28 de novembre del 2012

Suzhou, la Venecia Oriental


Autors convidats: Aurora i Edu                                                              Versión en español


Desprès d'haver estat a l'India l'any passat, la destinació triada per a aquest estiu va ser la Xina. Aterrar a Shanghai que va ser un autèntic flash perquè, encara que saps que és la ciutat més desenvolupada de Xina, el que trobes és una ciutat més flipant que Nova York! El Pudong, la seva zona financera, fa ombra a Manhattan des de lluny. I per no parlar de la quantitat de McDonalds, KFC's i altres cadenes que fan difícil de trobar l'esperit comunista de Xina... i és que nosaltres pensàvem que un país comunista era un altra cosa!

Buscant la Xina més rural, ens vam dirigir a Suzhou. Suzhou és una ciutat tranquil·la i molt agradable, amb una llarga història que es remunta al segle VI a. de C. És coneguda com "La Venècia d'Orient" i el seu nom es deu a Marco Polo.

A Shanghai vam agafar el metro per anar a l'estació de tren Honggiao Railway Station per agafar un tren ràpid a Suzhou, que ens va costar 40  iuans i va trigar nomes 20 minuts. Per comprar els bitllets vam fer molta cua, no parlaven anglès i només mostrant el nom de la ciutat en xinès on vols anar, és com t'entenen. Era un tren molt nou, amb seients enormes i molt còmodes, que anava a més de 250 km/h.

Fent cua a l'estació de tren Honggiao Railway Station per comprar 2 billets cap a Suzhou

Només arribar a l'estació vam agafar un bus cap a l'alberg Suzhou Taohuawoo International Youth Hostel i com ja era tard, vam sopar en unes paradetes del carrer: sopa de fideus i vedella amb pebrots verds, acompanyats d'una cervesa típica xinesa (tot per 36 iuans). Després vam fer un volt pels carrers de Suzhou i vam acabar en un pub del carrer de l'alberg prenent unes cerveses i veient una pel·lícula del Matt Damon i l'Scarlett Johanson subtitulada en xinès.


                              Arribada a Suzhou                                                       Sopant fideus xinos i vedella
Fent el check-in a l'alberg Suzhou Taohuawoo International Youth Hostel

A l'endemà, vam començar la visita de Suzhou a la pagoda del temple del Nord (30 iuans) on vam pujar els seus 9 pisos i vam contemplar les vistes de la ciutat.


            Pagoda del temple del Nord                                                         Vistes de Suzhou

Suzhou, és la ciutat de Xina que més jardins conserva, declarats Patrimoni de la humanitat al 1997. La majoria d'aquests jardins pertanyien a cases particulars però avui dia estan oberts al visitant. Com no podíem visitar-los tots, ens vam decidir per visitar un dels més famosos: el Jardí de l'Administrador Humil. Va ser construït per la dinastia Ming per un alt funcionari i amb gairebé 5 hectàrees, és un dels més grans de la ciutat.

Aquest jardí té vegetació per tot arreu, estanys, petites casetes, tot molt ben cuidat, zones de meditació, deixant sempre veure la importància d'aquests espais en l'antiga cultura xinesa. És un exemple magnífic de l'arquitectura clàssica dels jardins xinesos, que  inclou sempre quatre elements: roques, aigua, pavellons i plantes.


El Jardí de l'Administrador Humil
El Jardí de l'Administrador Humil
Al sortir del jardí ens vam dirigir a Pingiang Lu, el carrer principal dels canals de Suzhou, on vam gaudir de la tranquil·litat d'aquest carrer peatonal que evoca temps passats. El casc històric conserva les cases tradicionals entre petits canals d'aigua que donen al Canal Imperial i que servia per subministrar aigua a les ciutats del nord, alhora que era la principal via de comunicació per a trasllat de tropes i intercanvis comercials.

Buscant un lloc per menjar ens vam trobar justament amb el contrari: una zona comercial i bulliciosa plena de KFCs i MacDonals. Allà vam menjar uns pinxos de pollastre i sèpia en unes paradetes de carrer, als que ja ens hem començat a acostumar. Ja amb la panxa plena, ens vam dirigir a l'alberg per agafar les motxilles i anar cap a l'estació de autobusos per comprar els bitllets per Hangzhou, pròxima parada del nostre viatge.


Nena xinesa passejant per un dels carrers de Suzhou


Suzhou, la Venecia de Oriente                                     Versión en español

Después de visitar India el año pasado, el destino escogido para este verano fue China. Aterrizar en Shanghai fue un auténtico flash porque aunque sabes que es la ciudad más desarrollada de China, ¡lo que encuentras es una ciudad más flipante que Nueva York! El Pudong, su zona financiera, hace sombra a Manhattan. Y sin mencionar la gran cantidad de McDonals, KFC's y otras cadenas que ponen dificil el encontrar el espíritu comunista de China...¡y es que nosotros pensábamos que un país comunista era otra cosa!

Buscando la China más rural, nos dirigimos a Suzhou. Suzhou es una ciudad tranquila y muy agradable, con una larga historia que se remonta al siglo VI a.C. Es conocida como "La Venecia de Oriente" y su nombre se debe a Marco Polo.

En Shanghai cogimos un metro para ir a la estación de tren Hongqiao Railway Station para coger un tren rápido a Suzhou, que costaba 40 yuanes y tardaba solo 20 minutos. Para comprar los billetes hicimos mucha cola, no hablan inglés y solo mostrando el nombre de ciudad a la que nos dirigíamos en chino es como te entienden. Era un tren completamente nuevo, asientos enormes, cómodos, y el tren iba a 250 km/h.

Haciendo cola en la estación de tren Honggiao Railway Station para comprar 2 billetes a Suzhou

Al llegar a la estacion de tren de Suzhou cogimos un autobus para llegar al albergue, el Suzhou Taohuawoo International Youth Hostel. Como ya era tarde, cenamos en un puestecillo de la calle sopa de fideos y ternera con pimientos verdes acompañados de una cerveza típica china. Todo por 36 yuanes. Luego dimos una vuelta por las calles de Suzhou y acabamos en un pub de la calle del albergue tomando unas cervezas y viendo una película de Matt Damon y Scarlett Johanson subtitulada en chino.

                              Llegada a Suzhou                                                       Cenando fideos chinos y ternera
Haciendo el check-in en el albergue Suzhou Taohuawoo International Youth Hostel

Al día siguiente, empezamos la visita de Suzhou en la pagoda del templo del norte (30 yuanes) donde subimos sus 9 pisos y contemplamos las vistas de la ciudad.

            Pagoda del templo del Norte                                                         Vistas de Suzhou

Suzhou, es la ciudad de China que más jardines conserva, declarados Patrimonio de la humanidad en 1.997. La mayoría de estos jardines pertenecían a casas particulares. Como no podíamos visitarlos todos, nos decidimos por visitar uno de los más famosos: El Jardín del Administrador Humilde. Con casi 5 hectáreas, es uno de los más grandes de Suzhou y fue construido en la dinastía Ming por un alto funcionario. La arquitectura clásica de los jardines chinos incluye siempre cuatro elementos: rocas, agua, pabellones y plantas.

Este jardín tiene vegetación por todos los lados, estanques, pequeñas casetas, todo muy cuidado, zonas de meditación, dejando ver la importancia de dichos espacios en la antigua cultura china.

El Jardín del Administrador Humilde
El Jardín del Administrador Humilde

Al salir del jardín, fuimos a la calle principal de canales de Suzhou llamada Pingiang Lu, donde disfrutamos de la tranquilidad de esta calle peatonal con un aire antiguo. El casco histórico conserva las casas tradicionales entre pequeños canales de agua a modo de calles, que van a dar al Canal Imperial que servía para suministrar agua a las ciudades del norte, a la vez que era la principal vía de comunicación para traslado de tropas e intercambios comerciales.

Buscando algún sitio para comer encontramos lo contrario una zona comercial y bulliciosa llena de KFCs y MacDonalds, allí comimos unos pinchitos de pollo y sepia en unos puestos de la calle, a los que ya nos estábamos acostumbrando. Luego nos dirigimos al albergue para coger las mochilas e ir a la estación de autobuses a comprar los billetes para Hangzhou que serála próxima parada.

Niña china paseando por una de las calles de Suzhou

__________________________________________________________________________

 
A l'Aurora i l'Edu els agrada definir-se com "viatgers last minute". Els encanta viatjar però no tant organitzar amb temps les vacances, i per aixó són els reis d'organitzar viatges en l'últim moment: el que de vegades pot ser una mica estresant, també té un punt de sorpresa i emoció. Són els nostres autors convidats del mes de novembre i temporalment els hem cedit el bloc per a que ens expliquin el seu viatge a la Xina. -- Enric i Celia



Altres articles de l'Edu i l'Aurora:

T'ha agradat? Comparteix aquesta entrada!

7 comentaris :

Òscar ha dit...

Hola viatgers,
Un plaer llegir les vostres aventures per la Xina,
Espero la segona part...
Una abraçada

Anònim ha dit...

excelente! me voy a China en un mes y esto no hace mas que sumar ganas!!! que buen viaje han hecho!!

Estefania ha dit...

Hola Aurora!

Seguiré amb curiositat les vostres peripècies per la Xina que no vaig arribar a conèixer!:)

A reveure!

autovi ha dit...

Gràcies Òscar per seguir-nos! Una abraçada guapo!!!

autovi ha dit...

Hola polviajero! Si necesitas cualquier cosa que te interese de nuestra ruta, no tienes más que decírnoslo. Gracias por leernos y que disfrutes mucho en tu viaje!!!

autovi ha dit...

Hola Estefania! Gràcies per llegir-nos! A veure quan ens contes el teu viatge que segur que també va ser super interessant!

Estefania ha dit...

El vaig ja fa uns quants anys al 2007 però guardo uns molts bons rècords!! he vist que compartim interessos (viatges i fotogràfia) i també algun llibre i pel·lícula 'El petit príncep' i 'Amelie' bé em repensaré lo d'explicar el meu viatge a la Xina!:-)

A reveure!

 
Continguts de Quaderns de bitàcola (Enric Vilagrosa i Celia López) | Tecnologia Blogger | Plantilla original de Wordpress Theme i Free Blogger Templates | Disseny adaptat per Quaderns de bitàcola
cookie law