30 de juny del 2021

Exposició de fotografia “11 anys de Diaris de viatges”

El passat diumenge 20 de juny, coincidint amb el Dia Mundial de les Persones Refugiades, es va inaugurar l’exposició retrospectiva de 11 ANYS DE DIARIS DE VIATGES al Parc Fluvial del Besòs de Santa Coloma de Gramenet, en la que tenim l'honor de participar, entre grans fotògrafs.

L'exposició no podria tenir millor ubicació. El Parc Fluvial del Besòs, és un gran passeig a la llera del riu Besòs on cada dia centenars de persones gaudeixen d'aquest espai a l'aire lliure, un indret idoni a l’abast de tothom per contemplar fotografies de grans dimensions mentre es passeja.

La mostra fotogràfica consta de tres fases que s’han exposat en diferents moments i ara es pot veure en la seva totalitat. Nosaltres tenim l’orgull de participar en la fase 3 de l'exposició, que duu com a títol "Desenvolupament sostenible i Justícia Global". La nostra col·laboració tracta de 4 fotografies de la nostra exposició "Retorn als orígens: viatge a la vall de l'Omo" -exposada ja en 23 municipis de Barcelona- on apareixen instants de la vida de les diferents ètnies del sud d'Etiòpia. En la mostra es pot veure una forma de vida que tenien els nostres avantpassats i que està a punt d'extingir-se, basada en la comunitat i la solidaritat.
A continuació expliquem quines són les fases de l’exposició i qui hi participa en cadascuna d'elles:
Fase 1: Sensibilització social i educació per al desenvolupament
Amb aquesta temàtica podem veure les fotografíes de RUIDO PHOTO: “Àfrica en femení”, NURIA LÓPEZ: “Sex and Revolution”, TERRITORIOS LIBRES: “Pasaportes”, MINGO VENERO: “Vacances en pau:, JOAN CABANYES: “Riures solidaris“, ANNA BOYÉ: “Matriarcats”, SERGI BERNAL: “Recordar després de l’oblit: Buchenwald”.


Fase 2: Pau i Drets Humans
Es fa un tast dels treballs fotogràfics de LUCAS VALLECILLOS: “Hiroshima i Nagasaki, els únics atacs atòmics de la història:, GERVASIO SÁNCHEZ: “Sarajevo, guerra i pau”, MANU MART: “Rainbow Pain: Les víctimes de la guerra química de Vietnam”, JAVIER SULÉ: “Desaprendre la guerra, aprendre la pau”, ANDREU FERNÀNDEZ: “Armènia, 100 anys després”, BRIGADA NAJI AL-ALI: “Palestina: apartheid del segle XXI” i EVA PAREY: “Aamelat Souriyat”.

FASE 3: Desenvolupament sostenible i Justícia Global
Participen amb les seves fotografies CELIA LÓPEZ I ENRIC VILAGROSA: “Retorn als orígens”, IVAN FAURE: “Moments de vida asiàtics”, JAVIER CORSO-OAK STORIES: “Tierra verde”, KIM MANRESA: “Futbol que canvia la vida”, ORIOL CLAVERA: “Temporada baixa [HiberNation]”, PATRICIA BOBILLO: “Maternitat en tshiluuba Nzubu wa Balele”, PEPE NAVARRO: “Les veus de l'aigua”.


Aquests treballs de la tercera i última fase se sumen als ja exposats en la primera i segona fase, per tal de tenir una bona retrospectiva d'aquest cicle de fotografia social i solidària que s'ha dut a terme a la Sala Riu del Centre Cívic Riu de manera ininterrompuda fins la pandèmia.

Us deixem un recull de fotografies de la mostra:







Fotografia de “Retorn als orígens”, la nostra participació
“Retorn als orígens”
La família complerta davant de “Retorn als orígens”
(Fotografia de Maria Lorenzo)

Us convidem a que us acosteu al Parc Fluvial del Besòs de Santa Coloma de Gramenet (tram comprès entre carrer President Lluís Companys i Passeig de Llorenç Serra) i doneu un cop d'ull! L'exposició es pot veure fins al mes d'octubre de 2021.

Gràcies a l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet i Territorios Libres per fer-ho possible!
#11AnysDiarisViatges

 
Continguts de Quaderns de bitàcola (Enric Vilagrosa i Celia López) | Tecnologia Blogger | Plantilla original de Wordpress Theme i Free Blogger Templates | Disseny adaptat per Quaderns de bitàcola
cookie law