14 de gener del 2014

De Mallorca a Austràlia: Brisbane i Straddie Island


La ciutat de Brisbane, capital de l’Estat de Queensland, és la tercera ciutat més gran d’Austràlia i compta amb més de dos milions d’habitants. Si bé s’ha convertit progressivament en una ciutat cosmopolita, amb barris interessants i amb una imatge que recorda força a Manhattan (s’organitza al voltant del riu Brisbane), Brisbane segueix ostentat una fama de ciutat conservadora, al igual que la resta de l’Estat de Queensland.



Personalment, considero que els principals atractius que ofereix aquesta metròpolis són el Museum of Brisbane, el jardí botànic o el Southbank, sent aquest darrer un recinte cultural, educatiu i recreatiu de grans dimensions situat a la riba del riu Brisbane i en el que trobem una gran platja artificial. El Powerhouse, una antiga central elèctrica abandonada reconvertida en centre artístic i cultural de referència pels moviments alternatius és, possiblement una de les visites obligades. Jo vaig estar-m’hi dos dies, ja que és on vivien els meus amics, però considero que en un altre context dedicar-hi un sol dia és més que suficient, sobretot si tenim en compte que a menys de 30 quilometres de distància, des de Cleveland, podem accedir amb ferry a la Illa de Straddie Island (o també anomenada North Stradbroke).

Aquesta illa, d’aproximadament 38 quilòmetres de longitud, destaca per ser una illa mig verge de 2.000 habitants, amb grans platges paradisíaques - entre elles la segona platja d’arena més llarga del món, Main Beach, amb 32 quilòmetres de longitud - o per comptar amb una de les reserves aborígens més importants de la regió.


North Stradbroke beach



Nosaltres vàrem gaudir de l’illa durant un cap de setmana, temps suficient per descobrir-hi paratges únics, d’unes dimensions enormes i pràcticament desèrtics. El fet de emportar-se el cotxe (no és gaire car amb el ferry) ens va possibilitar desplaçar-nos de punta a unta de la illa amb tota llibertat. De fet, i previ pagament del permís pertinent, vam conduir directament sobre alguna de les platges, al ser aquest l’únic accés viable a molts punts de l’illa.





Sense cap mena de dubte si s’està a prop de la ciutat de Brisbane no s’ha de deixar de visitar aquesta illa que, més enllà de les increïbles platges que la conformen, et pot permetre conèixer en persona part de la fauna d’aquest país. Així, i en el meu cas, realitzar una passejada per Point lookout, més enllà de ser un plaer per les vistes que t’ofereix aquest mirador, em va permetre veure en primera persona diversos cangurs grisos orientals.




A Straddie Island ens vàrem allotjar al Straddie càmping, un càmping fantàstic, tant pel seu preu com per la seva localització, situat a la platja i rodejat d’un entorn natural envejable (el recomano sens cap dubte!).





 Altres posts de la Rosa:
__________________________________________________________________________

La Rosa es considera una viatgera meticulosa i previsora; es pot dir que és d'aquelles persones que gaudeix del viatge abans de començar-lo. Us preguntareu com, oi? Doncs buscant informació, organitzant-lo i intentant trobar prèviament aquelles petites joies que passen desapercebudes pel turista convencional, encara que reconeix que les recomanacions dels amics li han ajudat molt en aquest sentit. La Rosa és la nostra convidada del mes de desembre i temporalment li hem cedit el bloc per a que ens expliqui el seu viatge a Austràlia. -- Enric i Celia


T'ha agradat? Comparteix aquesta entrada!

 
Continguts de Quaderns de bitàcola (Enric Vilagrosa i Celia López) | Tecnologia Blogger | Plantilla original de Wordpress Theme i Free Blogger Templates | Disseny adaptat per Quaderns de bitàcola
cookie law