6 d’octubre del 2016

10 visites imprescindibles a Mont-real, Canadà

Després d’haver estat a Toronto fa dos anys, aquesta era la nostra segona vegada que visitàvem el Canadà i havíem decidit anar a Mont-real. En un país tan immens on les distàncies són tan grans, vam decidir visitar les ciutats principals que quedaven més a prop de Mont-real (Quebec, Ottawa i la mateixa Mont-real) i combinar el nostre viatge de tres setmanes amb un vol de Canadà cap a Cuba (a/t). Així dedicaríem una setmana a visitar les ciutats canadenques i dues a fer una ruta per Cuba. Una curiosa combinació que ens va encantar! Deixaríem per més endavant la visita dels Parcs Nacionals de la costa Oest, quan la nostra petita Ivet sigui un pèl més gran (en el moment del viatge tenia un anyet).

Què sabem de Mont-real? Coneguda per celebrar els jocs Olímpics al 1976, Mont-real és la ciutat més gran de la província del Quebec (Canadà), la segona ciutat francòfona del món. Està situada a l'illa de Mont-real, a la confluència del riu Sant Llorenç i del riu Ottawa. Després d’aquesta breu explicació t'expliquem quines són les visites imprescindibles que no t'has de perdre a la ciutat:

Canada


1. Mirador del Parc de Mont Royal

La joia dels parcs de ciutat de Mont-real és, sens dubte, el Mont Royal. Aquest parc de 200 hectàrees ocupa part de la muntanya just al mig de l'illa de Mont-real, és el punt més alt de la ciutat (234m) i un bon indret on fer esport. Aquí trobem els locals anant en bicicleta, corrents o caminant. Però el millor de tot són les vistes que hi ha de tota ciutat: es pot veure el Down town, així com el riu San Lorenzo. És una visita imprescindible per tenir una perspectiva de la ciutat. Per pujar al mirador s'ha d'anar a la parada de metro Mont Royal (línia taronja) i des d'allà es pot agafar el bus nº 11 que et puja a dalt de tot (ídem per baixar). Una vegada allà, hi ha un passeig d'uns deu minuts fins al mirador. Si vols fer una mica d'exercici, també està la opció de pujar caminant des del districte financer per unes escales que arriben al mateix mirador.


Mont-real

2. Vieaux Montreal

És el casc històric de la ciutat, on destaca l'església de Notre Dame, amb el mateix nom i fesomia que la de París. La Rue Saint Paul és un bon lloc per passejar, prendre alguna cosa en alguns dels locals i també per sortir de nit.

Mont-real

3. Ajuntament

Un dels indrets més fotografiats és el passeig amb els testos gegants que hi ha davant de l'Ajuntament de la ciutat, una de les zones peatonals on els caps de setmana s'omple de gent. És ple de restaurants, tendes de souvenirs, gelateries, etc.

Canada

4. Oratoire Saint-Joseph

Aquest santuari, similar en estructura i situació a la Basílica de Sacré Coeur de París, rep cada any dos milions de peregrins que pugen els seus 283 esglaons a peu. La seva cúpula de coure, ben vistosa des de molts punts de la ciutat, és una de les més grans del món.

5. Downtown o districte financer

Amb 4 milions d'habitants, comptant la seva àrea metropolitana, i tenint en compte que la ciutat és una regió administrativa quebequesa, Mont-real és una ciutat amb un districte financer considerable. Per això, passejar per aquesta zona és una bona manera de prendre el tacte a la gran urb. Els dies feiners es pot veure molt moviment de la gent que treballa a les oficines i aprofita el seu temps lliure al migdia per fer un mos en alguna de les múltiples zones verdes destinades a l'oci.


6. Musée d'art contemporain de Montréal

Situat a la Place des Arts, el gran complex de sales i teatres situat en ple centre del Quartier des Espectacles, on es troba també la Opera i l'Orchéstre Symfonique de Montréal. El Musée d'art contemporain de Mont-real és l'única institució canadenca dedicada en exclusiva a l'art modern, d'aquí la seva gran importància nivell internacional. Conté una col·lecció de 7600 quadres, dibuixos, fotografies i vídeos que en la seva gran majoria són d'artistes del Quebec. Una visita imprescindible pel amants de l'art.

7. Barri Llatí

El Quartier Latin destaca pel seu ambient estudiantil i una bona oferta nocturna i cultural, com la Cinemateca Québecoise, el Teatre St-Denis i la Maison Théâtre, amb espectacles d'humor, teatre i diversos espectacles durant tot l'any. A Saint Denis, carrer principal del barri llatí, es poden trobar restaurants, cafès, pubs i tendes. Caminant per tot el Quartier Latin es pot veure la gran quantitat de murals artístics als edificis, molts producte del "festival Mural" que es fa any rere any.



8. Illa de Santa Helena

Aquí es va celebrar l'expo '67, una fira mundial celebrada a l'estiu que va atraure a milions de visitants. Entre les estructures que es conserven destaca La Ronde, el parc d'atraccions de la fira i la cúpula que va servir de pavelló a EEUU. Aquesta última és ara la "Biosphere", un centre d'interpretació que examina el sistema de Grans Llacs i el riu San Lorenzo, la famosa esfera feta que apareix en la majoria de les postal de Mont-real.

Canada


9. Illa de Notre Dame

Un dels punts forts d'aquesta illa és que aquí es troba el famós circuit de F1 del Canadà, el Gilles Villeneuve, com també el “Casino de Montecarlo”. Si quan visites la illa no hi ha cap carrera en el calendari de Fórmula 1, pots gaudir de l'experiència de recórrer el circuit de la manera que vulguis: caminant, amb bicicleta (molt recomanable ni no vols cansar-te excessivament), o en cotxe. S'ha de tenir en compte que la distància del circuit complet és de 4,4 Km.



Les dues illes estan connectades i es troben al davant de l'illa de Mont-real, al mig del riu San Lorenzo i s'hi pot arribar en metro, bus i ferry. Juntes formen el parc Jean-Drapeau, un indret ideal i a prop de la ciutat on poder realitzar activitats a l'aire lliure, com anar en bicicleta, fer caiac, paddle Surf, motos d'aigua… i un munt de coses més!

Per arribar a les illes, el més aconsellable és anar en metro a la illa més propera, la de Santa Helena, i allà agafar una bici de lloguer (tipus Bicing) que es pot trobar en diverses zones (és recomanable consultar les estacions de lloguer de bici prèviament per Internet). Creiem que aquesta és la millor opció, sobretot perquè les distàncies d'una illa a l'altra són una mica llargues, i també per si et ve de gust recórrer el Circuit de Fórmula 1 per dins, com vam fer nosaltres (tot i que caminant), tota una frikada que ens va encantar!

10. Parc Olímpic

Dissenyat pels jocs Olímpics del 1976, el parc Olímpic de Mont-real té impressionants edificis moderns. L'estadi olímpic, un edifici més semblant a un ovni que a un estadi, és conegut com “The Big O” per la seva forma rodona. Allà se celebren un munt de concerts d'estrelles de renom internacionals i també es fan moltes exposicions. Al seu costat hi ha la Mont-real Tower, que amb els seus 175 metres d'alçada i una inclinació de 45 graus és la torre inclinada i corba més alta del món. El Parc Olímpic, actualment es diu “Espace pour la vie”, i compta amb un Insectari, un Jardí Botànic, un Planetari i el Biodome (antigament era el velòdrom).

Canada



Informació pràctica:

Què destacaríem de Mont-real?
Aquesta ciutat francòfona d'estil europeu destaca per Una de les coses que més ens agrada de Mont-real és la quantitat de parcs i zones verdes que hi ha disseminats per tota la ciutat i on es pot passejar, fer esport, etc. La millor època per a visitar la ciutat és a l'estiu, quan nosaltres hi vam anar, ja que es pot gaudir del l'ambient festiu i cultural que hi ha: la gent fa vida al carrer, les terrasses són plenes i pots trobar concerts gratuïts i espectacles a l'aire lliure en un munt de llocs. Mont-real és una ciutat amb moltíssims festivals, així que si la visites a l'estiu, segurament et toparàs amb el de jazz, el de circ o qualsevol un altre.


Per una altra banda, també hem constatat que hi ha molts homeless vivint i demanant al carrer, cosa que no esperàvem, o almenys no en la proporció que vam veure, que ens va semblar desmesurada. Malgrat això, Mont-real és una ciutat molt segura, al mateix nivell que qualsevol ciutat europea.

Canada


Com arribar?
La companyia Air Canada té vols molt econòmics des de Barcelona, nosaltres mateixos fam trobar els vols per 360€ a/t, una ganga tractant-se d'una destinació tan llunyana com és el Canadà! Per anar de l'aeroport fins al centre s'ha d'agafar el bus nº747, que es pot trobar just al davant de la sortida de l'aeroport. Una de les parades que té és l'estació d'autobusos, un bon punt de referència i bastant cèntric.

Com moure's per la ciutat?
La manera més fàcil de moure's per Mont-real és a través de la seva xarxa de metro, que compta amb parades en els punts més turístics. En el cas que utilitzeu molt el transport públic surt a compte el bitllet per un dia que costa 10 CA$ que permet un nombre il·limitat de viatges tant en autobús com en metro. El bitllet senzill costa 3,25 CA$ per trajecte (serveix per fer un transbord entre metro i bus) si han transcorregut menys de 2 hores. Així si l'utilitzeu molt, segurament us surt a compte el diari.

On dormir?
Per assegurar-nos un allotjament bo, bonic i barat a la ciutat de Mont-real el millor és utilitzar un bon cercador d’hotels que inclou des de "bed and breakfast! fins a apartaments. Si necessites buscar la informació i reservar-ho mentre viatges a través del teu mòbil, et recomanem aquesta útil App.

*Si vols cercar més informació sobre la ciutat et recomanem visitar la web de Turisme de Montreal.

T'ha agradat? Comparteix aquesta entrada!

     
    Continguts de Quaderns de bitàcola (Enric Vilagrosa i Celia López) | Tecnologia Blogger | Plantilla original de Wordpress Theme i Free Blogger Templates | Disseny adaptat per Quaderns de bitàcola
    cookie law