8 de gener del 2015

Propòsits viatgers pel 2015



año 2013, propòsits viatgers, propósitos viajeros, propositos viajeros
Per aquestes dates és moment de projectar l'any que tot just s'acaba d'encetar. És el moment idoni en els que la gent es marca reptes com fer exercici, començar un curs d'anglès, deixar els vicis que fa anys arrosseguem... Segur que algun d'aquests propòsits se t'ha passat pel cap i esperes complir-lo al llarg del 2015...

Però, i els propòsits viatgers? T'has marcat algun propòsit viatger per aquest any?



10 propòsits viatgers pel 2015



1. Slow travel

Viatjar d'una manera més relaxada per gaudir de la realitat que t'envolta i conèixer amb més detall el lloc on vas. Moltes vegades el fet de voler veure el màxim de coses en un temps limitat no ens deixa veure més enllà dels típics monuments. L'"Slow travel" és una manera de viatjar relaxada on cadascú decideix què li ve més de gust fer en cada moment, sense planejar gaire anteriorment. 


2. Fer un road trip

O el que és el mateix: fer un viatge per carretera. Agafar un cotxe i recórrer zones on no arriba el transport públic, potser menys turístiques i verges és una manera de descobrir indrets ben autèntics. Ja sigui a l'estranger, com a prop de casa. Això sí, per carreteres on no hi hagi molt trànsit, que sinó el viatge pot arribar a estressar, el contrari del que es busca.


repte, reto, reto pendiente, repte pendent


3. Redescobrir racons de la teva pròpia ciutat

Oi que passejant per la teva ciutat en algun moment has descobert una joia arquitectònica o bé una plaça amb encant que no coneixies? Si en el teu cas vius en un poble i ja t'ho coneixes tot, et recomanen que vagis a la teva ciutat més propera i facis l'exercici de passejar per alguna zona que fa temps no hi anaves. Segur que t'emportes alguna sorpresa agradable!


4. Viatjar lleugers d'equipatge

És fàcil dir-ho, però fer-ho? Som capaços en un viatge de deu dies de no ficar a la maleta els "per si de cas"? Totes aquelles coses que creiem imprescindibles però que quan tornem a casa ens adonem que no hem utilitzat o que no ens hem ficat (en el cas de la roba i els calçat). Ens hem plantejat si són realment necessàries? Hauríem de fer la maleta o motxilla pensant de manera pràctica. De fet, qualsevol cosa que necessitem en cas d'urgència normalment la podrem comprar al destí.


mur Palestina, muro Palestina


5. Allotjar-nos en cases d'amics i coneguts

Aquell amic que fa tres anys que viu Austràlia sempre ens pregunta quan anirem a veure'l. És el moment de fer-ho! No t'ho pensis més i aprofita aquesta oportunitat per conèixer un lloc des d'una altra perspectiva, la que et pot donar un amic o conegut que coneix el lloc perquè hi viu. No hi ha res millor que una persona local t'ensenyi la seva ciutat, poble...Aniràs a llocs que no veuries si anessis pel teu compte, t'ensenyarà coses ben autèntiques que no apareixen a les guies, i totalment gratis. Bé, o a canvi d'alguna cervesa.


6. Desconnectar

El teu dia a dia no et permet parar el ritme i necessites allunyar-te per agafar aire fresc i respirar per carregar piles? Viatjar és el millor antídot. Però no cal anar-se'n molt lluny per desconnectar de tot  i sentir que desacceleres el peu del gas. Només que estiguis uns dies a la muntanya en contacte amb la natura o en un petit poblet és fàcil aconseguir-ho!


contacto viajes


7. Deixar-nos sorprendre pel destí

Mirar a la guia quins llocs són d'interès per visitar és útil, però no cal que tinguis un pla estricte per fer cada dia que et trobes al destí. Deixa't portar per la sorpresa de descobrir-ho per tu mateix. De vegades ficar-te per carrers adjacents del centre neuràlgic es poden trobar llocs ben interessants, com un bon restaurant local, una plaça tranquil.la o bé coincidir amb algun esdeveniment. Si no proves de sortir dels llocs més coneguts, aquestes coses te les perds.


8. Profunditzar en la gastronomia local

La cultura del lloc no és només la història, veure monuments i museus. La gastronomia també en forma part. Així que culturitzem-nos i intentem trobar un bon equilibri entre anar a visitar coses interessants i menjar bé. En molts indrets es menja realment com a autèntics reis sense necessitat de gastar-te una fortuna. Busca aquells restaurants amb menú local per tastar la gastronomia més autèntica.

fotos viaje


9. Relacionar-nos amb la gent

No hi ha millor manera de conèixer un lloc que a través de la seva gent. Quan viatgem, encara que parlem en una llengua diferent, normalment la gent està oberta a l'estranger. Parlar amb qui et trobes pel camí farà que la teva experiència en el lloc sigui diferent i la majoria de vegades veuràs que és una pràctica que t'aporta moments molt agradables. Només cal que facis memòria d'algun viatge on has tingut alguna bona experiència amb la gent local. Oi que recordes molt bé aquell moment? Això vol dir que per a tu va ser important.


10. Practicar algun idioma

Segur que després de tants anys estudiant anglès a l'institut no t'havies plantejat parlar-ho en públic. Fins que vas decidir que faries aquell viatge a Londres, oi? Llavors comencem a ficar-nos nerviosos quan volem dir dues frases seguides i que ens entenguin. Fora preocupacions! Segur que amb el teu anglès bàsic t'entendràs a la perfecció. Viatjar és un bon moment per practicar aquell idioma que havies estudiat i que fa anys que no el parles, una bona oportunitat per rememorar-lo i potser fer algun amic del lloc on vas. Why not? I si no t'entens gens, sempre està l'idioma universal: el somriure!


fotos viaje



Nosaltres prometem complir com a mínim amb la meitat abans d'arribar a final d'any.
I tu? t'atreveixes a fer-los realitat?

13 comentaris :

míriam ha dit...

Molt bons propòsits! Jo miraré de complir-ne algun també!
Per cert, tenir un amic a la destinació que visites trobo que és un tresor. Et fa veure llocs i coses que anant pel teu compte ni t'imaginaries. Estic totalment d'acord amb el que dieu.

Quaderns de bitàcola ha dit...

Hola Míriam! Sempre que ens hem allotjat a casa d'algun amic que viu a un altre país ha estat una molt bona experiència. Esperem que compleixis tots els teus propòsits! Una abraçada! :)

Estem de Vacances ha dit...

Els vostres propòsits viatgers ens encanten, sobretot el primer, que és el que més costa dur a terme quan estàs de vacances i penses en lo difícil que serà que el destí et torni a portar fins aquell lloc!
Esperem que els pogueu posar en pràctica tots! ;-)

Una abraçada gegant!
Txell i Xavi
Estem de Vacances

Quaderns de bitàcola ha dit...

Hola parella! I tant que sí! Al final l'Slow travel és el que tots desitgem. Viatjar sense presses i fent allò que et ve de gust. Abraçades macos!

Beatriz Lizana ha dit...

Pues haciendo memoria... en el 2014 los he cumplido todos menos el roadtrip, que este año no se me escapa. Un abrazo, viajeros!

Quaderns de bitàcola ha dit...

¡Hola Bea! A ver si es verdad lo del roadtrip, ya nos dirás dónde! Un abraz!

Quaderns de bitàcola ha dit...

¡Hola Eva! Eso esperamos, son más fáciles de cumplir de lo que parecen. Un abrazo!

Estefanía ha dit...

Molta salut! perquè podeu acomplir tots els vostres propòsits viatgers per aquest any que deu segur n'acomplireu.... jo intentaré fer-ne algun!!;-)

Una abraçada!

Estefanía ha dit...

Disculpeu!! que sí que posaré la foto al meu perfil del blog.... estic esperant que em facin una que surti però d'allò ben maca!!!

Quaderns de bitàcola ha dit...

Hola Estefania! Que tinguis un 2015 amb molta salut i ple de viatges! Per cert, que esperem la teva foto amb candeletes. Et fas de pregar...! ;)

MariJo Elias ha dit...

M'agraden tots i el que més el 7: Som una familia de 4 que viatgem amb caravana i sense reservar els càmpings, així que algun lloc sorprenent em trobat. Per exemple hem descobert els càmpings rurals a la França no turística!

MariJo Elias ha dit...

L'únic que no crec que poguem complir és el 4... a la caravana hi ha lloc i amb nens som molt de "per si de cas..."
Salut i viatges!

Quaderns de bitàcola ha dit...

Hola Marijo! Encants que et passis per aquí. Segur que amb la vostra caravana heu descobert llocs que valen molt la pena! Aquesta modalitat de viatge no l'hem provat encara, la tenim pendent! Salutacions viatgeres! :)

 
Continguts de Quaderns de bitàcola (Enric Vilagrosa i Celia López) | Tecnologia Blogger | Plantilla original de Wordpress Theme i Free Blogger Templates | Disseny adaptat per Quaderns de bitàcola
cookie law