19 de juny del 2012

Perú: allotjament, gastronomia i despeses


Allotjament


Aquests són els allotjaments on hem dormit durant la nostra estada al Perú. Alguns molts recomanables, d'altres no tant. Us facilitem també els preus que vam aconseguir i que us poden servir de referència a l'hora de regatejar (el canvi en aquell moment era de 1€ = 3,8 soles).

Lima: Gran Hotel Bolívar   

(20€/nit l'habitació doble amb bany sense esmorzar, amb wifi)

Hotel de tres estrelles amb molta història. Un petit luxe per començar el viatge, però a preu de ganga a través d'una oferta d'internet (el preu oficial era de 85$). Tota una institució, declarada monument nacional, on s'hi han allotjat personalitats com John F. Kennedy, Richard Nixon, Charles de Gaulle, Ava Gardner, John Wayne, Ernest Hemingway, Orson Welles o els Rolling Stones. Cèntric, a 15 minuts caminant de la Plaza de Armas. El seu bar té la fama de fer un dels millors pisco sour del país.


Cusco: Hostal Andes de San Blas

(45 soles l'habitació doble amb bany i esmorzar inclòs, regatejant molt)

Hostal recentment reformat (just estaven instal·lant el wifi). Bàsic però amb personal molt acollidor. Ben situat, al carrer Carmen Alto 227, en ple barri de San Blas i a 10 minuts caminant de la Plaza de Armas. Allà vam conèixer a la Camilla i "El Puma" (germà de l'amo de l'hostal), amb qui vam passar bons moments. Demaneu una habitació de l'àtic. Al mateix carrer, direcció al carrer Cuesta San Blas, hi ha una botiga on fan uns brownie de xocolata i coca boníssims!


Aguas Calientes: Hostal Quilla 

(70 soles l'habitació doble amb bany i esmorzar inclòs)

Hostal bàsic tirant a cutrín on no funcionava ni el wifi ni l'aigua calenta però per preu a Aguas Calientes no ens podíem queixar gaire. Situat al carrer principal, que en aquest cas no és un gran avantatge ja que hi ha molt soroll. Cal dir però que el noi que el portava era molt amable. Si hi aneu, demaneu una habitació interior o porteu taps per dormir.


Puno: Ollanta Inn  

(45 soles l'habitació doble amb bany i esmorzar inclòs, amb wifi, el preu oficial era 30$)

Bé per una nit, tot i que ens va tocar una habitació petita i amb poca llum natural. Ben situat al costat del mercat i a mig camí entre la Plaza de Armas i el port. Us intentaran convèncer de que contracteu l'excursió per a visitar les illes: no feu ni cas.


Illa Amantaní: Casa del Ricardo i la Francisca  

(30 soles per persona amb PC, és el preu que estableix la comunitat local i no es regateja)

A l'illa no hi ha hostals, es dorm a les cases de les famílies que t'acullen. A partir de l'experiència d'una altra parella viatgera, vam anar a la cerca d'aquesta família. Vam tenir sort, vam coincidir amb el Ricardo al vaixell. L'habitació és espartana però la casa disposa d'electricitat (en són poques a l'illa). Són molt acollidors i us serà interessant parlar amb el Ricardo i els seus fills sobre la vida a l'illa i el seu punt de vista del món (la Francisca gairebé no parla castellà, només quítxua). Estaran molt agraïts si els hi porteu fruita o qualsevol cosa que els sigui difícil d'aconseguir a l'illa. Nosaltres vam anar-hi amb una ampolla de cava peruà (per cert, no gaire bo i menys a temperatura ambient ja que no tenen nevera) i vam passar una bona vetllada: la Francisca no l'havia tastat mai i el Ricardo tot just un parell de cops, quan va veure l'ampolla se li van il·luminar els ulls!


Gastronomia:


Tot allò que heu de tastar si voleu conèixer el bo i millor de la gastronomia peruana:
  • Cebiche: peix cru amanit amb cítrics, ceba i tomàquet (més picant que el cebiche xilè)
  • Llama/alpaca: cuinat de totes les maneres, acompanyat de patates.
  • Cuy: conillet d'índies, a la brasa o al forn.
  • Chocho: cereal emprat per fer sopes.
  • Pisco i pisco sour: Perú i Xile es disputen l'orígen del pisco, un aiguardent de raïm d'entre 40 i 45º d'alcohol. El pisco sour és un coctail fet de pisco, suc de llimona i clara muntada d'ou.
  • Chicha: refresc que pot tenir de base diversos ingredients com blat de moro, quínua (cereal), pastanaga o poma. També pot portar alcohol.
  • Inca kola: és el refresc de cola del Perú, de color groc i un gust similar a la Pepsi o la Coca cola.
  • Mate de coca: infusió de fulla de coca, recomanable per al mal d'alçada.
  • Infusió de muña: una altra planta que va bé pel mal d'alçada.



Despeses i preus de referència


Durant els 13 dies de la nostra estada al Perú ens hem gastat un total de 1.013 €, el que signifiquen una despesa de 39 € per persona i dia

En l'apartat anterior i en l'entrada "Perú: la nostra petjada" teniu els preus detallats de l'allotjament, del transport i de les entrades (a l'article esmentat teniu també exactament el que vam fer dia a dia).

Si voleu calcular un pressupost aproximat del que us pot costar un viatge al Perú penseu en afegir el preu dels vols intercontinentals. Si opteu per fer el trajecte Lima-Cusco en autobús (nosaltres vam volar) i anar en transport local en el trajecte Cusco-Aguas Calientes (nosaltres vam fer el trajecte Ollantaitambo-Aguas Calientes en el tren turístic), calculeu que us estalviaríeu uns 100 € per persona.


Altres preus de referència:
  • Menú en un mercat: de 4 a 6 soles
  • Menú en un restaurant turístic:  de 10 a 16 soles
  • Ampolla d'aigua mineral gran: de 2,5 a 3 soles
  • Cervesa (600 ml): de 4 a 5 soles
  • Bossa de fulles de coca: 1 sol
  • Internet: de 1 a 1,5 soles l'hora
  • Bugaderia: de 5 a 6 soles el Kg
  • Trajecte de taxi urbà de 20-30 min a Lima: de 10 a 15 soles
  • Taxi aeroport-centre de Lima: 35 soles
  • Zampoña mitjana (flauta andina): 18 soles
(el canvi en aquell moment era de 1€ = 3,8 soles)



Des de Perú hem escrit:
  
21/08/2011:   Ja som a Perú! Com sobreviure a la clausura d'una companyia aèrea 
26/08/2011:   Qosqo, primer contacte amb la cultura quítxua! 
01/09/2011:   Machu Picchu, la ciutat perduda del inques (o no tan perduda...) 
05/09/2011:   El Titicaca: dies de relax i curses


Més informació pràctica sobre Perú:

 Perú: la nostra petjada
 Perú: els indispensables
 Perú: consells pràctics


 
Continguts de Quaderns de bitàcola (Enric Vilagrosa i Celia López) | Tecnologia Blogger | Plantilla original de Wordpress Theme i Free Blogger Templates | Disseny adaptat per Quaderns de bitàcola
cookie law