8 de novembre del 2012

25 consells per viatjar a la Xina


Us presentem 25 consells pràctics per viatjar a la Xina. Informació de primera mà que creiem que pot ser d'utilitat a futurs viatgers:


Visats

1)  Per entrar a la Xina és necessari disposar de visat i de passaport amb una vigència mínima de sis mesos a partir de la data d'entrada. Per fer el visat heu d’anar a l'ambaixada o consolat més proper i portar el formulari pertinent correctament omplert (us el podeu baixar de la web o bé us el facilitaran allà mateix), una foto mida carnet i el vostre passaport. El visat de turista d’una entrada costa 30€, de dues entrades 45€ i de múltiples entrades per 6 mesos 60€ (si penseu anar a Hong Kong i tornar a la Xina, tot i ser el mateix país, compta com una altra entrada). Un cop entregada la documentació us donaran un número de compte del BBVA per ingressar els diners. Un cop fet l'ingrés heu de tornar al consolat amb el rebut del banc i trigaran sobre una setmana en tenir els visats (si teniu pressa, teniu la possibilitat de sol·licitar el visat de forma urgent pagant una mica més).

*Nota: tota aquesta informació és conforme al nostre viatge el 2012, així que pot estar subjecta a canvis. Recomanem consultar les webs de les ambaixades si han passat molts anys.



Millor època per anar-hi

2)  La millor època per viatjar a la Xina diríem que és la primavera o la tardor ja que a l'hivern hi fa molt fred i a l'estiu molta calor. Si hi aneu per les vacances d'estiu, considereu que els mesos més calorosos solen ser juliol i agost i que en la costa est hi ha la probabilitat de que hi hagi algun tifó. No us heu d'espantar, són molt comuns en aquesta època, però sempre és millor informar-se amb temps ja que poden comportar el tancament d'aeroports i algun que altre disgust. Penseu en portar sempre amb vosaltres una ampolla d'aigua per no deshidratar-vos i un paraigües per protegir-vos del sol (allà tothom en porta).


Transports

3Comprar bitllets de tren. Els bitllets de tren només es poden comprar amb un màxim de 10 dies d’antelació i únicament a l'estació de sortida del trajecte que vulgueu realitzar. En temporada alta alguns trajectes estan molt sol·licitats (Beijing-Xi'an o Xi'an-Beijing sobretot) i difícilment hi podreu trobar bitllet pel mateix dia. Si voleu reservar els bitllets a través d'una agència abans de començar el viatge, disposeu de webs que us facilitaran la feina però que cobren comissions molt elevades (uns 25$ per bitllet). Un cop allà, si us poden fer la reserva des de l'hotel o una agència, sempre us serà més còmode i la comissió és molt més baixa. En el cas que vulgueu anar vosaltres mateixos a l’estació, abans demaneu a algú que parli anglès que us escrigui en un paper totes les dades del bitllet que voleu comprar en xinès (destinació, dia, hora). Del contrari, comprar un bitllet de tren pot arribar a resultar complicat si la persona que us atén no sap gens d'anglès (bastant comú).

4Comprar bitllets d'avió interns. La millor web per comprar bitllets d'avió és elong. A la Xina no hi ha vols lowcost interns però a través d'aquesta web podeu arribar a comprar bitllets amb descomptes de fins al 70% sobre el preu de la web de la companyia aèria corresponent (depenent de dates i horaris). De fet, si voleu tenir els trajectes intens lligats abans d'arribar a la Xina, us pot sortir per un preu similar volar que anar en tren.




5Tren Maglev. A Shangai, per anar de l'Aeroport Internacional de Pudong a la ciutat agafeu el tren Maglev (50 CNY). És un tren de levitació magnètica i té la fama de ser el més ràpid del món, arribant a una velocitat de 430 km/h.

6)  El Metro. Viatjar en metro és la forma més ràpida de desplaçar-se per la ciutat. La majoria de les grans ciutats en disposen i acostumen a ser moderns. Les maquines expenedores de bitllets i els noms de les parades estan en anglès.

7)  Taxis. Millor evitar-los. Si heu d'agafar un és millor acordar un preu abans de pujar, us evitarà possibles enfrontaments posteriors. Molts no porten taxímetre.


Menjar

8)  La Xina és molt gran i la seva gastronomia és molt diversa. Poc s'assembla a la que podeu trobar en els restaurants xinesos d'aquí, de la similar us aconsellem que proveu sens dubte el "l'ànec a l'estil Pekín", un menjar deliciós!

9)  Si esteu interessats a provar plats més exòtics, us recomanem que aneu al mercat nocturn de Donghuamen a Beijing: a les seves paradetes trobareu tota mena bitxets. En algunes zones de la Xina mengen també carn de gos, en mercats rurals en podreu trobar.

10)  En trajectes de tren de moltes hores, porteu sempre menjar o alguna cosa per picar. Sempre va bé tenir els típics noodles, una espècie sopa en sec amb tots els ingredients que es prepara de forma instantània afegint-hi aigua calenta. A la Xina trobareu dispensadors d'aigua calenta a tot arreu, fins i tot al tren.




Internet

11)  La majoria de les xarxes socials occidentals estan bloquejades. A priori no compteu en poder connectar-vos a facebook, twitter o blogger.

12)  Molts hostels i hotels disposen e Wi-fi. També us hi podreu connectar gratuïtament als aeroports: al costat dels telèfons públics trobareu uns dispensadors que us facilitarà un nom d'usuari i una contrasenya (escanejant prèviament el passaport).


De compres

13)  En botigues de souvenirs i aquelles dirigides principalment als turistes penseu a  regatejar de valent. Els venedors estan molt habituats al regateig i en són autèntics mestres, així que no us en faci cosa anar provant amb diversos venedors per comprovar fins a quin preu estan disposats a baixar.

14)  A Beijing existeixen diversos centres comercials d'electrònica i roba dirigits en exclusiva als turistes, els més coneguts són el Mercat de la Perla i el Carrer de la Seda. La majoria dels productes són imitacions de marques occidentals (per molt que els venedors diguin que són originals). Els preu de sortida sempre és tremendament exagerat.




Beijing - La Gran Muralla

15)  Les tres zones visitables més conegudes són: Badaling, Mutianyu i Simatai. Badaling és la més propera i menys recomanable perquè és la que concentra més visitants. Podreu trobar arreu excursions organitzades per veure la Gran Muralla, molts cops combinades amb la visita a les tombes Ming. No les recomanem però si us decidiu per aquesta possibilitat sobretot fixeu-vos bé en el programa i en les "altres" visites incloses (fàbriques de jade, de perles o qualsevol artesania), podeu arribar a passar més temps allà que a la pròpia Muralla.

16)  Eviteu anar a la Gran Muralla els diumenges, estarà ple de turisme local.

17) Per anar a la part de Mutianyu pel vostre compte de manera econòmica heu d'agafar el metro fins a l'estació de Dongzhimen i allà anar a l'estació de busos exterior del mateix nom (s'ha de caminar uns 100 m). L'autobús núm. 867  us deixarà a la mateixa entrada a la Muralla després de 2h de trajecte (16 CNY per trajecte, el bitllet es compra en el mateix bus). Surt a les 7:00 i a les 8:30 i torna a les 14:00 h i 15:00h (assegureu-vos que no hagin canviat horaris). L'entrada a la muralla val 45 CNY. Podeu pujar caminant (no ho recomanem, és preferible que us canseu recorrent la muralla, un cop a dalt) o amb el telefèric i es pot baixar en telefèric o tobogan (60 CNY anada i 80 anada/tornada del telefèric).


Visita als Guerrers de Xi'an

18)  Podeu anar-hi pel vostre compte. Des de l'estació d'autobusos de davant de l'estació de tren, agafeu l'autobús núm. 306, tarda 1h 10' (34 CNY). Per arribar a l'estació d'autobusos des del centre (Torre de la Campana i Torre del Tambor) podeu agafar el bus núm. 611 (1 CNY, 15 min).

19)  Recomanem realitzar la visita en sentit invers al que "oficialment" està plantejada. Visiteu els pavellons en aquest ordre: 3, 2 i 1. D'aquesta forma començareu pel pavelló amb menys guerrers (3) i acabareu amb la vista de l'exèrcit de més de 4000 guerrers i cavalls (pavelló 1). Serà una visita "in crescendo", deixant pel final la part més impressionant.




Zona rural de Guilin i Yanshuo

20)  Per fer el típic recorregut pel riu Li de Guilin a Yanshuo tindreu diversitat d'oferta. Us recomanem que el feu en una balsa petita més que no pas en una de gran. Potser no és tan còmode però anireu sols i ho gaudireu molt més que no pas anant amb un grup nombrós. Els vaixells més grans, a més, no poden navegar per determinades zones. A la part de Yanshuo teniu també la possibilitat de navegar per altres rius, afluents del Li, molt menys turístics.

21)  Yanshuo, tot i que petita, és una ciutat. Si voleu gaudir de la zona en el seu màxim esplendor, allotgeu-vos en algun dels poblets pròxims.  

22)  Aprofiteu per fer totes les activitats a l'aire lliure que pugueu, com: anar en bici, veure coves, fer trekkings... I, si us ho podeu permetre, aneu en globus: a nosaltres ens va costar 400 CNY (molt més barat que un vol aquí). Disfruteu de la natura, que allà és única!


Shanghai

23)  Permeteu-vos el petit luxe d'anar a prendre alguna cosa per la nit a alguna de les terrasses dels àtics del Bund. Us recomanem la terrassa del restaurant Tree on the Bund (1 cervesa=60 CNY). Des d'allà es veuen unes vistes impressionants de l'skyline de la zona de Pudong. Aneu-hi una mica abans de la posta de sol per agafar taula en primera línia.

24)  Shanhgai té diversos gratacels amb mirador. Pujar a un d'ells és visita imprescindible. Si heu de triar us recomanem pujar a la SWFC (Shangai World Financial Center), és l'edifici més alt de la ciutat i el que permet una millor vista, ja que des d'allà podreu veure la Torre de la Perla i la Torre Jin Mao en primer pla i tota la zona de Pugong. L'edifici té diversos miradors, val la pena que pugeu al mirador de la planta núm. 100 (150 CBY).




Relacioneu-vos!

25)  I per últim: Intenteu relacionar-vos amb la gent autòctona. Sobretot a les zones més rurals, encara que no us entengueu amb d'idioma, la gent sol ser molt oberta i amable. Personalment podem dir que conèixer un lloc a través d'una persona que hi viu és molt més enriquidor que anar pel teu compte. Aprendre algunes paraules bàsiques en xinès us ajudarà a iniciar una conversa i un somriure sempre és un bon punt de partida.


Les millors fotos del nostre viatge a la Xina a Postals del món
Per futurs viatgers teniu la Proposta de ruta per un viatge de 15 dies a la Xina 
També podeu llegir el relat del nostre viatge a la Xina

6 comentaris :

Anònim ha dit...

Moltiiiiissimes Felicitats pel premi al millor bloc personal de viatges!!!! us ho teniu més que merescut!!!! Teniu un bloc guapiiiissim i es de gran ajuda per futurs viatgers ;) el nostre somni.... jeje
Merci per compartir les vostres experiències i en aquest post en concret els 25 grans consells que faciliteu!!!
Merci
Us seguim
Núria i Ramon

Anònim ha dit...

Buf! Quina feinada d'entrada, però molt útil!
Gràcies per compartir-ho amb tots! Segur que ens farà molt de servei.
Ibana i Marc

Quaderns de bitàcola ha dit...

Hola Nuria i Ramon! Moltes gràcies pel vostre comentari! ens hem passat pel vostre bloc i veiem que també sou uns adictes als viatges...per això no hi ha vacuna, je je!

Quaderns de bitàcola ha dit...

Ibana i Marc: Si algun dia aneu a la xina, ja ho sabeu, no dubteu en preguntar-nos qualsevol dubte! El xinès encara no ho dominem bé, però si és petit i es deixa...! ;-)

Anònim ha dit...

excelente entrada!!! me va a ser de muuucha utilidad en mi viaje! me faltan dos meses para irme a chine y estoy en plenos preparativos! saludos desde buenos aires, argentina!

Quaderns de bitàcola ha dit...

Gracias Pol!
Justo eso es lo que pretendemos: compartir y ayudar a futuros viajeros. Estate alerta a novedades, en nada publicamos más info y la miniguía.
Que envidia! Ahora mismo volvíamos a China. ¿Tienes espacio en la mochila para dos? ;)

 
Continguts de Quaderns de bitàcola (Enric Vilagrosa i Celia López) | Tecnologia Blogger | Plantilla original de Wordpress Theme i Free Blogger Templates | Disseny adaptat per Quaderns de bitàcola
cookie law