20 de gener del 2014

De Mallorca a Austràlia: Sydney


Tres dies després d’aterrar a Austràlia i conèixer Brisbane i els seus voltants, em disposava a pujar de nou a un avió, però aquest cop per dirigir-me a Sydney. Aquesta ciutat, la més poblada del país, amb prop de 4 milions d’habitants, destaca pel seu caràcter multicultural i obert, situant-se com una de les 10 ciutats del món amb millor qualitat de vida.

Tenint en compte que són moltes les referències i informacions que es poden trobar sobre aquesta ciutat, no m’esplaiaré gaire en explicar la meva experiència. A grans trets, la ciutat disposa de diversos atractius turístics que valen molt la pena i són visita obligada, com és el cas del Palau de l’Òpera de Sydney, el pont del port de Sydney (Sydney Harbour Bridge) o el Museu d’Art Contemporani.

opera house Sydney
Palau de l'Òpera de Sydney
harbour bridge
Sydney Harbour Bridge
Museu d’Art Contemporani


Personalment crec que tant al hivern com a l’estiu és recomanable agafar el ferry que et porta des del port de Sydney als barris de Manly o Bondi beach, dues de les barriades que envolten la ciutat de Sydney. Aquest trajecte, tot i ser especialment atractiu a l’estiu (al permetre’t accedir a diverses de les platges més transitades de la regió), durant la resta de l’any et permet igualment gaudir d’unes fantàstiques vistes panoràmiques de la ciutat.


mirador Manly
Mirador a Manly
Harbour bridge
Skyline de la ciutat des del ferry a Manly


Els barris de Paddington -per on creua Ofxford street, principal arteria de la vida gay de la ciutat - o Surry hills, són zones de la ciutat especialment interessants, tant pel seu caràcter com pel seu dinamisme, amb una gran i variada activitat cultural i artística. És recomanable perdre’s per aquests racons, sense saber ben bé cap a on anar o que buscar, descobrint lliurament tendes, bars o d’altres establiments realment sorprenents.


Barri de Paddington
Carrer de Surry hills


Pel que fa a l’allotjament, nosaltres vàrem decidir apostar per un backpaker (allotjament per motxillers) situat prop de l’estació central de trens que, tot i tenir una fantàstica localització, distava molt de complir amb les condicions mínimes de neteja i silenci que ens haguessin agradat! En tot cas, recomanaria que l’elecció fos cèntrica, pels voltants de Haymarket.


 Altres posts de la Rosa:
__________________________________________________________________________

La Rosa es considera una viatgera meticulosa i previsora; es pot dir que és d'aquelles persones que gaudeix del viatge abans de començar-lo. Us preguntareu com, oi? Doncs buscant informació, organitzant-lo i intentant trobar prèviament aquelles petites joies que passen desapercebudes pel turista convencional, encara que reconeix que les recomanacions dels amics li han ajudat molt en aquest sentit. La Rosa és la nostra convidada del mes de desembre i temporalment li hem cedit el bloc per a que ens expliqui el seu viatge a Austràlia. -- Enric i Celia


T'ha agradat? Comparteix aquesta entrada!

1 comentaris :

Dani López ha dit...

Gràcies per mostrarnos lo que hi ha a s'altre punta del món.

A veure ses properes entrades :D


Salutacions!

 
Continguts de Quaderns de bitàcola (Enric Vilagrosa i Celia López) | Tecnologia Blogger | Plantilla original de Wordpress Theme i Free Blogger Templates | Disseny adaptat per Quaderns de bitàcola
cookie law