27 de juliol del 2016

Un any en família, un any de viatges


Sembla que va ser ahir que la nostra filla Ivet venia al món, portant sota el braç el millor viatge de les nostres vides. Avui just compleix un anyet i ens agradaria compartir tots els viatges que hem fet amb ella des que va néixer fins al moment. Trencant els pronòstics de tots aquells que ens repetien el tòpic “Amb criatures se us ha acabat això de viatjar” (no sabien el que ens deien...) hem de dir que estem mantenint els nostres propòsits viatgers, tant els que ens havíem marcat pel 2015 com els de 2016. I és que, comptant comptant, ens hem adonat que la nostra petita, amb 12 mesos de vida, ja ha estat a 15 països. No és que ens haguem proposat que trepitgi tots els països possibles, però s'han donat les circumstàncies de que hem pogut viatjar més del que ho fem habitualment, i és clar, nosaltres hem aprofitat! Aquí va un resum del primer any de vida viatgera de la Ivet:

avion
La Ivet mirant per la finestra de l'avió



Setembre 2015: Croàcia, Montenegro i Bòsnia-Hercegovina 
(edat de la Ivet: 1 mes i mig)

Aquest va ser el primer vol i el primer viatge a Europa amb la Ivet. La idea inicial era passar una setmana a Dubrovnik (Croàcia). Com a pares novells no sabíem que ens depararia viatjar amb una bebè i no volíem arriscar. Ens va anar tan bé, que després de passar uns dies a la ciutat emmurallada ens vam animar a fer ruta per recórrer alguns dels indrets més atractius de la costa dàlmata, Montenegro i Bòsnia-Herzegovina. Ens va agradar especialment l’illa de Korcula (on diuen que va néixer Marco Polo), Kótor i Mòstar, on encara es poden veure els vestigis de la guerra dels Balcans.


Bosnia
Davant del pont de Mostar (Bòsnia i Herzegovina), tot un símbol de la recent guerra


Octubre 2015: Geòrgia,Armènia,Nagorno-Karabagh,Jordània i Atenes 
(edat de la Ivet: 2 mesos i mig)

Després de la grata experiència de la primera escapada, el nostre segon viatge en família va ser al Caucas, una regió a la que fa temps li teníem ganes. Vam estar una setmana a Geòrgia prenent com a base la seva capital, Tiflis, i una altra setmana a Yerevan, la capital d’Armènia. Ens vam dedicar a veure les ciutats i fer excursions d’un dia a indrets propers. Una de les millors experiències que vam tenir a Armènia va ser visitar diversos pobles on vivien les comunitats minoritàries com els molokans i els yazidis, que ens van oferir la seva hospitalitat. Des d'allà ens vam arribar fins Nagorno Karabagh, una república no reconeguda que oficialment pertany a l'Azerbaidjan. Com anècdota, ens quedem amb l'entrada al país on els oficials fronterers no donaven crèdit a que viatgéssim amb una bebé tan petita: ens van assegurar que la Ivet era la turista més jove que mai havia entrat al país. Com a plat fort del viatge vam anar a Jordània, on vam visitar les ciutats d’Ammam, el desert de Wadi Rum i la mítica Petra, un dels nostres somnis viatgers des que vam veure de petits la pel·lícula d'"Indiana Jones y la última cruzada". En una de les escales del viatge vam aprofitar també per tornar a visitar Atenes.


Fent ruta pels monestirs de Geòrgia

Petra
La façana del tresor de Petra, Jordània


Novembre 2015: Nova York
(edat de la Ivet: 4 mesos)

24 dies realitzant un dels somnis que sempre havíem volgut fer: viure per un temps a una de les nostres ciutats preferides. Llogant un apartament 4 dies a Brooklyn y la resta a Harlem (part dominicana) i decidint quan ens llevàvem allò que voliem fer. Hi ha alguna cosa millor a fer? En plena tardor vam passejar per la gran la ciutat per racons que no coneixíem, vam recórrer el Central park, i vam estar en llocs tant simbòlics com l’Empire State Building, Times Square o the Brooklyn Bridge. Vam coincidir també amb festivitats com el Veteran's Day o el dia d'Acció de Gràcies. Si Nova York ja ens encanta, aquesta vegada ens haguéssim quedat a viure per un any!

Nueva York
A Times Square de nit, Nova York (EEUU).

Gener de 2016: Istanbul
(edat de la Ivet:5 mesos i mig)

Per començar amb bon peu l’any 2016 el mes de gener vam anar a Istanbul. Era la tercera vegada que hi anàvem i la primera destinació llunyana a la que vam anar com a parella. Es nota que aquesta ciutat ens apassiona? Passejar per Sultanhamet, l'avinguda Istiklal o el barri d’Eyup va ser la nostra rutina a la ciutat (a més de travessar fins a la part asiàtica d’Istanbul), palpant el ritme del dia a dia. Llàstima que uns terroristes van truncar el viatge d’uns turistes alemanys: va haver 8 víctimes davant de la mesquita blava. Nosaltres ens trobàvem a l’hotel en aquell moment i no ens va passar res, tot i que va ser un ensurt. Durant aquells dies no va haver sensació d’inseguretat, però sí de tristor pel succeït. Una llàstima, tractant-se d'una de les ciutats més maques del mediterrani. (La nostra aparició a IHA, la TV internacional turca, parlant del que havia succeït).

Estambul
Davant de la mesquita de d'Ortaköy, a la riba del Bòsfor, Istanbul (Turquia)

Santa Sofia
Amb Santa Sofia de fons, Istanbul


Març 2016: Dresde (Alemanya)
(edat de la Ivet:7 mesos)

Per setmana santa ens vam estimar dedicar els quatre dies festius per anar a Saxònia. Dresde és maca i té encant, malgrat que va ser reconstruïda per complet després de la II Guerra Mundial, la ciutat ha sabut mantenir el mateix estil robust i monumental que en temps passats. Vam aprofitar per acostar-nos a Bautzen, on viu la minoria dels sòrabs i s'hi ubica una de les presons secretes més importants de l'antiga RDA, curiossísim! També vam visitar Meissen i Leipzig, fent coincidir el nostre vol de tornada des d’aquesta darrera ciutat.

Sajonia
Vista de la Catedral de Meissen, a Saxònia, Alemanya


Maig 2016: Illa de Pasqua, Xile, Roma i El Vaticà
(edat de la Ivet: 9 mesos i mig)

Aprofitant l’avinentesa que era el 40 aniversari de l’Enric i gràcies a una bona oferta de vol Roma-Santiago de Xile vam decidir que visitaríem uns dels indrets més màgics que mai havíem visitat: l'Illa de Pasqua! Com el vol sortia des de Roma, vam passar un parell de dies a la capital d’Itàlia: feia un any hi havíem estat amb la Ivet a dins de la panxa de la Cèlia i ara hi tornàvem amb ella als braços. A Santiago de Xile vam estar amb amics i l'Illa de Pasqua va tornar a ser màgica als nostres ulls, sobretot per les seves postes de sol davant del mar i el Tahai (moai).

Coliseo
Al Coliseu de Roma, Itàlia

tongariki
De relax davant de l'Ahu Tongariki, Rapa Nui (Xile)


Juny 2016: Fes 
(edat de la Ivet: 10 mesos i mig)

5 dies de relax a Fes, una de les nostres ciutats preferides del Marroc, tot fent una escapada d'un dia a Meknes (una altra ciutat que ens agrada molt) va ser el "bateig de la Ivet a un nou continent: Àfrica. Primera vegada que trepitja terres africanes i primera vegada que menja cous-cous, boníssim! Tot i ser primers de juny, la calor comença a ser considerable i tractem de no sortir al carrer a les hores de més sol. 

Fes
A la porta Bab el-Mansour de Meknès, Marroc


Qui ens havia de dir que la nostra petita veuria més països en un any que nosaltres en mitja vida? El fet és que ens hem adonat que quan es troba de viatge sempre està contenta, així que no tenim més remei que seguir viatjant... Quin sacrifici més gran! Proper viatge... A un país ben llunyà, comença per C i acaba per A... :)


T'ha agradat? Comparteix aquesta entrada!

    15 comentaris :

    Unknown ha dit...

    Moltes felicitats! M'encanta que es trenquin els prejudicis i no tingueu cap dubte que sereu el meu referent d'aquí uns anyets, perquè penso no deixar de viatjar!
    Sempre aneu amb la motxilla oi?

    Marxeu a Cambodia o Xina? (en castellà també compleix el requisit)

    Isabel ha dit...

    A mi m'heu d'explicar d'on treieu el temps. Estic intrigada. Especial enveja del q vau fer a Nova York. Aprofiteu a nosaltres les nostres no ens honposen tan facil.

    Cristina ha dit...

    Sincerament, increïble... Sou els meus ídols. No conec cap parella que hagi viatjat amb tanta tranquil·litat amb un bebè. Estava llegint l'article i em donàveu molt enveja (sana eh!) de la vostra forma de viatjar... en definitiva la vostra forma de viure. Seguiu així... Petons, i a veure si ens veiem...l´ultima vegada l´Ivet encara estava a la panxa i ara és tota una viatgera...

    Mercè Salomó ha dit...

    Menys mal que aneu fent resums, doncs ja m'havia descomptat! ;-)
    Petons als tres!

    Mariló Sanz Mora ha dit...

    I només té un any!!! Però és que amb la Ivet es pot anar a qualsevol lloc, és un solet... tan bona xica... Aixi que, endavant, continueu mentre us deixe. Abraçada als tres i en especial a la viatgera més jove que mai he conegut i que estic segura mai coneixeré.

    Fuetimate ha dit...

    osti, es pot tenir enveja d'una bebé d'1 any?!?!? M'adopteu? jajaja
    Salut
    Ares
    Fuet-i-Mate

    Quaderns de bitàcola ha dit...

    Hola Sara! Carai,ens faràs sortir els colors! Amb la Ivet sempre duem la motxilla, tot i que en algun viatge hem portat el cotxet, però per ocasions puntuals. Esperem veure't així d'aquí a un temps je je. Per cert, no és ni Cambotja ni "China". ;) Una abraçada

    Quaderns de bitàcola ha dit...

    Hola Isabel! El temps que portem en família (un any) hem pogut viatjar més del que ho fem habitualment, per això hem fet tants viatges amb la Ivet. Una abraçada!

    Quaderns de bitàcola ha dit...

    Hola Cristina! Ens faràs sortir els colors...Fem el que podem i el que ens agrada, però això no és cap mèrit. Esperem veure'ns aviat, una abraçada! :)

    Quaderns de bitàcola ha dit...

    Hola Mercè! Je je, a nosaltres també ens va bé fer-nos resum per quan la Ivet sigui gran poder explicar-li. Petons!

    Quaderns de bitàcola ha dit...

    Hola Mariló! De moment la Ivet no té més remei que venir amb nosaltres...Potser més endavant ens diu que s'ha cansat de viatjar, je je..A saber, però de moment hem de dir que li agrada molt! Una abraçada!

    Quaderns de bitàcola ha dit...

    Hola Ares! Vine si vols, tot i que a la maleta no tenim molt espai, jeje! Abraçada

    Estefania ha dit...

    Bon dia!

    Disculpeu que m'he adonat que vaig fer un comentari el passat dia 27 que no s'ha publicat.... MOLTES FELICITATS P LA PRECIOSA IVET!!! I PER MOLTS ANYS I VIATGES!!! es diu aviat visitar 15 paissos en un any de vida.... segur que l'Ivet sera tant o mes viatgera que els 'papis'!!!

    Molt bones vacances pel C......A!!! petons per tots tres!!!

    Quaderns de bitàcola ha dit...

    Hola Estefania! Moltes gràcies!!! De moment la Ivet no té més remi que viatjar amb nosaltres...i no diu pas que no li agrada. Abaraçada :)

    Oliver Jones ha dit...
    Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

     
    Continguts de Quaderns de bitàcola (Enric Vilagrosa i Celia López) | Tecnologia Blogger | Plantilla original de Wordpress Theme i Free Blogger Templates | Disseny adaptat per Quaderns de bitàcola
    cookie law