22 de setembre del 2015

Instameet i instawalks, una altra forma de fer turisme a baix cost



Si t’agrada la fotografia, fer turisme i no tens gaires diners per viatjar, et proposem una nova manera de viatjar: fer-ho a través d’instagram.

Com? encara no tens instagram? Doncs a què esperes? Només necessites un mòbil, descarregar-te l’aplicació i crear un perfil (públic o privat). És una aplicació molt fàcil d’utilitzar, i el millor, et permet de forma senzilla editar i afegir filtres a les teves imatges perquè et quedin xupirrasquis, encara que no tinguis ni idea de fer fotos. Després només cal que et facis amic d’algú perquè li faci un m’agrada o un comentari a la imatge i ja podràs començar a fer fotos de peus, de grafittis, de menjar, de roba... de tot allò que t’agradi, vaja, quan més original i alternatiu millor.




Què dius? Que és una xorrada de hipsters? Poder sí però sàpigues que aquesta aplicació megaguai no només serveix per presumir o fer enveja als teus amics de les vacances, no. Si t’ho montes bé també pots viatjar i conèixer indrets per la cara. Com? Ara t’ho explico.

El primer pas que has de fer és seguir a perfils relacionats amb turisme. A Catalunya en tenim una bona colla. Per exemple, @descobreixcatalunya @bcnmoltmes, @clikcat, @igerexperience. També pots seguir perfils més locals com @costabravapirineu, @igersbcn, @igerstgn, @igersebre, @igersgirona, @igerslleida, @instramuntanats, @igerspla, @instaosona o @igersterrassa

Que ets de fora de Catalunya? No et preocupis! També tens @igerspain i només que busquis amb la paraula iger a instagram trobaràs moltes més opcions!

La principal característica d’aquests perfils és que habitualment estan creats per gent anònima que busca unir persones amb gustos en comú o bé també per entitats de turisme que volen promocionar les seves localitats, comarques, etcètera. Aquests perfils no només pengen imatges promocionant indrets i activitats d’aquests llocs sinó que també organitzen instameets o instawalks. Què són? Doncs, com el seu nom indica, trobades d’instagramers o també anomenats igers per conèixer i fotografiar indrets.




Les trobades comencen normalment amb la benvinguda als participants, que s’han inscrit prèviament, un photocall o foto de família de tots i un esmorzar/dinar/berenar/sopar (graaatis!) per agafar energies per la visita posterior. Seguidament s’acostuma a fer un recorregut per l’indret, que pot incloure visites guiades i gratuïtes per als participants i els seus acompanyants a museus o activitats organitzades. Menció especial es mereix el perfil @igerexperience ja que ofereix trobades relacionades amb teatre, música o gastronomia, és a dir, que tens la oportunitat de menjar en restaurants o veure espectacles de forma gratuïta. Per la seva banda, els instagramers o igers que s’han inscrit només se’ls demana una cosa: que facin fotos i les etiquetin amb el hashtag corresponent a la trobada, que donen els organitzadors.

D’aquesta manera tothom surt beneficiat: els instagramers perquè poden visitar llocs a molt baix cost (bàsicament el transport per arribar a lloc i com a molt un petit preu d’inscripció) i l’organitzador perquè es promociona de forma gratuïta la seva localitat o activitat a partir de les imatges.

Però això no és tot! Normalment per tal de captar l’interès, els organitzadors també ofereixen premis als participants. El més habitual és que es faci un concurs amb les fotos etiquetades a la trobada i el o els guanyadors s’emportin algun premi com ara un sopar, una estada en un hotel o moltes altres coses.

Com ho veus? Ara tens més ganes de fer-te un perfil d’instagram? Sí, no? El següent pas és seguir a tots els perfils que puguis i apuntar-te a les trobades o bé participar en concursos. Si fas fotos espectaculars podràs gaudir dels premis i si no, sempre pots gaudir de la visita turística i de l’ambient d’aquest tipus de trobades, que ja veuràs que és molt agradable, i podràs conèixer gent molt maca que també farà fotos a peus com tu, així podràs augmentar la teva xarxa d’amics!

T’apuntes? Per cert, si vols veure les meves fotos a instagram em trobaràs aquí!




Altres publicacions de la secció Webs i Apps:
_______________________________________________________________________


La Mireia col·labora amb Quaderns de Bitàcola en la secció de WEBsAPPs, explicant les webs d'interès per al viatger: utilitats, consells, curiositats, aplicacions pel mòbil... Li encanta viatjar i és de les que planifica els viatges des de casa, amb una bona guia i internet per poder informar-se dels països que visita, triar els llocs on vol anar i reservar on anar a dormir. Qualsevol destinació la fa feliç però li agrada gaudir al màxim i veure quantes més coses millor, res de passar-se el dia a la platja! Encara no ha fet un “gran viatge” però somnia a anar a Austràlia.



T'ha agradat? Comparteix aquesta entrada!

 
Continguts de Quaderns de bitàcola (Enric Vilagrosa i Celia López) | Tecnologia Blogger | Plantilla original de Wordpress Theme i Free Blogger Templates | Disseny adaptat per Quaderns de bitàcola
cookie law