20 de febrer del 2019

Què veure a Reykjavík en un dia


Reykjavík, la capital més septentrional del món i porta d'entrada a Islàndia combina colorits edificis, façanes plenes de graffitis, locals on destaca el disseny i una animada vida nocturna. Tot i que és una ciutat petita d'uns 120000 habitants és sorprenentment cosmopolita: té restaurants i bars de diverses nacionalitats, art avantguardista i múltiples museus.


La ciutat té de teló de fons les muntanyes nevades, un mar mogut i en els dies més freds un vent glaçat que talla la pell. Però tot i el clima gèlid, donar un passeig pel centre és la millor manera d'introduir-nos a la cultura del país!

Un dia és temps de sobres per veure la capital d'Islàndia (inclús es pot veure en mig dia) abans d'endinsar-se en els seus increïbles paisatges. Aquí tens un llistat dels indrets més interessants per visitar. QUÈ VEURE EN UN DIA A REYKJAVÍK:

El casc antic és el cor de la capital islandesa i el punt d'inici de molts circuits a peu. Passejant pel centre un/a es pot fer a la idea de com és la cultura islandesa. Des del llac Tjörnin, al centre de la ciutat, podem anar caminant fins al Radhús (l'Ajuntament) i l'Alpingi (el Parlament), la Casa del Primer Ministre, fins a arribar al parc Austrurvöllur, al nord.

Alpingi (Parlament)

Creat al 930 dC, avui dia el Parlament es reuneix quatre vegades per setmana i es poden presenciar les reunions de manera gratuïta. Per a més informació, es pot consultar la seva web: www.althingi.is.

El Parlament islandès

Casa del Primer Ministre

Es tracta d'una casa de dues plantes que no compta amb el luxe que podria pertànyer a la vivenda d'un primer ministre, molt propi de la imatge sempre accessible que tenen els islandesos.

La casa del primer ministre d'Islàndia

Laugavegur (carrer principal de Reykjavik)

El carrer principal de la capital islandesa és ple de turistes acabats d'arribar al país. De fet, ofereix al visitant tot el que pot cercar: una bona oferta de restaurants de diverses nacionalitats (japonès, mexicà, tailandès...), bars i moltes tendes de souvenirs, on es pot trobar tot tipus de roba d'abric per no passar fred a Islàndia, articles víkings, postals, figuretes... Si passegem fins al final d'aquest i pels carrers contigus trobarem gran nombre de graffitis d'artistes islandesos que embelleixen la ciutat i li donen un toc cosmopolita.






Tjörnin

És el llac que es troba al centre de la capital. Gairebé sempre es troba ple d'ànecs i oques que surten corrents de l'aigua per a que la gent els hi doni trossos de pa (aparentment són inofensives), així que és un bon pla per anar amb els més petits. Cap al sud del parc hi han molts ciclistes i gent fent fúting. Diuen que a l'hivern el llac es converteix en una pista de gel ben glaçat on es pot patinar a l'aire lliure. Aquests islandesos aprofiten tot per fer esport! A més, just al davant del llac podem gaudir de l'art escultòric que es troba per tota la ciutat.



Hallgrímskirkja

És, juntament amb l'Harpa, l'edifici més destacable de la capital islandesa. Aquesta església luterana de 74 metres d'alçada i feta de formigó no passa desapercebuda degut a la seva gran alçada (es troba al punt més alt de la ciutat) i les seves formes, que emulen les grans roques basàltiques que es troben en molt punts de la costa d'Islàndia. Al seu interior hi ha un orgue de 5275 tubs. Val la pena que coincideixi la visita per veure-ho tocar, ja que sona magníficament. Davant d'aquest edifici gegant hi ha un gran prat, un bon lloc per a fer uns quants saltirons per entrar en calor una vegada arribats a Reykjavík.




Sólfar, “El viatger del sol”

Es tracta de l'escultura més coneguda i fotografiada de Reykjavík. Està situada a Sæbraut, just al costat del mar, en ple centre de la capital islandesa. És un bot dels somnis, una oda al sol. El seu significat és que amb la barca es pot trobar un territori per descobrir, la idea de la llibertat. Si la visites en un dia solejat la veuràs brillar en tot el seu esplendor, però intenta anar a una hora que no hi hagi gent; del contrari, serà impossible fer una fotografia de només l'escultura i el mar de fons.


Harpa

Segons la nostra opinió, és l'edifici estrella de Reykjavík. Es tracta d'un gran auditori i centre cultural i de conferències situat a prop del mar. La façana, dissenyada per l'artista danès-islandès Olafur Eliasson és d'acer amb plafons de vidre, que canvien de color depenent de la llum. Només per veure els plafons tant a l'exterior com a l'interior val la pena la visita. És un espectacle visual que no deixa indiferent al visitant. Des de dins hi ha unes bones vistes al port i també hi ha la opció de fer una visita guiada de 45 minuts.
Web de Harpa: www.harpa.is.


Detalls dels plafons de vidre de la façana de l'Harpa

Interior de l'Harpa


Port Vell

Un indret que s'ha convertit en un lloc de moda pels turistes. És ple de museus, restaurants i bars. D'aquí surten els famosos circuits per anar a veure a les balenes i frarets (quan és l'època).


Baejarins Beztu: El millor indret per menjar un hot dog!

Segons la Lonely Planet (i recomanat també en altre guies i revistes) és el millor lloc on menjar hot dogs de la ciutat. Es tracta d'una camioneta situada a prop del port. El típic hot dog que tasta tothom és el que duu tots els ingredients: mostassa dolça, ketchup i ceba cruixent, i costa només 450 Isk (uns 3,30€).


Museu Nacional

En aquest museu es troben objectes antics i més actuals, des de la colonització fins a l'època moderna. Les exposicions expliquen la història i la cultura d'Islàndia i es pot visitar amb una audio-guia.


Museu d'Art de Reykjavik

Aquest museu de fusta i vidre té unes magnífiques vistes al parc Miklatún i conté la col·lecció més important de pintura islandesa del s.XX, a part de tenir també instal·lacions temporals.
Web del museu: www.artmuseum.is


Museu fàl·lic islandès

Com a curiositat, hem inclòs en aquest llistat un museu ben singular. Es tracta d'una faloteca, un museu on es troba una enorme col·lecció de penis i exposició. Hi ha 286 membres de tots els mamífers islandesos i d'altres animals. Es poden veure penis de balenes, ossos polars, ratolins i inclús un penis humà: el de l'alpinista Páll Arason. Nosaltres no hi vam entrar, però s'ha de reconèixer que és ben curiós!
Web museu: www.phallus.is



En aquest MAPA pots consultar tots els INDRETS IMPRESCINDIBLES per a la teva visita a REYKJAVÍK:




Altres posts sobre Islàndia:


T'ha agradat? Comparteix aquesta entrada!

 
Continguts de Quaderns de bitàcola (Enric Vilagrosa i Celia López) | Tecnologia Blogger | Plantilla original de Wordpress Theme i Free Blogger Templates | Disseny adaptat per Quaderns de bitàcola
cookie law