10 de gener del 2013

Entrevistes viatgeres: Mireia i Manel



Nova entrega de les "Entrevistes viatgeres"!

Avui els nostres convidats són la Mireia i el Manel, dos amics amb els que hem compartit bones vetllades en les que els viatges sempre s'han acabat convertint en el centre de les converses (no podia ser d'altra forma). Els paisatges, la natura i el contacte amb la gent local podríem dir que són els trets definidors dels seus viatges.

El passat estiu vam intercanviar destins recomanats: nosaltres ens vam decidir per Mongòlia, país on ells van estar al 2011 i que els va deixar especial petjada; i ells van viatjar a Myanmar, el nostre país preferit del Sud-est asiàtic. Des d'allà ens expliquen les seves experiències, racons especials, consells pràctics i anècdotes viatgeres. Una entrevista d'allò més interessant gravada en un lloc màgic: els temples de Bagan.



Perfil viatger 

Birmania, myanamar, Bagan, bagan, temples, templos, entrevistaQuants països heu visitat? 48 i 27

    Pes habitual de la motxilla? Segons el país, el clima i el tipus de viatge. Entre 8 i 15 Kg.

    El darrer viatge? Myanmar-Tailàndia.
      El proper viatge? Qui ho sap?
        El destí favorit? L’oest dels USA.
          Un viatge pendent? D’"inabastables" molts: Geòrgia del Sud (Antàrtida), Kamchatca (Rússia) o alguna illa perduda de la Polinèsia. També és viure una experiència especial en alguns dels llocs on ja hem estat: recórrer Mongòlia a cavall, una travessa en piragua pels rius del Canada, en globus pel Serengeti, o conviure un temps amb alguna ètnia.
            Un racó especial prop de casa? Isil, a la Vall d'Aneu, i els Monegros, la nostra “petita i secreta Arizona”.
              Si poguéssiu fer un viatge en el temps, on aniríeu? A l’antic Egipte o bé acompanyar a Darwin en el Beagle, a Livingstone per l'Àfrica o algun paranyer per la Nord-amèrica del s. XIX.
                Una lectura per un trajecte llarg? John Irving o un llibre que estigui ambientat en el país on anem. L'ebook és un gran descobriment pel viatger.
                  Música per escoltar durant un viatge? Música molt tranquil·la. És com si ens fes reflexionar sobre tot el que anem veient.
                    Una pel·lícula que us faci viatjar? Primavera, verano, otoño, invierno... y primavera.


                      L'entrevista




                      13 comentaris :

                      Anònim ha dit...

                      Felicitats Mireia i Manel per l'entrevista. M'ha fet molta gràcia veure'us. Una abraçada, Sílvia(DSO)

                      Anònim ha dit...

                      Màgic Bagan.. molt bon lloc per parar i reflexionar sobre el viatge. Enhorabona viatgers! Us anem seguint els passos i els consells... Tant debò en pogueu seguir fent molts més i en poguem compartir algun :)

                      Anònim ha dit...

                      Mmmmm,,,, que xula la entrevista. Jo sols baig viatjar en moto per Europa, el visitar alguna cultura diferent es la meva assignatura pendent . Espero poder visitarla algun dia . No deixeu de viatjar i dexplicar les vostres aventures.
                      Errt

                      Anònim ha dit...

                      Mireia!!!! Felicitats!!!! Quantes aventures...! Petons (APA)

                      Anònim ha dit...

                      Mireia i Manel m'agrada aquest nomada que porteu dins no deixeu de ser-ho es la part mes animal que m'uneix a vosaltres, us estimo.....RAMS

                      Vero ha dit...

                      JO Mireia i Manel, quin lñuixe viatjar tant, felicitats, no ho deixeu de fer, s´han de aprofitar totes les oportunitats, viatjar es crèixer, apendre, gaudir...a veure quan podem fer un viatje junts....potser quan em jubili?
                      Vero

                      Anònim ha dit...

                      M'ha agradat molt veure l'entrevista. Moltes felicitats que està molt xula, interessant, i a més gravada des d'un indret especial!!.... un parell de viatgers en esència,...
                      Pau Vidal

                      Lola ha dit...

                      Quina enveja de viatges, molt maca l'entrevista

                      Unknown ha dit...

                      Ei nois, moltíssimes gràcies pels vostres comentaris!

                      Ens va tallar molt quan l'Enric i la Cèlia ens varen demanar l'entrevista, però amb la il·lusió amb què ho fan tot no ens hi podíem negar. Per això varem escollir un dels indrets més mítics de Myanmar: Bagan. Malauradament el dia escollit (l'últim dia de la nostra estada allà, i per la tarda quan la llum ja baixava) es va posar a plovisquejar mentre xerràvem.

                      Doncs res, gràcies pels comentaris, i esperem que la gent s'animi a viatjar, i realitzar els seus somnis de visitar llocs llunyans o conviure amb altres cultures.

                      Manel i Mireia

                      Quaderns de bitàcola ha dit...

                      Mireia, Manel,

                      quan us vam demanar si us venia de gust de fer l'entrevista era perquè sabíem que teníeu moltes coses a explicar, consells i anècdotes que serien molt interessants d'escoltar. No ens equivocàvem pas i a més sembla que això de les entrevistes ho porteu fent tota la vida! (bé, Manel ja sabem que tens una mica d'experiència... ;-)

                      Encantats d'haver comptat amb dos grans viatgers com vosaltres. Moltes gràcies per la vostra col•laboració!

                      Anònim ha dit...

                      Mireia i Manel, sentint-vos fan agafar unes ganes boges de tornar a agafar una motxilla i marxar a veure el món i la seva gent, descobrir nous llocs i viure experiències inoblidables. L'entrevista és genial!

                      Gemma ha dit...

                      Ostres, Manel i Mireia!! M'ha agradat moltissim l'entrevista! Clara, apassionada, pràctica, que desperta un gran respecte per les persones d'arreu del món i que t'anima a empendre noves descobertes!! Que feliç et fa sentir veure persones que saben gaudir i disfrutar i, ademés, que ho saben contagiar!!

                      Isabel ha dit...

                      Mireia:
                      48 països? No saps l'enveja que em fas.
                      Isa

                       
                      Continguts de Quaderns de bitàcola (Enric Vilagrosa i Celia López) | Tecnologia Blogger | Plantilla original de Wordpress Theme i Free Blogger Templates | Disseny adaptat per Quaderns de bitàcola
                      cookie law