22 d’octubre del 2013

Typical original travel photos (Capítol 1)


Què va ser primer l'ou o la gallina? Què va existir abans el turista o la seva inseparable càmera de fotos? Turista i càmera de fotos són dos conceptes indissolubles... Què seria d'aquest sense la càmera sempre a punt? Sempre amb el dit a sobre del botonet, llest per disparar i immortalitzar qualsevol cosa que tingui al davant. Monuments, paisatges, personatges, animalets o aquell moment especial que volem recordar... El viatge es viu en el moment, les fotos es queden per reviure'l.

La de milers de fotos que es poden arribar a fer al dia dels monuments més visitats del món! Però per sort el viatger de veritat no es conforma amb qualsevol imatge... Quina gràcia tindria fer una foto idèntica a la que està fent el del costat? Per què fer-ho avorrit si es pot fer divertit? Una postura impossible, l'enquadrament perfecte, un gest graciós... el que sigui i com sigui per a obtenir la foto més original!

"Original" hem dit? Bé, "original" o no tant... Per què t'has parat a pensar en la possibilitat que entre tooooota la gent que haurà passat per allà abans que tu potser existeix algú a qui se li ha acudit fer exactament la mateixa foto?

Avui us presentem una entrada una mica diferent. Avui la cosa va de TYPICAL ORIGINAL TRAVEL PHOTOS!

Després d'hores i hores d'arqueologia fotogràfico-viatgera hem rescatat algunes d'aquestes fotos, però no ho hem fet sols. Hem comptat amb l'ajuda dels nostres col·laboradors del bloc, que ens han cedit desinteressadament les seves millors imatges per aquest article. Gràcies a tots per compartir-les!



Salta!

Comencem amb alegria i que millor que fer-ho saltant!
És un clàssic que no falla, el salt davant d'un monument o meravella del món!
Pot semblar fàcil, però no ho és tant com pot semblar a primera vista. Són un mínim de cinc intents per a que el saltador surti en el punt àlgid del salt (multipliqueu per dos si és foto de grup).

Unes fotos que no estan a l'abast de qualsevol: si es vol fer bé cal un entrenament previ. Hi ha autèntics especialistes en aquesta tècnica, com l'Aurora i l'Edu que a la mínima salten en qualsevol lloc del món... no ho poden evitar!

Artísticament davant el Taj Mahal a Agra (Índia)...



De forma "casual" davant de l'Acròpolis d'Atenes (Grècia)...



A la "beduïna" en el desert de Wadi Rum (Jordània)...



A l'estil kun-fu a la Gran Muralla (Xina)...



O a l'"americana" enmig del pont de Brooklyn (Nova York)...



Però ara no pensis pas que aquests dos són els únics que es dediquen a saltar! I si no mira el Dani a Etiopia (la cara d'extranyat del nen que se'l mira no té desperdici)...




Però que grans que som!

Qui no s'ha fet mai una foto agafant un edifici o monument?
Són també d'aquelles que més costen de fer però, a diferència de les anteriors, no cal tenir una bona condició física. Ens agrada adoptar la "postura perfecta" i emular que som uns gegants i que tenim tanta força que podem aixecar amb la mà una icona arquitectònica. Quantes vegades has repetit una d'aquestes fotos fins que no t'ha sortit? Va, confessa! ;-)


L'Enric intentant aixecar amb la punta dels dits els 5.000 anys d'història de piràmide de Kheops (Egipte)...
 



L'Edu col·locant la torre CN just al mig de l'skyline de Toronto (Canadà)...



L'Òscar tocant el Taj Mahal com si es tractés d'una campaneta...


I en Xavi i la Txell...



I l'Edu!



Però si hi ha un clàssic dels clàssics en això de les perspectives, aquesta és la Torre de Pisa (Itàlia). Endevines què està fent aquesta gent en una postura tan estranya?


Una pista i la solució de la mà, literalment, de la Cèlia.



I no podíem tancar aquest apartat, sense la Torre Eiffel! Paris mon amour! :-)




Moneda a l'aire!

Hi ha països que donen més de sí que d'altres i Itàlia és possiblement el que dóna més joc per les "Typical original travel photos". La Torre de Pisa, les góndoles venecianes, els gladiadors de davant del Coliseo de Roma i... la Fontana di Trevi!

Sempre hi ha una primera vegada en la que tires la moneda a la Fontana per demanar un desig. Diuen que tirar menys d'un euro dóna mala sort, així que no és qüestió de ser garrepa. Però saps que a l'any es recullen uns 800.000 euros? Wow! I nosaltres demanant desitjos en lloc d'anar recollint euros!
 




Viatge en el temps, des de l'antiga Roma al futur

Pensar que som un personatge històric o caminar per ciutats antigues, és a dir, ficar-nos "en la pell" de la gent de l'època és una de les coses que més ens agraden quan viatgem.

Aquí en tenim una mostra amb el Jordi que va aprofitar el viatge a Pèrgam (Turquia) per sentir-se emperador per un dia. I a Efes fins i tot va provar un dels imperials lavabos de l'època!




La Mireia i companyia es van amagar a la trinxera del Checkpoint Charlie (Berlin) en plena guerra freda. Amb "acoplat" a la dreta, per cert!



A Cu Chi l'Òscar s'amaga, en aquest cas dels nord-americans, en un dels mini-túnels de la gran xarxa subterrània que el Viet Cong va excabar per la guerra del Vietnam.



Però no només es tracta de viatjar cap al passat! Un viatge al futur és el que va fer l'Enric a Tokyo. I és que quan es deixa barba i es posa les ulleres de sol, es transforma...



Al Japó pel carrer et pots trobar autèntics personatges i, si t'has perdut, pots acabar demanant indicacions a un Lleó. Què no t'ho creus? Mira, mira...



Tampoc pensis ara que els japonesos són tots uns personatges. La majoria són gent ben normal, amable i simpàtica.


Bé, i ara que ja t'has mirat les fotos, sabries dir-nos en quines t'has reconegut fent el mateix? Vinga va, no siguis tímid/da i deixa el teu comentari! (acceptem crítiques) ;-)


Continuarà...


T'has quedat amb ganes de veure més "Typical original travel photos"? Mira el segon i el tercer capítol (desenllaç final) de la trilogia!


T'ha agradat? Comparteix aquesta entrada!

    15 comentaris :

    autovi ha dit...

    Guauuu!!! Como mola!!! Q bé us ha quedat el post! M'encanta! :))

    Estem de Vacances ha dit...

    Bona recerca nois!!!
    Ara, lo millor de tot són les 50 fotos prèvies a la definitiva!!! ;-)

    Txell i Xavi

    Anònim ha dit...

    Fantàstic post! Genial poder veure saltar a l'Aurora! Felicitats a tothom. Dani

    Equipatge de mà ha dit...

    Boníssim!!! No som els únics que anem fent aquestes coses en els nostres viatges! Ara ens sentim millor! jejeje

    Helena Mimaletayyo ha dit...

    ¡Muy buenas fotos! Todos dejamos salir el turista que llevamos dentro de vez en cuando, jejeje ;)

    Patricia Cuní ha dit...

    Molt bon post! M'heu fet riure, parella ;) Jijiji... Vull la segona part ja!

    PS: Jo tinc la mania de fer-li petons a estàtues d'animals quan viatjo...

    eduBusto ha dit...

    Qué post más guay! Mola molt! Aunque menuda decepción saber que no somos los únicos originales... Jeje

    Òscar ha dit...

    M'agrada molt l'entrada!!! La primera foto de l'Aurora m'encanta ;)
    Friso per veure el segon capítol...

    Quaderns de bitàcola ha dit...

    Gracias por pasaros por quí, realmente con este post hemos visto que tooodos hacemos las mismas fotos originales!

    Gràcies a tots per participar amb les vostres fotos, però aquest és només el priemr capítol i ja us diem que el proper promet! :-)

    José Luis Toribio - Adictos a los viajes ha dit...

    Un post muy original y gracioso!! Jeje!
    Enhorabuena!

    Sandra ha dit...

    Un post molt divertit!! Com que a mi no m'agrada que em facin fotos no en tinc d'aquestes fent posturetes, però sí és veritat que n'hi ha de ben típiques!

    Quaderns de bitàcola ha dit...

    Gràcies Sandra!
    Però vinga, vinga... estem segurs que alguna te n'hauràs fet... Tothom en té alguna! :)

    Quaderns de bitàcola ha dit...

    Gracias Jose Luis!
    Nos lo pasamos genial recopilando y seleccionando las fotos!
    El "making of" no tiene desperdicio... :)

    Diario viaje Kiana ha dit...

    Que poc originals som tots plegats, però que bé que ens ho passem fent aquest tipus de fotos! Jo també sóc de fer salts... Jijiji. Una abraçada!

    Quaderns de bitàcola ha dit...

    Hola Anna! Tens raó, je je! Però oi que són divertides? Abraçada!

     
    Continguts de Quaderns de bitàcola (Enric Vilagrosa i Celia López) | Tecnologia Blogger | Plantilla original de Wordpress Theme i Free Blogger Templates | Disseny adaptat per Quaderns de bitàcola
    cookie law