24 de maig del 2013

#TBMCatSur:
molt més que un congrés de bloggers de viatges


El 17 de maig és una data que teníem marcada en vermell al calendari. Aquest dia no celebràvem pas cap aniversari ni tampoc era el dia de partida d’un viatge. Però si que era un d’aquells dies que desitges que arribi i que quan arriba, perquè no dir-ho, et provoca aquell pessigolleig a l’estómac de la il·lusió d’una estrena. El motiu? Durant el passat cap de setmana es va celebrar a la província de Tarragona el #TBMCatSur, o dit d’una altra manera, la trobada anual de bloggers de viatges més important de l’Estat.  Per nosaltres aquest era el primer al que assistíem.

Han estat quatre dies intensos d’aprendre coneixements tècnics, de conèixer nous blocs, de descobrir racons interessants de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre, d’activitats d’adrenalina i aventura i, sobretot, de compartir bons moments amb vells coneguts de la blocosfera i posar cara a molts d’altres que llegim i seguim però amb qui encara no havíem tingut ocasió de coincidir. Tot i que amb molts era el primer cop que conversàvem la sensació realment era la d’estar en família.


foto grupo, bloggers, Tarragona
Foto de família del #TBMCatSur (foto original de Travel Bloggers Meeting)

Divendres va ser el dia de les acreditacions i les benvingudes i de l’oportunitat de diversos viatgers de presentar el seu blog davant el públic. Una jornada que, considerant que les dates coincidien amb el Festival Tarraco Viva, no va poder tenir millor final: un concert de música de l’antiga Roma a càrrec del grup Ludi Scaneci entre les pedres mil·lenàries de les muralles de la ciutat i sopar-degustació a càrrec de l’Arpa (Associació de Restaurants de la Part Alta de Tarragona).

Dissabte va ser el moment de la jornada més tècnica: xerrades sobre experiències viatgeres, consells per rendibilitzar un blog, taula rodona amb bloggers internacionals i taller de WordPress. Per acabar el dia l’organització ens tenia preparada una altra sorpresa: sense revelar-nos el destí ens va pujar a tots en diversos autobusos i, després d’una hora de viatge especulant sobre el destí, vam arribar a Gandesa. Visita cultural per aprendre una mica més sobre la nostra història al Centre d’Interpretació de la Batalla de l’Ebre i sopar a la catedral del vi, el singular celler modernista que en l’actualitat és considerat una de les set meravelles de Catalunya. Un marc immillorable per acabar el dia degustant la magnífica gastronomia i vins de la zona.


catedral del vi, celler modernista
Interior de la Cooperativa de Gandesa.

Diumenge va ser el dia de l’activitat física que, després de tant canapè, ja ens convenia. Per començar una d'aquestes experiències que difícilment pots oblidar, i és que nadar entre tonyines no és una cosa que es pugui fer cada dia. Sí, sí, has llegit bé: entre TONYINES. Poca broma, són uns bitxos que poden arribar a medir entre 2 i 3 metres i pesar entre 150 i 250 kilos! Els responsables d'aquesta gran idea són la gent de Tuna Tour que han fet de l’Ametlla de Mar l’únic lloc d’Europa (i el segon del món) on poder viure aquesta experiència. Una activitat que, a més d'emocionant i divertida, també és educativa.


tonyines, atunes, tuna tour balfego, Ametlla de Mar
Amb el Jordi i la Susanna de Companys de viatge, a punt de ser devorats per les tonyines.

Però el dia tot just començava. Encara fresquets de la remullada vam pujar-nos a les bicis per fer una part de la via verda que va des dels Ports de Beseit a Tortosa. Des de l’Horta de Sant Joan i fins a Benifallet vam tenir l’ocasió de contemplar paisatges de pinars, ametllers i vinyes  tot seguint el recorregut de l’antiga via de tren. Això sí, tot de baixada no fos que ens canséssim i amb un menjar de picnic calent a mig camí cortesia de Esgambi i l'Antiga Estació de Benifallet (Manolo! que bones que estaven les croquetes de bolets!).


terres de l'ebre, horta san joan, benifallet
Bloggers i tonyines en bici!


I el dilluns, dia de propina! El colofó final al #TBMCatSur el vam viure a Port Aventura. Feia anys que no hi anàvem i ens va sorprendre la seva evolució: a més de les atraccions d’adrenalina i espectacles ambientats en diferents racons del món, aquest any hi hem descobert una zona pels més petits i el nou parc aquàtic. Bona companyia per començar a comptar els dies que queden per al següent Travel Bloggers Meeting: 365, 364, 363, 362, 361... ;-)


Gran dia a Port Aventura amb la Henar i l'Aitor de Cómete el mundo (foto de Cómete el mundo)

PD: No volem acabar aquesta entrada sense donar l’enhorabona a la gent de Travel Bloggers Meeting (grans Eddy i Victoria!) , dels Patronats de Turisme Costa Daurada i de Turisme Terres de l’Ebre (Susana González i Joan Cedó: gràcies per les gestions), i de les diferents empreses que s’han implicat en aquest esdeveniment.

15 comentaris :

Cómete el Mundo ha dit...

Ha estat una experiència fantàstica! I la companyia immillorable :)

Quaderns de bitàcola ha dit...

Sí! :) I un punt anar a descobrir a Tarragona que vivim a tocar! Ai la de cerveses viatgeres que tenim per endavant! ;)
Genial haver compartit Port Aventura!

Equipatge de mà ha dit...

El dia de les tonyines acabaríeu morts, no? Veu fer una ruta amb molt d'exercici físic!
A veure si quedem uns quants un dia!

David i Laura

Quaderns de bitàcola ha dit...

Doncs una mica, je je! Encara que després la via verda que vam fer era de baixada i no calia fer molt d'esforç, va ser un dia completet! Va estar molt bé que vinguéssiu i poder compartir bons moments. Ens veiem segur per Barcelona! :-)

companysdeviatge ha dit...

Quan repetim? :-) Ens va encantar: les activitats, les xerrades, la companyia, la gastronomia, el bon rotllo... Ens veiem aviat!
Jordi i Su

Quaderns de bitàcola ha dit...

Per nosaltres ja mateix repetiríem! Tot va ser de 10, vam gaudir moltíssim de les activitats i de la gent. A veure si s'organitza un altre TBM ben aviat, que bé que ens ho passem! ;-)

Una abraçada!

Més Enllà ha dit...

Així que vau estar per la nostra terra... espero que us hagi agradat!!

Una abraçada!!

Quaderns de bitàcola ha dit...

La teva terra??? Ara ens tens encuriosits: d'on ets exactament?

Ens encanta! De fet tornàvem pel #TBM només un mes després de passar un cap de setmana al Delta i Scala Dei. De fet moltes vegades no cal anar molt lluny per trobar racons ben especials!

Salut i molts viatges!

Més Enllà ha dit...

Doncs soc d'allí on es vau banyar amb les tonyines!!

Nosaltres vam estar caminant per Scala Dei, precisament! El delta no ens tira, està ple de mosquits! jajaja

Una abraçada!

Victoria ha dit...

Moltes gràcies per participar d'aquesta trobada d'apassionats pels viatges. Esperem tornar a trobar-nos en alguna volta del camí. Fins al proper TBM! Victoria i Eddy :)

Quaderns de bitàcola ha dit...

Gràcies a vosaltres per organitzar aquest event per a tants bloggers, va ser un cap de setmana molt especial! Ens veiem la propera! :-)

Marta A. ha dit...

Qué guapos con los neoprenos!!! jejeje.
Jolín, qué chulada de finde... el próximo no me lo pierdo!!!

Quaderns de bitàcola ha dit...

¡Hola Marta! Bueno, es que el neopreno sienta bien siempre y además da un glamour especial!:P

La verdad es que nos lo pasamos genial, a ver si es verdad y al siguiente nos vemos, que tenemos ganas ya! Besos!

Edu y Eri ha dit...

Vaya crónica chula! :-) Fue un placer conoceros en persona, a ver si nos vemos pronto ^^

Quaderns de bitàcola ha dit...

Igualmente! a ver si tenemos más ocasiones como esta, si no, siempre podéis venir a Barcelona, que tenéis guías gratis! :-)

 
Continguts de Quaderns de bitàcola (Enric Vilagrosa i Celia López) | Tecnologia Blogger | Plantilla original de Wordpress Theme i Free Blogger Templates | Disseny adaptat per Quaderns de bitàcola
cookie law