16 d’octubre del 2013

Capturant imatges amb el mòbil (o no)


Avui en dia fer fotos s’ha convertit en un hàbit normal per milers de persones. Amb l’arribada dels smartphones, qualsevol excusa és bona per treure el mòbil i fer una imatge del que mengem, del paisatge, d’aquell senyor dormit al metro o, perquè no, de nosaltres.

Però, no ens enganyem, tot això no ho faríem si a continuació no agaféssim la imatge que hem fet i la pengéssim a Facebook, Instagram, Twitter... ens agrada estar connectats i ensenyar als nostres amics on som o què fem, ja sigui per “fer enveja” o simplement per compartir els nostres moments amb la gent que estimem.


foto divertida
Foto de www.appszoom.com


La cosa es complica si no ens volem conformar amb la càmera per defecte que té el nostre mòbil sinó que volem retocar la imatge amb filtres i efectes per deixar al personal bocabadat. Per fer-ho, haurem d’instal.lar-nos alguna aplicació mòbil especialitzada en imatges, però quina ens instal.lem? La veritat és que n’hi ha un munt i l’elecció no es fàcil... Avui en destacarem algunes per ajudar-te a decidir (o no...).

Començarem per la reina, per Instagram, una app i xarxa social que ha revolucionat el món amb els seus filtres. Les fotos d’Instagram són fàcils de reconèixer: són quadrades i rodones, en homenatge a les Polaroid i a les fotos de Kodac Instamatic. Aquesta aplicació gratuïta, primer disponible només per iOS i ara també per Android, va néixer el 2010 i en poc temps ha aconseguit tants usuaris que Facebook va decidir comprar-la a finals del 2012. Actualment té uns 100 milions d’usuaris, que no és poc, i el seu funcionament és molt senzill. Només has d’obrir l’aplicació, fer una imatge i posar-hi el filtre que vulguis. Després afegeixes un text i si vols també un hashtag i la comparteixes a la xarxa social. A més, també pots penjar la imatge a altres xarxes socials com Facebook o twitter. Al ser una xarxa social també pots seguir a altres usuaris i deixar comentaris a les seves imatges o bé dir que t’agraden. I un cop més, si no ets molt amic de penjar-ho tot a la xarxa pots configurar la privacitat de les imatges i restringir la seva visibilitat només a la gent que ens segueix.


instagram


Si ets un addicte a instagram i fas milers de fotos, et proposem una aplicació que et permet crear àlbums a partir de 36 imatges d’aquesta plataforma, InstaGrafic. Els àlbums, els pots imprimir en paper, si ets dels clàssics, o bé compartir-los on line amb les persones que vulguis. També pots compartir l’enllaç a facebook, twitter o via e-mail. És una bona solució per mostrar imatges específiques d’un tema (un viatge, per exemple), encara que hauràs de conformar-te amb 36 per àlbum... Podràs?

 D’altra banda, existeix vida més enllà d’Instagram! Hi ha moltíssimes aplicacions per mòbil sobre imatges. No les podem dir totes però te’n destaquem quatre més per la seva originalitat: ToonPaint, MoreMono, MoreLomo i LoopCam.

ToonPaint és una app disponible en Android i Iphone que et permet convertir una imatge en còmic. Pots editar-la per canviar colors, afegir vinyetes i compartir-la en les xarxes socials habituals. És de pagament però pots trobar altres app gratuïtes similars com Comicalyzer.


comic


Moremono fa imatges en blanc i negre però si tens algun element en vermell el que fa és destacar-lo. Ja veieu, una tonterieta però que genera un efecte molt xulo en les imatges. És una app només per Iphone, germana de la coneguda MoreLomo, que evoca les lomografies de la tradicional càmera LOMO i que també pots trobar per Android.

 Per últim LoopCam. Aquesta aplicació et permet fer gifs animats, és a dir, imatges en moviment. Aquesta app gratuïta d’Iphone et permet convertir les imatges que vulguis en una sola imatge en format gif animada i compartir-la a les xarxes. A Android podem trobar Gifboom amb la mateixa funció.

I ara fem un flashback: te’n recordes quan anaves de viatge, veies un paisatge que t’agradava molt i com no podies abastar-ho tot amb la càmera et dedicaves a fer fotos per trossets per després enganxar-les quan revelessis les fotos? Va, confessa que ho havies fet! O si més no, que coneixies algú que ho havia fet! Doncs tenim una bona notícia per tu! (o pel teu amic..): Ja pots fer fotos panoràmiques amb el mòbil!!!

Fa uns anys que algunes càmeres digitals ja presenten la opció de fer panoràmiques i ara alguns mòbils com Android també ofereixen aquesta possibilitat, però en cas que no tinguis aquesta opció, també hi ha apps de fotos panoràmiques!!! Te’n destaquem quatre perquè remenis i provis, dues de pagament i dues gratuïtes: 360 Panorama, Pano, Panorama Libre i Photaf Panorama. En aquest enllaç trobaràs informació d’elles.




I ara que ja tens panoràmiques al mòbil... també pots compartir-les!!! Sphereshare és una altra xarxa social on pots fardar d’imatges o bé si ets tímid limitar la privacitat perquè ho vegin només les persones que vulguis. També les pots compartir a altres xarxes com Facebook i des de la web també pots pujar imatges sense necessitat de registrar-te.

I si no tens cap smartphone, tranquil! “Que no cunda el pánico!” Pots fer el mateix amb les teves imatges de l’ordinador i convertir-te en el fitipaldi de les fotos davant dels teus amics. Existeixen eines per editar imatges on line molt completes, sense necessitat doncs que t’hagis d’instal.lar programes com el Photoshop o el Gimp, que a més, a vegades poden ser molt complicats. Nosaltres te’n recomanem tres Picmonkey, Photo Raster, o Photocat però n’hi ha moltes més, com ara Fotor. Aquesta darrera, que també et pots instal.lar al mòbil, té la peculiaritat que et permet crear postals. O sigui que ja saps, ara quan viatgis ja no cal que compris cap postal, la pots enviar tu mateix des del teu mòbil o posteriorment des de l’ordinador!

I abans d’acabar l’article d’avui no volem deixar de parlar de Facebook. Si ets dels que volques centenars d’imatges en aquesta xarxa social, existeixen aplicacions complementàries per millorar la visibilitat de les imatges. Una d’elles és Docs.com, que et permet fer presentacions. Pot ser una bona solució per passar les imatges d’un viatge, per exemple, encara que et recomanem altres opcions en aquest article (enllaç article anterior al bloc)

Amb tanta cosa que t’hem explicat avui segur que ja t’has fet un embolic. Doncs no et preocupis que per acabar et proposem una app gratuïta que et permet ajuntar les fotos que tens en diferents serveis (facebook, instagram, flickr...) en un sol lloc: woven. Així no hauràs d’anar canviant de plataforma en plataforma!




I ja està! Ara ja saps, quan viatgis, no et deixis el mòbil! Es clar que...també pots optar per allò de “coges el móbil y lo tiras” i tornar a la càmera de tota la vida.


Altres publicacions de la secció Webs i Apps:
__________________________________________________________________________

La Mireia col·labora amb Quaderns de Bitàcola en la secció de WEBsAPPs, explicant les webs d'interès per al viatger: utilitats, consells, curiositats, aplicacions pel mòbil... Li encanta viatjar i és de les que planifica els viatges des de casa, amb una bona guia i internet per poder informar-se dels països que visita, triar els llocs on vol anar i reservar on anar a dormir. Qualsevol destinació la fa feliç però li agrada gaudir al màxim i veure quantes més coses millor, res de passar-se el dia a la platja! Encara no ha fet un “gran viatge” però somnia a anar a Austràlia.


T'ha agradat? Comparteix aquesta entrada!

    5 comentaris :

    Babyboom ha dit...

    Guau, no conocia estas aplicaciones pero ya me esoy bajando alguna que me ha guatado, gracias x compartirlas!?! :-)

    Quaderns de bitàcola ha dit...

    Hola Adela! Mireia sabe mucho de este tema, es una crack! nosotros también nos hemos bajado alguna. Saludos!

    Unknown ha dit...

    Muchas gracias por los piropos!! Hay tantas aplicaciones que es imposible conocerlas todas pero la questión es probarlas!

    Estefania ha dit...

    Hola nois!

    Ja veig que és tot un món això de les aplicacions de fotografies pels mòbils... m'hauré de posar al dia perquè tot i que m'agrada la tecnologia en algunes qüestions vaig una mica endarrerida!! em sembla que mentre no em posi al dia aniré com molt bé dieu amb una bona càmera de les de sempre!!

    Una abraçada!

    Quaderns de bitàcola ha dit...

    Hola Estefania! Ja ens explicaràs si al final has provat alguna aplicació, s'ha d'experimentar, tot és ficar-s'hi! :-)

     
    Continguts de Quaderns de bitàcola (Enric Vilagrosa i Celia López) | Tecnologia Blogger | Plantilla original de Wordpress Theme i Free Blogger Templates | Disseny adaptat per Quaderns de bitàcola
    cookie law