13 de juny del 2012

Perú: els indispensables


Els indispensables:

  • El Machu Picchu és la la icona turística del país i  una de les set meravelles del món modern. Impressionant, tot i que amb uns preus desmesurats fins i tot per a un europeu. Les vistes des del Huayna Picchu i des de la Casa del guardián són espectaculars.
  • Cuzco és la ciutat permanentment habitada més antiga d’Amèrica. Centre del que va ser el poderós imperi inca, actualment és tan la capital arqueològica de les amèriques com un dels museus vivents colonials millor conservats del continent. 
  • El llac Titicaca és un dels llocs més màgics i misteriosos d'Amèrica, les seves aigües banyen i conserven a una població majoritàriament indígena que encara guarda les tradicions de l'imperi inca.



Els prescindibles:
  • Aguas Calientes és el poble més lleig que hem vist de tot Perú, consta bàsicament d’un únic carrer atestat d’hostals de dubtós gust i pub-restaurants amb música atronadora. Però cal passar-hi per força: és la porta d'entrada al Machu Picchu. Que hi farem!
    • Les illes flotants dels Uros del Llac Titicaca ens han decepcionat: tenim seriosos dubtes que hi visquin de forma permanent, més aviat ens van semblar un parc temàtic destinat en exclusiva al turista. Res a veure amb les altres illes del Titicaca. 




    Altres destins: 

    Altres viatgers ens han parlat bé del Cañón del Colca, Arequipa i Trujillo (i les restes deChan Chan). Ens han donat opinions dispars de les famoses Línies de Nazca i Islas Ballestas (les "Galápagos de los pobres"). Recordeu que Perú té una part d'Amazònia, a la que podeu arribar des de Iquitos i Puerto Maldonado, nosaltres ho vam descartar perquè al demanar preus se'ns disparava el pressupost: unes setmanes més tard vam anar a l'Amazònia boliviana, menys explotada i per uns preus mooooolt més assequibles.


    L'experiència:
    • Matinar i ser dels primers a entrar al Machu Picchu. La primera visió que tens del santuari és màgica: primera llum del dia, sense gent i una boirina característica que li dóna encara més un halo de misteri.
    • Compartir un parell de dies amb una família de l'illa d'Amantaní. Conèixer la seva forma de vida i descobrir que encara existeixen llocs ben autèntics.


    Des de Perú hem escrit:     
    21/08/2011:   Ja som a Perú! Com sobreviure a la clausura d'una companyia aèrea   
    26/08/2011:   Qosqo, primer contacte amb la cultura quítxua!   
    01/09/2011:   Machu Picchu, la ciutat perduda del inques (o no tan perduda...)   
    05/09/2011:   El Titicaca: dies de relax i curses  

    Més informació pràctica sobre Perú:
    Perú: la nostra petjada
    Perú: consells pràctics
    Perú: allotjament, gastronomia i despeses

    2 comentaris :

    Equipatge de mà ha dit...

    Tinc una companya que es del Perú i em parla molt bé, però de la part de la Selva. Ella és d'aquesta zona. Heu estat?

    Laura

    Quaderns de bitàcola ha dit...

    Hola Laura!
    Segur que la selva peurana és espectacular. Però després de parlar amb d'altres viatgers, buscar info i comparar preus nosaltres ens vam decidir per visitar per l'amazònia boliviana.

    Iquitos és un lloc especial, una gran ciutat a la que només s'hi pot accedir per aire o bé pel riu (però no carretera) ja en sí pinta molt bé. Però pel que ens van dir, inevitablement la presència de l'home ha impactat en la selva i ja no és el millor lloc per veure-hi la flora i fauna amazònica.

    Al sud de Perú, a tocar amb Bolívia, hi ha el Parque Nacional de Manu. Molt millor que no pas Iquitos per a l'observació de la natura. S'hi accedeix des de Puerto Maldonado on pots arribar per terra des de Cusco o bé amb avió. Però els preus són molt elevats (almenys per nosaltres), si no recordem malament, entre 500 i 700 € per persona demanàven a les agències de Cusco per una estada entre 4 i 6 dies (amb avió inclós).

    Nosaltres vam anar al PN Pampas del Yacuma i al PN Madidi, que queden al nord de Bolívia a tocar amb Perú. Segons la "Lonely planet" el Madidi és la zona protegida amb més biodiversitat del planeta i per proximitat geogràfica segur que molt similar a la que pots veure al PN Manu de Perú. 5 dies amb els avions, guíes, desplaçaments, activitats i PC ens va sortir per 225€ per cap, una autèntica ganga i lluny dels preus que ens demanàven a Perú (pots llegir la nostra experiència a http://www.quadernsdebitacola.com/2011/09/lamazonia-boliviana-una-autentica.html).

    És per això que nosaltres ens vam quedar i recomanem la selva boliviana. Ara, si tens una amiga que viu a la selva peruana, aprofita per visitar-la! Nosaltres ja estaríem allà! ;-)

     
    Continguts de Quaderns de bitàcola (Enric Vilagrosa i Celia López) | Tecnologia Blogger | Plantilla original de Wordpress Theme i Free Blogger Templates | Disseny adaptat per Quaderns de bitàcola
    cookie law