19 de gener del 2016

Homesitters i woofing, maneres alternatives de viatjar


Vols marxar de viatge però no tens gaires diners i et preocupa l’allotjament? Si segueixes la meva secció ja sabràs que això no és un problema. Tens opcions per aconseguir allotjament sense passar pel trist, car i impersonal hotel mentre viatges. Però avui anem una mica més enllà i et parlarem d’un altre concepte que, com sempre, està en anglès: homesitter.

I què és? Et preguntaràs...Et dono una pista: babysitter. Aquesta paraula segur que l’has sentida alguna vegada o bé l’has practicat tu de jovenet, confessa: segur que quan tenies 18 anys te’n vas anar un mes o dos a un poblet perdut d’Irlanda o Oklahoma o Dallas o on sigui a aprendre anglès mentre cuidaves un o dos o tres nens. T’allotjaves a la casa gratis a canvi de cuidar les criatures i de pas aprenies a dir alguna cosa més que good morning i thank you. Sí, oi?




Doncs, com ets molt llest ja hauràs imagina’t que homesitter és el mateix però en comptes de cuidar nens, cuides una casa. Sí, si. Ho has entès bé! Una casa, res de nens ploraners i malcriats, una casa!

Penses que estic pirada? Doncs no. Existeixen diverses webs on pots trobar una casa o bé oferir una casa per cuidar. I et preguntaràs, perquè volen els amos que hi hagi “algú” cuidant la casa? Molt bona pregunta. Suposo que en la majoria de casos és perquè hi ha animals domèstics que ells no se’n poden endur quan marxen de viatge i per tant et deixen la casa gratis a canvi que tu cuidis el gat/gos o el que sigui.

Què? Ja t’estàs imaginant una setmana en un apartament de NY gratis només per cuidar un gat? Doncs espera’t perquè això no és tot! Moltes d’aquestes propietats no són l’apartament de 40m quadrats que tens tu, sinó un senyor apartament o una casona. Com deus imaginar, els amos d’aquestes cases són gent benestant que no volen deixar el seu preciós animal en un hotel per gossos o que no coneixen els veïns per dir-lis que donin una ullada al gat, i com no tenen necessitat de llogar l’apartament simplement el cedeixen a canvi de que una persona es faci responsable de cuidar el que hi hagi a dins. Ja sabem tots que els anglesos tenen una gran predilecció per tenir animals domèstics i cuidar-los com si fossin nens... Què? Ara ja t’imagines unes vacances en una caseta a la Toscana només per fer companyia i donar de menjar a un gos?


homesitter
foto de Wikimedia Commons

Si vols fer una ullada, a Anglaterra trobaràs la web homesitters  que es defineix com l’original xarxa de cuidadors de cases i animals de companyia ja que funciona des dels anys 80. En aquest cas, els propietaris paguen una quantitat a l’organització que es fa càrrec de proporcionar la persona i diners pel seu manteniment. Les persones interessades en cuidar, els homesitters, han d’omplir un formulari. 

El cas contrari és el de luxuryhousesitting.com. El propietari es registra gratis a la web i la persona que vol cuidar ha de pagar 25 dòlars a l’any. Els housesitters es creen un perfil, com si fos una xarxa social, de manera que la comunicació entre propietaris i cuidadors sigui més fàcil. Al mapa es pot veure que hi ha cases a qualsevol part del món, fins i tot aquí a l’Estat espanyol, però per veure les característiques t’has de registrar. En aquest sentit es prima la intimitat de la xarxa i s’assegura que les persones realment interessades són les que es registren.


Foto de Wikimedia commons

Aquesta fórmula és la que utilitza també mindmyhouse.com. Els House sitters han de pagar 20 dòlars per registrar-se però aquí si fas una cerca sí que pots veure les cases que s’oferten amb els animals a cuidar. A housecarers al principi et pots registrar de forma gratuïta per fer cerques però per poder enviar missatges i cuidar una casa has de pagar 50 dòlars a l’any.

En darrer lloc tenim trustedhousesitters. Aquesta opció és una mica més cara però pots registrar-te per només tres mesos o bé per un any i pots fer el pagament per mesos. Per cerques es veuen cases espectaculars i moltes opcions, evidentment en països anglosaxons, on aquesta pràctica és més coneguda i habitual, hi ha més a triar.

Però potser això de cuidar animals domèstics no t’agrada? Doncs si t’agrada la natura i el menjar sa i ecològic tenim una altra opció: el Woofing o World-Wide Opportunities on Organic Farms. Es tracta de treballar en una granja o cultiu de forma gratuïta a canvi de l’allotjament I la manutenció. Aquí el que es prima és poder tenir una experiència alternativa cultivant aliments o cuidant animals de produccions ramaderes. Aquesta opció s’entén més com una filosofia i tot i que et pot servir per viatjar l’objectiu principal és conèixer el treball en una granja orgànica. Podríem comparar-ho amb el turisme solidari que fan moltes ONG’s per conèixer la realitat d’un país. Per no estendre’ns podràs trobar més informació en aquest article en castellà.


Foto de lagranjadeusama.es

I per aquells a qui no els hi apassiona cuidar gats ni animals ni plantes, tenim una altra opció: treballar voluntàriament en una petita comunitat o una casa ja sigui cuidant el jardí, cuinant, ajudant a construir un graner... . Ho podeu fer a través de la web workaway.info. Aquí també t’has de registrar però si fas una cerca trobaràs de tot.

Ja veus que hi ha moltes oportunitats per viatjar de forma diferent! Si estàs obert a noves experiències, si t’agraden els animals o les granges o la natura, fes-te House sitter o prova el Woofing o treballa mentre viatges i després ens ho expliques.

Altres publicacions de la secció Webs i Apps:
__________________________________________________________________________


La Mireia també col·labora amb Quaderns de Bitàcola en la secció de WEBsAPPs, explicant les webs d'interès per al viatger: utilitats, consells, curiositats, aplicacions pel mòbil... Li encanta viatjar i és de les que planifica els viatges des de casa, amb una bona guia i internet per poder informar-se dels països que visita, triar els llocs on vol anar i reservar on anar a dormir. Qualsevol destinació la fa feliç però li agrada gaudir al màxim i veure quantes més coses millor, res de passar-se el dia a la platja! Encara no ha fet un “gran viatge” però somnia a anar a Austràlia.



T'ha agradat? Comparteix aquesta entrada!

5 comentaris :

noanil ha dit...

Qui Es queda a casa es perque vol. Molt bona recopilació. De totes maneres nosaltres som 4 perque tenim dos fills i la recerca Es redueix bastant. Pero seguirem buscant

Unknown ha dit...

Gràcies!! Ànims!

Estefania ha dit...

Hola nois!

No esta gens malament les propostes que comenteu per viatjar!!! o sigui que es pot dir que avui dia qui no viatja mes aviat es perque no vol mes que perque no pugui....

Una abracada i petons per l'Ivet!

PD. Resta pendent la foto de perfil a veure aquest any!!!

Quaderns de bitàcola ha dit...

Hola Estefania! Exacte! La Mireia Siles ho explica perfectament en aquest article, hi ha moltíssimes alternatives per viatjar, així que no hi han excuses per a no fer-ho. Abraçada de tornada! I sí, esperem foto teva, a veure si per aquest 2016! ;)

Estefania ha dit...

Les meves felicitacions per la Mireia!!! si a veure si puc penjar una foto d'allo mes 'cool'!!!!

 
Continguts de Quaderns de bitàcola (Enric Vilagrosa i Celia López) | Tecnologia Blogger | Plantilla original de Wordpress Theme i Free Blogger Templates | Disseny adaptat per Quaderns de bitàcola
cookie law