18 de juny del 2014

5 experiències divertides per viure a Berlín


Si Berlín és la ciutat europea a la que tornaríem una i mil vegades, com vam explicar en el post "10 motius per tornar a Berlín (o visitar-la per primer cop!)", ara expliquem quines són aquelles experiències úniques que es poden fer en un cap de setmana i que no et pots perdre si visites la ciutat. Aquelles que recordes amb un somriure d'orella a orella!:

1. Resseguir i descobrir tots els secrets del mur de Berlín en bici

Una de les millors experiències per conèixer la història del mur de Berlín és recorre'l en bici, amb un guia expert en el tema que et porta als indrets més importants i t'explica els moments claus que han marcat la història de la ciutat. Berlin on bike organitza tours en bici que recorren els 15 quilòmetres entre Bornholmer Straße i el districte governamental, on es poden veure les reminiscències de llocs gairebé amagats de la història del mur de Berlín. També es visita llocs com Mauer Park, on una secció de l'anomenada " franja de la mort" s'ha transformat en una part important de la nova Berlín. Es passa també per la Bernauer Strasse, on hi ha una part totalment intacta del mur i una torre original de vigilància, fins a arribar al famós lloc de control fronterer, el Checkpoint Charlie. És una ruta d'unes 3,5h que es fa molt amena i curta, molt recomanable per conèixer una mica més enllà i indrets simbòlics que no apareixen a les guies de viatge. Si hi vas, pregunta pel Martin, un guia molt agradable que va estar vivint a Sud-Amèrica i que parla espanyol a la perfecció! Estarà encantat de resoldre qualsevol dubte!


berlin
Els integrants de la bcnTB davant la porta de Brandemburg

2. Conduir un "trabi" pels carrers de la ciutat

T'imagines conduir tu mateix/a pel centre de Berlín un trabant (o "trabi"), el model de cotxe més famós de Berlín?. El trabant va ser conegut durant el període de la RDA com "cotxe del poble", ja que era el que tenia la classe treballadora; així que va passar a ser també un símbol de la ciutat; avui dia existeix fins i tot un museu sobre ell!. Per qui estigui interessat en adquirir un "trabi", que sàpiga que s'ha d'apuntar en una llista i esperar fins a uns 10 anys o bé entrar al mercat negre! (no és gens fàcil fer-se amb un). I per si no tens tant de temps per esperar a comprar-lo, pots fer com nosaltres, anar a Trabi Safari que organitza tours pel centre de la ciutat, passant per llocs tant emblemàtics com la Porta de Brandemburg, la Postdammer Platz, el Monument a l'Holocaust, la East Side Gallery, etc...i conduir-lo durant 1 h i mitja! No cal que diguem que l'experiència és molt divertida, ja que t'afegeixes a una caravana d'altres "trabis" molt singulars i et converteixes en el punt d'atenció de tot vianant que passa pel carrer!


berlin
Les components de bcnTB en un trabi rosa!

berlin
Ruta en trabi pel centre de Berlín

3. Assaborir Berlín amb un "Rally gastronòmic"

Fer un viatge gastronòmic per tres restaurants diferents on tastar la variada cuina alemanya a Berlín en una nit és possible. Berlin Agenten; pots anar de la mà d'un guia especialitzat a conèixer els diferents restaurants on es pot tastar la cuina més autèntica i típica, passant per la influència gastronòmica soviètica rica en sopes i on pots tastar el vodka rus, seguint per un restaurant on es mengen productes 100% alemanys, com patata, carn guisada, col... i tot regat de cervesa alemanya, una delícia!

Berlin
Tastant i fotografiant el menjar al restaurant "Osseria"

4. Dinar amb unes vistes de luxe al zoo de Berlín

Un dels llocs on es poden veure les vistes més impressionants de Berlín és des del Neni restaurant, a  l'últim pis de l'Hotel 25 hours hotel berlin. Des d'allà podem veure el zoo, situat al Tierganten (el parc més gran de la ciutat)!. A banda de les vistes, la cuina del restaurant és deliciosa i cosmopolita: persa, russa, marroquí, espanyola...Escollir un plat o un dels originals tes és molt difícil, així que el millor de tot és que et donen la opció de demanar plats per compartir; és a dir: "tapeo"!. Com a curiositat, quan vagis al lavabo de noies pots visitar el que dóna a l'exterior, veuràs quines "vistes més exclusives" hi han al zoo! :)


berlin
Vistes al zoo de Berlín des del Neni restaurant

berlin
"Vistes exclusives" des del lavabo del Neni restaurant

5. Allotjar-te en el primer hotel musical d'Europa

T'agradaria anar a Berlín i poder tocar una guitarra elèctrica o un piano? O bé esmorzar mentre escoltes música d'un DJ punxant en directe? al Nhow Berlin es pot fer; és el primer hotel musical d' Europa! Una experiència original, diferent, divertida...El més impressionant, en primer lloc, és la seva ubicació, situat a la riba del riu Spree; i en segon lloc, la seva arquitectura: als últims pisos de l'hotel es troben dos estudis de gravació en un edifici que sobresurt horitzontalment, com si anés a caure al buit!. L'interior és, si més no, molt "chic" i diferent: de COLOR FÚCSIA! Tota la part del bar és plena de guitarres i objectes que recorden a la música i té un escenari per fer concerts. Hem de dir també que el personal que atén és súper agradable i que sempre estan de molt bon humor (o almenys això ens va semblar), cosa que transmet molt bones sensacions.

berlin
Nhow Berlin (Foto de http://www.nhow-hotels.com/berlin/en/hotel)

berlin
Recepció del Nhow Berlin


Aquestes són només 5 de les grans experiències que pots tenir a Berlín, però n'hi han moltes més! Només has d'anar i descobrir-ho!!!

* Especial menció a Visit Berlin i a airberlin que van fer possible aquest viatge!



Altres posts sobre Berlín:


T'ha agradat? Comparteix aquesta entrada!

4 comentaris :

Surfing the Planet ha dit...

Confirmo!!!! Muy divertido sobre todo el Trabi!!!!

bonavida ha dit...

Ooooh! No hi ha res com visitar una ciutat tan cosmopolita com Berlín i a la vegada fer activitats ben diferents i divertides. Quantes idees per una propera escapada.
Gràcies nois!!!

Manel i Cristina

Quaderns de bitàcola ha dit...

Hola Raquelle! ¿Cómo no va a ser divertido el trabi con una conductora de rallie como tú? Esperando la próxima! Un abrazo! ;)

Quaderns de bitàcola ha dit...

Hola Manel, Cristina! I encara ens van quedar moltes coses a fer! Berlín és la ciutat que no para, no te l'acabes ni visquent allà! Una abraçada!

 
Continguts de Quaderns de bitàcola (Enric Vilagrosa i Celia López) | Tecnologia Blogger | Plantilla original de Wordpress Theme i Free Blogger Templates | Disseny adaptat per Quaderns de bitàcola
cookie law