ajaja...

      El destí favorit? (ciutat o país) Ens agraden tots, jajaja però sempre tornem a la destinació del nostre primer viatge junts: Perú!
        Un racó especial a prop de casa? Natalia: Papudo. Alejandro: San Jose de la Mariquina, un poble al sud de Chile a prop de Valdivia.


        Un destí/viatge somiat que us quedi pendent? Ens agradaria recórrer el continent africà.
          Si poguéssiu fer un viatge en el temps, on aniríeu? Alejandro: A l'època dels castells i cavallers, el feudalisme: Anglaterra, Escòcia, Irlanda.
            Música per escoltar mentre viatgeu? Ens agrada escoltar la música de cada lloc, si estem a Corea escoltem K-Pop, a Xina alguna cosa xinès i iaixí successivament, jaja.. però sempre està la música de Bunbury, que ens acompanya en cada parada.
              Una pel·lícula que us faci viatjar? "Diarios de Motocicleta", quan el Che recorre en la seva moto Sudamèrica!
                Una lectura per un trajecte llarg? Només mirar per la finestra.


                  L'entrevista


                  Com va començar la vostra passió viatgera?

                  Ens estàvem coneixent i una nit vam anar a la platja, asseguts amb molt fred i prenent-nos un vi, descobrim que a tots dos ens fa feliços viatjar.



                  Quin és el viatge/destí que us ha marcat més com a viatgers?

                  El nostre primer viatge; Perú, el viatge a les alçades del Machu Picchu, en aquest lloc ens vam adonar que érem còmplices, que podíem viatjar, caminar, i somriure junts.


                  Quina és la destinació que més us ha sorprès i perquè?

                  Nepal, un país tan petit, pobre i desordenat, però tan ric, amb persones càlides i paisatges bells tan poc explorats.

                  Una anècdota divertida?

                  Emmmm... farem memòria, jaja, però el millor va ser a Nepal, la cara de Natalia és molt similar a les nepalís i a tot arreu la confonien amb una nacional, per la qual cosa vam aprofitar aquesta gran oportunitat que ens va presentar la vida, i entràvem a tots els museus i llocs gratis, per ser autòctona nepalí.


                  I una anècdota no tan divertida?

                  Tenim diverses jajaja....és difícil trobar alguna, vam deixar el passaport en un vagó del metro de Seül i ho vam recuperar 10 estacions més endavant; A Moscou no aconseguíem pujar a l'avió perquè la foto del passaport era irreconeixible i van pensar que era falsa; Arrenquem de la policia a Indonèsia; Xoquem amb moto a Tailàndia; i com oblidar quan creuem el mar amb onades gegants en un petita barca amb una dona embarassada per veure tortugues en Les Filipines, jajajja .. el millo de tot és que Ivet va néixer bé, jaja!


                  Què és el més important que heu aprés viatjant?

                  Que les persones són bones, no existeixen fronteres, som tots iguals, però tan diferents.



                  Perquè recomanaríeu a altres persones viatjar?

                  Per a que vegin més enllà de les seves fronteres.


                  Un consell pràctic per a futurs viatgers?

                  És difícil donar un consell, creiem que si ja tens la inquietud de viatjar, és perquè saps que hi ha un món sencer per conèixer, i és així!!... Atreveix-te, surt, descobreix, fes-ho a la teva manera! Si vols amb motxilla, maleta o com sentis que pots fer-ho, viu, somia i t'adonaràs, que hi ha moltes persones com tu, que seran els teus amics en cada racó d'aquest món, no tinguis por a allò desconegut, no hi ha barreres, ni l'idioma, ni els diners, ni el menjar són un impediment per conèixer i aprendre de les meravelles que té aquest món. És mes fàcil, pràctic i senzill del que imagines, no et perdis de viure aquesta experiència!



                  T'ha agradat? Comparteix aquesta entrada!

                     
                    Continguts de Quaderns de bitàcola (Enric Vilagrosa i Celia López) | Tecnologia Blogger | Plantilla original de Wordpress Theme i Free Blogger Templates | Disseny adaptat per Quaderns de bitàcola
                    cookie law