10 de gener del 2014

De Mallorca a Austràlia:
Na Rosa, autora convidada del mes de gener


Molt probablement la majoria de persones amb les que he viatjat, i fins i tot jo mateixa, em descriurien com una viatgera meticulosa i previsora, com aquell espècimen estrany que prèviament al seu viatge gaudeix investigant el lloc de destí, detectant aquelles meravelles que podrà arribar a descobrir sempre i quan aconsegueixi organitzar-se correctament. Podria dir, doncs, que en el meu cas, el plaer de conèixer un lloc passa per tastar-lo prèviament. Amb una mica de sort, penso, aconseguiràs descobrir petites joies que passaran desapercebudes al turista convencional, però que se’ns dubte no es poden deixar de visitar o viure.

La Rosa davant del Harbour Bridge de Sydney


Ara bé, si em centro amb la meva visita a Austràlia, experiència que aquí relato, podria dir que res del que acabo d’explicar es va complir. I és que, després de prop de 24 hores de vol aterrava a la meva ciutat de destí, Brisbane, sense haver obert ni una sola guia de viatge. I és que viatjar a un país en el que resideixen amistats sempre és una sort. En aquest sentit ( i malgrat “fer-li el salt” temporalment a la meva naturalesa viatgera), deixar-me portar pels meus amics i les seves recomanacions va ser, se’ns dubte, el que a dia d’avui em permet afirmar que el meu viatge al país de OZ ha estat un dels millors viatges que he viscut.


Austràlia en 10 dies

El 21 de març de 2013 a les 15:25 m’asseia al confortable seient de la companyia Emirates per iniciar el meu viatge “express” de deu dies a les antípodes del meu lloc de residència. Així, després de prop de 24 hores de vol i d’una alimentació basada en la ingesta de molta d’aigua, fruita (pomes i plàtans) i verdura (pastanagues), vaig aterrar el 23 de març a les 00:50 a la ciutat de Brisbane. (Us preguntareu el perquè de la descripció de la meva dieta, però és que bé per sort o bé per causalitat, gràcies a aquesta vaig aterrar fresca com una rosa, sense cap signe de cansament aparent. I és que una de les poques recerques prèvies que havia realitzat com a viatgera havia consistit en detectar TOTS els “remeis casolans per evitar el jet lag” en trajectes similars, per tal de gaudir de cada minut que em disposava a passar en aquest país).


sunset in Brisbane, puesta de sol Brisbaneplaya Straddie Island

Sydney
Imatges de Brisbane, Straddie Island, Sydney i la Gran Barrera de Corall
(clicar a sobre de les fotografies per veure-les més grans)Així, en aquests 10 dies i en companyia dels meus amics residents a la ciutat de Brisbane vàrem iniciar una ruta que va consistir, a grans trets, en la visita a la ciutat de Brisbane, a l’illa de Straddie Island, a la ciutat de Sydney i a la Gran Barrera de Corall.


Mapa de la ruta (clicar a sobre per veure'l més gran)
23/03/2013   Brisbane
24/03/2013   Straddie Island
25/03/2013   Straddie Island
26/03/2013   Brisbane - Sydney
27/03/2013   Sydney
28/03/2013   Sydney - Cairns
29/03/2013   Gran Barrera (avioneta)
30/03/2013   Cape Tripulation
31/03/2013   Gran Barrera (vaixell)
01/04/2013   Cape Tripulation Altres posts de la Rosa:
__________________________________________________________________________

T'ha agradat? Comparteix aquesta entrada!

 
Continguts de Quaderns de bitàcola (Enric Vilagrosa i Celia López) | Tecnologia Blogger | Plantilla original de Wordpress Theme i Free Blogger Templates | Disseny adaptat per Quaderns de bitàcola
cookie law