6 de març del 2013

Un viatge “de pel·lícula”, amb Movie Locations


Estem d'estrena! A partir d'ara tenim una nova secció al bloc que iniciem amb molta il.lusió: els "WEBsAPPs". Un cop al mes la Mireia, el nostre nou fixatge estrella, ens donarà a conèixer webs d'interès pel viatger: utilitats, consells, curiositats, aplicacions pel mòbil... i tot explicat de forma divertida i amena.

Com no podia ser d'altra manera, a la Mireia li encanta viatjar. És de les que planifica els viatges des de casa, amb una bona guia i internet per poder informar-se dels països que visita, triar els llocs on vol anar i reservar on anar a dormir. Qualsevol destinació la fa feliç però li agrada gaudir al màxim i veure quantes més coses millor, res de passar-se el dia a la platja! Encara no ha fet un “gran viatge” però somia a anar a Austràlia.

I què millor que una estrena "de pel·lícula" per la nova secció?
Us deixem directament amb la Mireia!



The Worldwide guide to Movie Locations

La Mireia caracteritzada d'època ;-)
Sí, sóc una freaky, ho reconec. Fa un parell o tres d’anys vaig fer un viatge mig literari pel sud-oest de Gran Bretanya,  dic mig perquè per no agoviar a l’únic espècimen del gènere masculí que ens acompanyava vam decidir combinar-ho amb altres visites com ara l’impressionant conjunt de Stonehenge o la sempre obligada visita final a Londres per tornar a fer i veure allò que més ens agrada d’aquesta ciutat.

Anyway, com dirien els anglesos, i per no desviar-nos del tema, sóc freak perquè el nostre motiu del viatge era la Jane Austen, ja sabeu: aquella escriptora anglesa del segle XIX que va morir jove però va tenir temps d’escriure sis novel·les, totes elles portades a la pantalla del cinema o de la televisió per sort d’uns i desgràcia d’altres.

Doncs sí, la Jane Austen és molt estimada pels anglesos. Serà perquè els seus personatges descriuen molt bé la “flema britànica” o perquè els paratges de les seves històries sempre estaven al camp, a prop d’on l’escriptora va viure, i els pocs moments més urbanites sempre passaven a la burgesa Bath o a Londres.

Remenant la web mentre preparàvem el viatge vam descobrir prou informació per anar a visitar la casa museu de la Jane Austen a Chawton, un poblet encantador on va passar els darrers anys de la seva vida, la Catedral de Winchester, on hi ha la seva tomba, i el mític Bath, on hi ha una altra casa museu (aquesta us la podeu estalviar, que és una enganyifa) a més dels interessants banys romans.


Amb unes amigues, gravant un video emulant l'escena final de "Persuasión" de
Jane Austen, que es va filmar exactament al mateix lloc (Royal Crescent-Bath)



I per què us explico tot això?, pensareu, doncs perquè fa poc vaig descobrir aquesta web i em va fer molta ràbia, sí, no haver-la descobert abans de fer aquest viatge.  La web que us presento es diu “Movie locations” i com el seu nom indica, mostra els llocs on s’han gravat escenes de pel·lícules.

És una web pensada per freaks com jo (i com tu) amants d’algun autor o pel·lícula o bé per persones que vulguin complementar algun viatge cultural amb visites originals o curioses anant a veure indrets on s’hagin rodat pel·lícules.




Com deureu imaginar, vaig fer una prova, sí, amb una de les pel·lícules de l’Austen, “Pride & Prejudice” (Orgull i Prejudici), la novel·la més popular d’aquesta escriptora que aquest 2013 celebra 200 anys de la seva publicació. Podeu veure el resultat aquí.

La web ofereix informació força detallada en anglès. A més d’oferir les imatges de la pel·lícula, localitza perfectament tots els indrets i també especifica si s’han fet servir per a altres pel·lícules, cosa, de fet, molt habitual. Al final, podem trobar un mapa de google amb totes les localitzacions exactes perquè no ens perdem intentant trobar casalots i pobles.

No cal dir que es tracta d’una web anglesa. Hi ha un apartat dedicat íntegrament a Londres, amb un mapa interactiu on pots explorar film a film tots els indrets que amaga aquesta gran ciutat. Però no oblida altres indrets del món. Pots anar a Paris a fer d’Amèlie, o si t’agraden els musicals posar-te a cantar Els Miserables al lloc exacte on van rodar les escenes, o si ets més fan de la ciència ficció anar al planeta Tatoone de Star Wars, a Tunísia.




La web és la rèplica d’un llibre del mateix nom, que es pot adquirir a la web, de Tony Reeves, un freak o “movie fan” que ha dedicat vuit anys a buscar tots els indrets. La web, però, es va ampliant amb noves localitzacions.

A la home, podeu fer cerques per ordre alfabètic per pel·lícules o per autors i directors. També teniu un llistat a la dreta amb les localitzacions més populars (atenció, Pride & Prejudice està aquest mes en cinquè lloc, no és conya!).

La única crítica que faria és que no hi ha un cercador per països o ciutats. Però sí que hi ha l’apartat “places”, amb un mapa on es pot veure continent a continent i després país a país totes les pel·lícules rodades. A Espanya no hi ha moltes opcions, però podem, per exemple, descobrir totes les localitzacions d’un clàssic, Lawrence d’Arabia, on apareixen diversos llocs de Sevilla.

Un altre detall: tot són pel·lícules, no hi ha sèries. I la sèrie de la BBC d’Orgull i Prejudici amb el Colin Firth és, com ho diria, espectacular? ;-)


Un parell de perles! Al museu de la Jane Austen de Bath, a la cafeteria del qual tenen 
aquest quadre del Colin Firth fent de Darcy a la sèrie de la BBC d'Orgull i Prejudici. 
I amb la xapa de "I love Darcy" amb el Royal Crescent de fons.


En fi, no sé què en pensareu vosaltres però jo només de veure la web m’agafa unes ganes boges de viatjar. Ara que ja sé on és, ja tinc l’excusa perfecte per anar a Pemberley, a veure si se m’apareix el Collin Firth! com a la sèrie. Si voleu més detalls haureu de tragar-vos la sèrie de la BBC...


Altres publicacions de la secció Webs i Apps:
__________________________________________________________________________

La Mireia col·labora amb Quaderns de Bitàcola en la secció de WEBsAPPs, explicant les webs d'interès per al viatger: utilitats, consells, curiositats, aplicacions pel mòbil... Li encanta viatjar i és de les que planifica els viatges des de casa, amb una bona guia i internet per poder informar-se dels països que visita, triar els llocs on vol anar i reservar on anar a dormir. Qualsevol destinació la fa feliç però li agrada gaudir al màxim i veure quantes més coses millor, res de passar-se el dia a la platja! Encara no ha fet un “gran viatge” però somnia a anar a Austràlia.


T'ha agradat? Comparteix aquesta entrada!

    15 comentaris :

    Anònim ha dit...

    Que voleu que us digui, jo la Jane Austen la prefereixo "versionada" com es el cas de Orgull, prejudici i zombis de Seth Grahame-Smith

    Anònim ha dit...

    Felicicitats pel post Mireia! una entrada molt divertida i una gran descoberta aquesta web, com dius tu agafen ganes de viatjar. Sílvia R.

    Unknown ha dit...

    Doncs la veritat, pons007, és que l'hem llegit també!! Confesso que jo al principi ho vaig fer amb por però després em va agradar molt! Em vaig fer un tip de riure!!! Molt millor que "la muerte llega a Pemberley" de la PD James...

    Unknown ha dit...

    Moltes gràcies Sílvia!!!!

    Equipatge de mà ha dit...

    Molt interessant aquesta nova secció!

    Mireia, ens mirarem la web que recomanes perquè quan veiem pel·lícules sempre ens fixem en les localitzacions. De vegades dubtem, així que serà una bona eina per treure'ns aquests dubtes.

    Felicitats per la nova incorporació, molt entretinguda l'entrada! ;)

    David i Laura

    Roser Goula Sempreviaggiando ha dit...

    Una eina molt interessant! :) Jo també sóc molt fan de trobar els llocs on s'han rodat les pelis (recordo la ruta Amélie a Paris amb especial carinyo), però no coneixia aquesta pàgina web. Gràcies!

    diaridelabonavida ha dit...

    Molt bona iniciativa aquesta secció, nois. Benvinguda Mireia!!!
    Serà genial conèixer noves webs que ens ajudin a viatjar, i aquest primer exemple de localitzacions de pelis és divertidíssim. Nosaltres no som gaire fans de buscar llocs on s'han fet rodatges, però més d'una vegada hem anat a parar a algun.
    Una abraçada.
    Manel & Cristina

    Anònim ha dit...

    Doncs ens serà molt útil la web! Nosaltres reconeixem que a Chicago vam anar expressament a la Union Station per veure i fotografiar l'escala on es roda l'escena final dels Intocables de Brian de Palma. Ens va semblar veure-hi Al Capone i tot!

    damià ha dit...

    Jo diria que, actualment, hi ha més localitzacions al llibre que no pas al web. Això es veu palesament, per exemple, a les lletres M o T (de Movies) on hi ha menys títols amb enllaç que sense. Per cert, el cercador alfabètic de Movies o People podria ser més eficaç si estigués en totes les lletres i no obligar anar enrere cada vegada que vols consultar una lletra.

    Unknown ha dit...

    Moltes gràcies a tots pels vostres comentaris. Jo en aquest cas fèiem un viatge literari però vem acabar "topant" amb localitzacions vàries, per exemple el poble de Lacock, que s'ha fet servir per vàries pel·lis i sèries angleses i on està una abadia el claustre on s'han rodat vàries pe·lícules del Harry Potter. A vegades sense buscar-ho vas a petar en aquests llocs i si ho busques expressament aquesta web pot ser tota una mina!!! Encara que com diu el Damià hi manca un bon cercador alfabètic i també de països!

    Estefania ha dit...

    Hola Mireia!

    Molt interessant aquesta web que recomanes! jo tinc pendent de fer un 'viatge de pel·lícula' a algun pais on es van rodar escenes de les pelis 'El paciente inglés' o 'El jardinero fiel' més que res perquè m'apassiona l'actor Ralph Fiennes ja veig no sóc l'única a qui l'interessen aquests tipus de viatges!;-)

    A reveure!

    Estefania

    Quaderns de bitàcola ha dit...

    Gràcies a tots pels vostres comentaris!
    Mireia, quina crack! Gran èxit de l'estrena de WEBsAPPs! ;-)

    Unknown ha dit...

    Moltes gràcies a tots!! Estefania, ja explicaràs!!

    Monvavi ha dit...

    hola Mireia!, doncs jo acabo d'arribar a aquesta entrada i aquest blog per què estic fent una guia de lectura sobre Orgull i Prejudici. Si, a aquestes alçades d'any, però de fet és per anunciar que des del 2011 estem tinguent els bicentenaris de les obres de l'Austen. Hi afegiré la web que comentes aqui!
    També volia dir, que...bé que jo també sóc molt friki i enguany vaig anar a Bath. I volia mostrar el meu total acord en que el "museu" de Bath és un fail total!!! llevat de la foto del Colin (ahh..) i de la botiga. ;)
    I si us agraden els britànics tant com a mi, podeu fer la ruta dels Tudor, per si no ho coneixeu: http://onthetudortrail.com/.
    en fi, encantada d'haver-vos trobat per aquí i llarga vida a la vostra bitàcola! Bons viatges i bones lectures!



    Unknown ha dit...

    Montserraaaaat!! Què bé!!! Tens raó. Bath la casa de Bath "és una enganyifa dels de d'alt" sort dels banys romans de Bath i de les localitzacions de les pel·lis de la Jane Austen de Bath com "Assembly rooms". Et recomano fermament que vagis a la casa museu de la Jane Austen a Chawton, un poblet on va passar els darrers anys. Després pots anar a la catedral de Winchester on està enterrada i veure la seva tomba. I per ser més freak encara ves a veure el casalot on van rodar la casa del Darcy, Pemberley, que és Chatsworth House. Està més amunt, pel peak district, i és una mansió d'uns ducs que és visitable. Nosaltres hi vem anar aquest any i ens vem fer unes fotos estupeeendes amb els vestits... mira l'entrada del bloc sobre fotografies típiques i em veuràs.. ;-)

     
    Continguts de Quaderns de bitàcola (Enric Vilagrosa i Celia López) | Tecnologia Blogger | Plantilla original de Wordpress Theme i Free Blogger Templates | Disseny adaptat per Quaderns de bitàcola
    cookie law