17 de juny del 2012

10 consells pràctics per viatjar a Perú


Us presentem els consells pràctics sobre Perú. Informació de primera mà que poques vegades surt a les guies i que creiem que pot ser d'utilitat a futurs viatgers.

  • Regatejar, regatejar i regatejar. En allotjament, compres i fins i tot en alguns transports (aquest serà un consell que es repetirà per a molts països). La vostra destresa a l'hora de negociar afectarà considerablement a les despeses finals del vostre viatge però no us passeu: una cosa és negociar i una altra estar regatejant mitja hora per menys d'un euro!
  • Els mercats són en la nostra opinió els millors llocs per menjar. Bon ambient, gent local amb qui conversar, gastronomia peruana i molt bé de preu. A més, acostumen a ser cèntrics i fàcils de trobar. 


    • Per visitar les restes de Saqsaywuaman, Q'enqo, Pukapukara i Tambomachay (a les rodalies de Cusco), la via més fàcil i econòmica per a fer-ho és agafar un autobús local fins a la darrera (que és la més allunyada) i tornar caminant per la carretera (sense gairebé trànsit) fins a Cusco. La resta estan de camí i són un total de 8 km que, entre visita i visita, es fan curts. Si no teniu temps per visitar-les totes, no us podeu perdre de cap de les maneresSaqsaywuaman.
    • El Camino Inca té un límit de 500 persones per dia: si esteu interessats en fer-lo, cal preveure-ho amb molta antel·lació (4-6 mesos, segons temporada) i demanar el permís pertinent. A l'apartat "consultas" de www.machupicchu.gob.pe podeu consultar la disponibilitat. Recordeu que és obligatori contractar un guía per fer el camí i que aquest està tancat per manteniment durant el mes de febrer. Existeixen altres camins alternatius per arribar al Machu Picchu amb un trekking i per les que no cal permís, ens han parlat bé del Salkantay.
    • Cusco es situa a 3.400 m d'alçada i el Llac Titicaca a 4.000. Per combatre els simptomes del mal d'alçada, el millor és: no fer grans esforços, beure molts líquids (no alcohol) i menjar poc. El cos s'hi va adaptant poc a poc. El mate de coca o la infusió de "muña" ajuden en aquest procés d'adaptació. 


      • El Machu Picchu té limitat el nombre de visitants a 2.500 persones diàries. Podeu comprar l'entrada de forma anticipada a la web www.machupicchu.gob.pe i a l'Oficina de l'Instituto Nacional de Cultura de Cusco (Av. de la Cultura, 238). Si teniu carnet ISIC d'Estudiant tindreu un 50% de descompte si compreu l'entrada presencialment (la compra en línia no ho permet). No es poden comprar les entrades a les oficines del mateix Santuari.
      • Si voleu pujar al Huayna Picchu (la muntanya que surt a la majoria de fotos del Macchu Picchu), cal que compreu les entrades amb un mínim d'una setmana d'antelació. La pujada a la muntanya està limitada a 400 persones al dia que es divideixen en dos torns matinals. L'entrada es compra de forma conjunta amb la del Machu Picchu.
      • El tren és pràcticament la única forma d'arribar a Aguas Calientes. Podeu comprar els bitllets per internet: www.perurail.com/es. El preu del tren "oficial" és desmesurat, si voleu estalviar, enlloc de fer el trajecte sencer des de Cusco podeu anar en autobús fins a Ollantaytambo (2-3 h) i des d'allà agafar el tren. Si disposeu de més temps, la forma més econòmica d'arribar a Aguas Calientes és: autobús Cusco - Santa Maria (6h), taxi compartit Santa Maria - Santa Teresa (1h), taxi Santa Teresa - hidroelèctrica (30') i des d'allà fins Aguascalientes en tren local (n'hi ha pocs i el darrer era a les 16:55h) o bé caminant per les vies (2h).


        • Tot i que Aguascalientes no sigui el poble més bonic del Perú, us aconsellem-hi fer-hi dos nits i dedicar un dia sencer a la visita del Machu Picchu: veure sortir el sol al Santuari (obren a les 6h) i descansar després d'una llarga jornada a la gespa de la Casa del guardián amb les vistes del jaciment sense gairebé gent, no té preu (les masses es concentren a les hores centrals dels dia, sobretot entre les 10 i les 15 h). Si opteu per aquesta opció i arribeu a Aguascalientes en tren des de Ollantaytambo, us proposem que el trajecte en autobús fins aquesta darrera el feu via Chinchero a l'anada i via Pisaq a la tornada. Seran tres dies intensos que valdran molt la pena, a més del Machu Picchu haureu disfrutat de les ciutadelles més interessants del Valle Sagrado.
        • La visita a les illes del llac Titicaca us la podeu organitzar pel vostre compte des de Puno (que està a 8 h de bús des de Cusco). Al port us oferiran la possibilitat de visitar les illes Uros i Taquile en un dia o bé aquestes i Amantaní en dos dies fent nit en la última a casa d'una família local. Com us hem comentat, l'experiència de conviure amb una família per unes hores val molt la pena, us proposem dedicar-hi tres dies passant dos nits a Amantaní. Tindreu l'illa per a vosaltres sols per unes hores: els viatjers que us hauran acompanyat en el trajecte d'anada agafaran el mateix vaixell per tornar a l'endemà a primera hora del matí, aquell dia podreu disfrutar l'illa en solitud fins que arribin un nou grup de turistes a la tarda (a l'endemà agafeu el vaixell d'aquest segon grup).  




        Més informació pràctica sobre Perú:

        Perú: la nostra petjada
        Perú: els indispensables
        Perú: allotjament, gastronomia i despeses

         
        Continguts de Quaderns de bitàcola (Enric Vilagrosa i Celia López) | Tecnologia Blogger | Plantilla original de Wordpress Theme i Free Blogger Templates | Disseny adaptat per Quaderns de bitàcola
        cookie law