20 d’abril del 2017

Un dia a Ottawa, la capital de Canadà


Durant el nostre viatge per la costa est del Canadà vam arribar a la ciutat de Mont-real, on teníem el vol d'entrada i sortida al país i on vam establir la nostra base per moure'ns per la zona. En una setmana vam visitar les ciutats més importants: la pròpia Mont-real, Quebec, Toronto (vam agafar un vol amb una stopover d'un dia a aquesta ciutat de tornada a Barcelona) i Ottawa, la capital del país.

La ciutat d'Ottawa, segurament en termes turístics, ha estat eclipsada per altes ciutats canadenques, com Vancouver, Quebec, o Mont-real. Totes elles amb un gran atractiu cultural, però que no tenen res a envejar a la capital del Canadà. Val a dir que aquesta urb de 800.000 habitants és una ciutat plena de joves estudiants, i que com les seves veïnes Mont-real i Quebec i moltes altres ciutats canadenques té un cert aire urbà europeu i grans zones verdes on gaudir del temps lliure. Destaca també la diversitat cultural amb els antics barris de Chinatown i Little Italy, i actualment trobem també gran part de població africana, el Carib, d'Europa de l'est i del sud-est asiàtic. Això fa que trobem una bona i àmplia oferta gastronòmica de moltes parts del món. Molt bones raons per plantejar-se anar a viure al Canadà!



De fet, fer una excursió d'un dia des de Mont-real per passar el dia a Ottawa és una molt bona opció. El millor de tot és que es pot fer tot passejant sense haver d'agafar cap tipus de transport, i tot i que no haguem entrat en els edificis, dóna temps de veure les atraccions principals de la ciutat, que ara tot seguit us expliquem.


Què veure en un dia a Ottawa


Parliament Hill

Segons el nostre punt de vista, el Parlament és l'atracció més fotogènica de la ciutat. És en aquest edifici on es troba l'estructura més alta de la ciutat: la icònica Peace Tower, una torre imponent que es troba a l'edifici principal, el Centre Block. Davant del Parlament hi ha una gran esplanada de gespa que convida a tomar-se i passar una llarga estona si fa bon temps, i justament és el que vam fer nosaltres. T'interessarà saber que es pot fer una visita a les sessions del Comuns i del Senat on només entren els primers en arribar i que també hi ha visites guiades de 20 min prèvia reserva. El dia de la visita aconsellem anar amb temps i informar-vos del horaris a la web del Parlament.




National Gallery:

El complex es troba a tan sols 15 minuts caminant del Parlament. Ja que la principal atracció de la ciutat és la seva gran oferta de museus moderns, tot i que en un dia no dóna temps de veure'ls tots, sí que recomanaríem, anar a la National Gallery, de visita obligada. Aquí es troba la major col·lecció d'art canadenc i inuit del món, és una bona manera d'aproximar-se a la cultura inuit.   A més, l'edifici en sí mateix ja és una obra d'art, una de les joies de l'arquitectura moderna a Ottawa. La seva estructura és de vidre i granit rosa. Compteu un mínim de tres hores per fer la visita



ByWard Market

Aquest pintoresc mercat amb parades de flors, fruites i verdures arrenglerades per colors i formes com si es tractessin d'obres d'art és una de les visites que gaudireu més. De fet, us donaran unes enormes ganes de fer fotos a tot el que veieu! El mercat és un dels més antics del Canadà, ja que existeix des del 1820. És el lloc ideal per perdre's una estona passejant, fer compres i per menjar alguna cosa en algun dels restaurants que hi ha a Byward Market Building.



El Rideau Canal

El Rideau Canal és una de les millors atraccions de la ciutat per les seves dimensions i la seva història. Amb 175 anys d'antiguitat, aquest sistema de canals, rius i llac de 200 km. connecta Kingston amb Ottawa a través de les seves 47 excloses. En aquella època, la seva construcció va ser una gran proesa, ja que van estar treballant 400 homes en una zona on es troba l'Escut Canadenc, una de les formacions rocoses més dures del món.

Si passeges pels voltants del Rideau Canal podràs gaudir d'una de les millors obres d'enginyeria de la ciutat, tot veient el funcionament de les seves rescloses. A l'hivern, aquest canal es converteix en la pista de patinatge més gran del món i se celebra el festival Winterlude, on tota la ciutat participa per crear un gran poblet fet de gel. Fer coincidir la teva visita hivernal amb aquest festival pot ser tota una experiència!



Universitat d'Ottawa

Ottawa es caracteritza per ser una ciutat universitària i amb ambient molt  jove i estudiantil. Fer coincidir la visita amb un dia feiner per passar per la zona universitària és una bona oportunitat per veure com és la part més dinàmica de la ciutat. No està de més aprofitar les zones verdes que tenen les universitats per fer un mos o descansar.



Informació pràctica

- Horaris i itineraris per Ottawa: Si dones una ullada a la web de a href="https://www.ottawatourism.ca/" target="_blank">Turisme d'Ottawa
pots trobar més informació per a planificar la teva visita a la ciutat i els itineraris més adients als teus interessos.

- Com arribar a Ottawa: des de Mont-real surten busos gairebé cada hora, però és recomanable reservar els bitllets amb temps. Es pot fer a través de la web de transport Keolis o bé anant a l'estació d'autobusos. Recomanen fer-ho uns dies abans, sobretot si el teu desplaçament és en cap de setmana, ja que aquest trajecte sol estar molt sol·licitat.

A qui li agradi caminar, pot fer aquesta ruta des d'algun dels punts més importants de la ciutat. Nosaltres vam decidir començar des de la Universitat d'Ottawa, ja que era una de les parades que feia el bus venint des de Mont-real. Ens va agradar veure l'ambient estudiantil del dia a dia que tant característic és d'aquesta ciutat.


- Altres llocs d'interès: Visitar les zones de més atractiu turístic tot passejant és factible i recomanable, segons el nostre punt de vista; i tot i que al final del dia pots acabar una mica cansat, val molt la pena fer-ho només per tenir una idea de com és el ritme i l'ambient d'Ottawa, una ciutat de la que no teníem cap expectativa i que ens va sorprendre molt gratament. De fet ens van quedar molts indrets per visitar, alguns museus com el Canadian Museum of Nature, Canada Science, Tecnology Museum o el Canadian War Museum. Una molt bona excusa per tornar-hi algun dia!


T'ha agradat? Comparteix aquesta entrada!



 
Continguts de Quaderns de bitàcola (Enric Vilagrosa i Celia López) | Tecnologia Blogger | Plantilla original de Wordpress Theme i Free Blogger Templates | Disseny adaptat per Quaderns de bitàcola
cookie law