29 d’abril del 2014

Tinc gana, i ara què?


Arriba un moment quan comences un viatge que t’has d’aturar. Estàs fet pols de tan caminar, cansat de tants inputs que has rebut en un dia i de sobte l’estómac comença a queixar-se “Tinc gana! Tinc gana!”, ens diu.




L’alarma arriba de cop i volta, i no sé vosaltres però jo, si estic cansada i tinc gana tinc la mala llet assegurada. Ha arribat el moment de reposar uns minuts i omplir el dipòsit però.. a on? I aquí tenim el dilema, la pregunta que no volem fer mai: “I ara què, on anem?”. La cosa encara és pitjor si vas amb un grup d’amics perquè les respostes poden ser múltiples, des de “a mi tant me fa, on vulgueu vosaltres” però que després veus com arrufa el nas quan tries un lloc, a “Si? Jo no tinc gana ara”. Però això no és el pitjor! El pitjor és “a mi em ve de gust...”, “aquí sembla car i si provem una mica més enllà?” Aaaaargh!!!! Amb la tonteria podem acabar menjant una hora més tard i a sobre malament!

Pero tranquils, que avui us donarem algunes solucions per resoldre el gran problema en un obrir i tancar d'ulls.

Partint de la idea que com tot bon viatger s'han de conèixer els costums culinaris del país o regió on anem, i que volem fugir del restaurant per a turistes car i dolent, la millor opció que podem tenir és aquesta: NewGusto. Es tracta d'una aplicació i web que et permet anar a menjar a casa de persones que viuen al país. Això sí que és un menjar autòcton! NewGusto és el coachsurfing del menjar (si no sabeu que parlo, mirad este artículo), una comunitat que posa en contacte persones que volen menjar amb persones que ofereixen un plat a taula. Les persones que es registren tenen un petit perfil on expliquen els plats que fan o quantes persones poden dinar. També té un cercador que ens permet buscar per llocs o bé per plat.




No negareu que és una bona manera de conèixer gent del país i menjar gratis o a un preu mòdic plats autèntics i casolans! Ara bé, en aquesta comunitat, com en totes, hi ha valoracions i per tant, si t’ofereixes com a cuiner tingues en compte que pots tenir crítiques molt dures.. o no..

Una altra experiència similar és Eatwith, disponible en castellà. Si comparem NewGusto amb coachsurfing, podríem comparar Eatwith amb Airbnb. Les cerques per fer una reserva són molt més detallades. Podem escollir zona de la ciutat on volem anar a menjar, si farem un esmorzar, dinar o sopar, el preu, el tipus de menjar que volem o fins i tot la llengua del nostre amfitrió, entre altres coses.




Una idea similar a aquestes però nascuda abans és Eat With Me. Aquesta comunitat sorgeix de la idea de no menjar sols, de conèixer persones i fer-ho menjant. Per això es creen esdeveniments, trobades culinàries on et pots apuntar. Evidentment, cal registrar-se i crear un event, un esmorzar, un dinar, un pícnic.. i després pots convidar a altres usuaris de la zona.




Aquestes opcions segur que agradaran a les persones que gaudeixen menjant i descobrint noves cuines, però si a més t’agrada cuinar, també pots decidir fer un viatge gastronòmic, no entès només com un viatge centrat en menjar sinó també en aprendre a cuinar plats d’altres llocs.

Si ets un manetes a la cuina sàpigues que existeixen diverses opcions per viatjar cuinant, com ara els tours culinaris que ofereixen Active Gourmet Holidays amb classes de cuina a Itàlia, França, Grècia, Marroc, Portugal, Perú o Espanya. El mateix fa Epiculinary, amb tours a França, Itàlia, Espanya, Mèxic i també a altres parts del món com ara Vietnam o Tailàndia. I encara trobaràs més opcions de passar uns dies de vacances fent classes de cuina en llocs esplèndids a Tasting Places o a Responsible Travel. En aquest darrer cas tens a la web un cercador detallat on pots escollir el país on vols anar, el lloc, les dates i el temps que hi vols ser.




En fi... ara no em direu que no teniu el problema solucionat! Ara la que tinc el problema sóc jo, que tant parlar de menjar i veure tantes fotos m’ha entrat una gana... em convideu?


Altres publicacions de la secció Webs i Apps:
__________________________________________________________________________

La Mireia col·labora amb Quaderns de Bitàcola en la secció de WEBsAPPs, explicant les webs d'interès per al viatger: utilitats, consells, curiositats, aplicacions pel mòbil... Li encanta viatjar i és de les que planifica els viatges des de casa, amb una bona guia i internet per poder informar-se dels països que visita, triar els llocs on vol anar i reservar on anar a dormir. Qualsevol destinació la fa feliç però li agrada gaudir al màxim i veure quantes més coses millor, res de passar-se el dia a la platja! Encara no ha fet un “gran viatge” però somnia a anar a Austràlia.

T'ha agradat? Comparteix aquesta entrada!

    4 comentaris :

    Estefanía ha dit...

    Bona tarda a tothom!

    Mireia! només dir-te que els WEBsApps ets tot un món i realment sorprenent!! estàn molt bé les col·laboracions que fas al blog, la meva sincera enhorabona!! me'n vaig apuntant algunes que crec em poden ser d'utilitat en futurs viatges que espero i desitjo siguin molts!!!

    Una abraçada!

    Estefanía




    Unknown ha dit...

    Hola Mireia,

    Genial el post, desconocía todas esas aplicaciones que mencionas en el mismo y me parecen una alternativa genial para descubrir la cocina local y vivir nuevas experiencias :-)

    Un saludo. Luis.

    Anònim ha dit...

    moltes gràcies, jo ara també tinc gana >_<

    Unknown ha dit...

    Muchas gracias a vosotros! Gràcies Estefaniam Luis i pons..ja saps...a menjar!!!

     
    Continguts de Quaderns de bitàcola (Enric Vilagrosa i Celia López) | Tecnologia Blogger | Plantilla original de Wordpress Theme i Free Blogger Templates | Disseny adaptat per Quaderns de bitàcola
    cookie law