13 de novembre del 2013

La Ruta del Blues(I): un viatge musical pel cor dels USA


Durant les properes setmanes recorrerem la mítica U.S. Route 61 de la mà de la família Gené, els nostres convidats del mes de novembre. Més coneguda com la Ruta del Blues, aquesta carretera ressegueix el riu Mississippi travessant les ciutats més emblemàtiques de la història de la música nord-americana. Us viatge diferent que estem segurs que més d'un es plantejarà seriosament després de llegir l'experiència d'en Màrius i els seus fills, el Víctor, el Miquel i el Gerard.

Us deixem directament amb la seva presentació!



Els viatgers

En Màrius, jubilat de 62 anys, aficionat a la música en general i al blues en particular. En Víctor, bomber a Saragossa, 37 anys, boig per l’esport i la pastisseria americana. En Miquel, de 33 anys, musicòleg, professor de piano i teclat dels barcelonins “Land of Coconuts”. I en Gerard, de 31 anys, cambrer a la Residència Universitaria Ramón Llull, aficionat a la cocteleria i al món dels vins.

EEUU
Vint anys després del darrer viatge que vam fer plegats, l’estiu del 1993, Dinamarca de sud a nord i d’est a oest. Fa molts anys que no compartim sostre i a l’interior de tots nosaltres consideràvem el viatge com un retrobament a una convivència que vam deixar anys enrere. Tot i haver compartit algun viatge o escapada de cap de setmana, passar 15 dies junts tan lluny de casa ens plantejava un pensament més profund sobre els vincles d’unió i les relacions personals.

Aquest viatge sorgeix de l’afició del Màrius per la música americana i les seves arrels. El jazz, el blues i el rock i la fusió amb altres ritmes com el funk i el country. Aquesta afició per la música ens uneix a tots 4 viatgers i ha estat l’excusa perfecte per plantejar un viatge per diversos estats dels EUA.


Ruta del Blues (Highway 61): New Orleans–Chicago


Clicar a sobre per veure més gran
El viatge comença a New Orleans (Louisiana) i seguirem la ruta cap al nord per la Highway 61 també coneguda com la carretera del Blues. Aquesta ruta uneix New Orleans i Memphis seguint el riu Mississippi i és entre aquestes dues ciutats on va néixer i créixer el Blues i el Rock. Coneixerem a Clarksdale el Ground Zero Blues Club, arribarem a Memphis on perdura el mite d’Elvis Prestley a Graceland i visitarem el Sun Studio i Bale Street.

Nashville es troba a 3 hores de Memphis, relativament a prop, però les ciutats del mateix estat (Tennesse) són dos mons diferents. Al seu Broadway Street gaudirem de la música country en directe i de la simpatia de la seva gent.

Finalment farem ruta cap al nord per l’autopista 65 i passarem pels estats de Kentucky i Indiana fins arribar a Chicago (Illinois).


Per anar fent boca...

Què seria d'un viatge musical sense música?
Per anar fent boca, us deixem amb una tria d'algunes de les cançons més representatives del nostre viatge.

Pugeu el volum del vostre ordinador, doneu-li al "play" i a disfrutar!




Webs d'interès

Si estàs pensant en viatjar a Memphis i Nashville, en aquestes webs hi trobaràs informació pràctica per preparar el viatge:
  • Memphis Travel: Web oficial de l'oficina de turisme. Interessant sobretot l'apartat "Plan your visit" amb plànols, descomptes i guia gratuïta de la ciutat. Atenció també a l'agenda de concerts. 
  • Nashville Music City: L'equivalent a Nashville. Web visual que es centra, com el seu nom indica, en l'atractiu musical de la ciutat.
  • Tennessee Vacation: Informació turística de l'estat de Tennessee. Per si disposes de temps i vols visitar alguna cosa més que Memphis i Nashville.
  • Great American Country: Per si vols conèixer una mica més sobre el country. Considerada una de les millors webs sobre aquest gènere musical.
  • Elvis Presley: Pàgina oficial del cantant. Informació sobre ell o tot el que l'envolta. Barreja de llegat i de merchandatge. També hi ha informació sobre Graceland. 
  • Sun Records: Web oficial dels mítics estudis de gravació i dels artistes que van passar per allà. El seu lema "Where Rock & Roll was born" és tota una declaració d'intencions.
  • Country Hall of Fame and Museum: Web sobre el museu dels mites del country i de l'antic estudi de la RCA. Per conèixer una mica més sobre aquest estil musical és interessant sobretot l'apartat de les biografies dels artistes que formen part d'aquest saló de la fama.
_________________________________________________________________________

 
En Màrius i els seus fills, en Víctor, en Miquel i en Gerard són uns megalòmans empedreïts; tant és així que han realitzat junts el seu somni des de feia temps: fer la U.S. Route 61, la coneguda y mítica "Ruta del Blues". La família Gené és la nostra convidada del mes de novembre i temporalment li hem cedit el bloc per a que ens expliqui el seu viatge. -- Enric i Celia


 La família Gené també ha escrit:

T'ha agradat? Comparteix aquesta entrada!

    6 comentaris :

    Unknown ha dit...

    Fa molt bona pinta aquest viatge!

    Ramon ha dit...

    Aquest estiu he fet Chicago-Nashville-NO-Natchez-Clarksdale-Memphis-SLouis-Chicago. Una passada! El Ground Zero us agradarà (actuacions cada nit).

    Gerard Gené ha dit...

    Al ground zero blues club fan actuacions totes les nits, nosaltres vam anar un dissabte amb l'esperança que hi actues un de bó. Vam tenir sort i durant hores van estar tocant els beat daddys. A més a més es pot fer nit al mateix local, ja que es pot reservar habitació a la segona planta. Això si, només es pot fer reserva si passes mínim dues nits.
    Bé, en uns dies ja s'explicarà la visita a Clarksdale ;)

    Unknown ha dit...

    Excel·lent!

    Anònim ha dit...

    He portat material gràfic i sonor informacwió de llocs autuals on anar, etc.. ? Sería curiós veu-re-ho i pot-ser es podría divulgar

    Anònim ha dit...

    Anònim es dona a coneixer : Soc Miquel Abella

     
    Continguts de Quaderns de bitàcola (Enric Vilagrosa i Celia López) | Tecnologia Blogger | Plantilla original de Wordpress Theme i Free Blogger Templates | Disseny adaptat per Quaderns de bitàcola
    cookie law