16 de gener del 2020

Propòsits viatgers pel 2020

Encetem un nou any. És moment de pensar en nous projectes o il·lusions que volem fer realitat durant aquest 2020...Aprendre anglès, anar al gimnàs, tocar un instrument, menjar sa...Segur que algun d'aquests reptes se t'ha passat pel cap i esperes complir-lo al llarg del 2020... Però, i els propòsits viatgers?

L'any passat ens vam plantejar una llista de propòsits viatgers. Mirant enrere, ens adonem que hem pogut complir molts del propòsits viatgers pel 2019 que teníem previstos. Ara que comença l'any actualitzem la llista mantenint alguns d'aquells propòsits i proposant-ne de nous. Viatger, viatgera, aquí estan els nostres 10 propòsits viatgers pel 2020.

1. Redescobrir alguna ciutat on ja hem estat

No sempre cal anar sempre a llocs nous, els destins també es poden repetir, i més si aquell lloc t'ha agradat molt. El primer cop que hi vas estàs "obligat" a visitar les icones turístiques. El segon, ja amb els deures fets, et pots dedicar a aprofundir i descobrir la ciutat més autèntica. Nosaltres, ara que som quatre, ja hem tornat a més d'una ciutat o país on hem estat abans. Istanbul, Roma, Berlin, Nova York, Illa de Pasqua, Cuba, Singapur, Japó...Quina és la destinació on t'agradaria tornar?


2. Conèixer una altra realitat 

Tots tenim idees preconcebudes d'una cultura o un país, a vegades estigmatitzades, moltes vegades fruit dels mitjans de comunicació. No hi ha res com veure amb els propis ulls una realitat i crear-te el teu propi punt de vista amb el teu criteri. Trenca amb els tòpics!


Un país que hem visitat dues vegades i sobre el que no ens arriben notícies gaire bones és Iran, i arran d'haver-lo visitat hem arribat a la conclusió que els iranians són molt bona gent. Ara és una de les destinacions on repetiríem si haguéssim de triar una on tornar. 

3. Anar a una destinació de muntanya

El contacte amb la natura ens encanta i creiem que els nens han de viure al màxim aquesta experiència, així que anar a la muntanya és la millor manera de respirar aire pur i exercitar els músculs tot fent algun petit treking que sigui fàcil amb bebès. A Sarajevo vam pujar dalt de la muntanya i vam fer un ninot de neu. 


4. Aprendre a cuinar algun plat local d'un país diferent

Com que ens agrada molt la gastronomia, ens comprometem a preguntar, investigar i cercar la recepta d'algun dels plats que més ens agradin d'un país que visitem. Potser podem provar de fer algun curs de cuina o bé que algú de allà ens expliqui la recepta! I tu, quin plat exòtic has après a fer últimament?


5. Fotografia allò que no surt a les guies

Quan un va de viatge normalment fa fotos de monuments o les icones més importants. Però també hi han altres coses que de vegades ens xoquen, els detalls que passen a vegades desapercebuts pel turista o viatger. Quan comencis a fer fotos del dia a dia del destí és quan realment començaràs a descobrir-lo.


6. Parlar amb la gent local

Conèixer gent local és de millors coses que ens han passat als viatges. Per això, sempre que tenim oportunitat, tenim contacte amb qui coincidim i ens allotgem a cases de locals.


7. Porta a terme un repte o viatge pendent

Fer aquella ruta que sempre has somiat, pujar un cim, el Camino de Santiago o tirar-te en parapent. Alguna idea més? Fes-ho!

8. Gaudeix de les sortides i postes de sol allà on vagis

Ens encanten les sortides i les postes de sol! Si podem, allà on anem intentem un dia o altre estar en el moment i el lloc adequat per a veure aquest espectacle visual. Són imatges que queden per sempre al record d'un viatge...


9. Mantingues el contacte amb qui has conegut viatjant

Viatjant normalment coneixem gent nova i fem nous amics. Les relacions que s'estableixen durant el viatge acostumen a ser curtes però intenses. Avui amb les xarxes socials és més fàcil mantenir el contacte i, si més no, és possible trobar algun moment veure'ns, a casa teva o seva, o en algun altre lloc del món. A la foto, amb el Massimo i la Maria, de Turin, que van venir a veure'ns a Barcelona.


10. Fes turisme de proximitat

No sempre cal anar a l'altra punta del món per trobar un paisatge espectacular o un racó amb encant. Cada viatge pot ser un nou descobriment. Volem conèixer nous llocs propers ben bonics. A la fotografia, Montblanc. 




Nosaltres prometem complir com a mínim amb la meitat abans d'arribar a final d'any. 
I tu? t'atreveixes a fer-los realitat?

 
Continguts de Quaderns de bitàcola (Enric Vilagrosa i Celia López) | Tecnologia Blogger | Plantilla original de Wordpress Theme i Free Blogger Templates | Disseny adaptat per Quaderns de bitàcola
cookie law