23 de desembre del 2013

Proper viatge: Iran!


Tornem a  marxar! Després d'haver visitat aquest estiu Guatemala i Mèxic fent una part de la ruta maia i afegint un final de viatge de relax amb platgetes a Belize i Hondures, tornem a marxar a un país que no té res a veure amb aquest darrer viatge, ni en quant a història, clima o cultura: Iran ens crida!!!


Sheikh-Lotf-Allah mosque wall and ceiling 2
Sheikh-Lotf-Allah, mesquita d'Isfahan (imatges de Wikimedia Commons)

No sabem que té el continent asiàtic que sempre hi tornem, però aquesta vegada en anem a una part per nosaltres bastant desconeguda: a l'Orient Mitjà (ens trobarem als Reis Mags?). Hi anem a conèixer el bressol d'una de les civilitzacions més antigues, la persa. A seguir les passes dels comerciants de l'antiga Ruta de la Seda. A descobrir ciutats mítiques com Persèpolis o Isfahán. A caminar entre algunes de les ciutadelles de tova més especulars del món... A perdre'ns en un dels deserts més càlids del planeta, el de Lut. A admirar algunes de les mesquites més fabuloses que ha creat l'home.... D'atractius no li falten pas a aquest país!

Anem a un país opac per occident i sovint anomenat de "l'eix del mal", fama que creiem immerescuda després d'escoltar l'opinió de gent propera que fa poc hi ha estat. Així que creiem que aquest viatge també serà per nosaltres el descobriment d'un país que actualment compta amb alguns dels tòpics més pejoratius per part dels mitjans del món occidental. Així que cap allà anem, a trencar amb els tòpics i conèixer la realitat del país amb els nostres propis ulls!


Persepolis (6208819350)
Kaluts, Iran (5071922915)


Iran - YazdRayen Castle Kerman

D'esquerra a dreta i de dalt a baix: Desert de Lut, Persèpolis, Rayen i Yazd (imatges de Wikimedia Commons)

Marxem a finals d'any a Teheran -capital d'Iran- fent escala a Istambul, on precisament vam estar el passat cap d'any. Entrarem al nou en territori iraní! Quina il.lusió que ens fa, tot i que no sabem com ho celebrarem... Ens esperen dues setmanes i mitja per descobrir una part de la mítica Ruta que van recórrer Marco Polo i Ibn Battuta i que més tard va descriure en els seus llibres. Començarem per Kerman i visitarem la famosa ciutat de Bam (actualment està sent reconstruïda després del terratrèmol que va patir l'any 2003), el desert de Lut, i continuarem cap al nord fent parada a Yazd, Persèpolis, Shiraz, Isfahan i potser la ciutat de Qom, entre d'altres. Aquesta ruta segurament variarà depenent de recomanacions que puguem rebre de la gent que trobem pel camí, del temps que faci i de les ganes que tinguem. Com fem últimament, ens encanta improvisar la ruta i veure coses que no són tan conegudes o que no surten a les guies. Volem visitar llocs però sobretot volem conèixer, volem viure experiències.

De tornada relatarem el nostre viatge al blog però això no vol dir que no l'anem explicant a mesura que l'anem vivint. Volem compartir el nostre viatge amb tu i et volem anar explicant sobre tots aquells indrets per on passem.


Ens acompanyes?

Ho pots fer a través de Facebook, Twitter, Google+Instagram. A què esperes per seguir-nos? ;-)

T'ha agradat? Comparteix aquesta entrada!

8 comentaris :

Laura ha dit...

Como no se publicó mi primer comentario repito :D ¡Qué envidia pareja!! ¡Qué envidia! Os iré siguiendo, tengo mucha curiosidad por Irán y ya sabéis que soy fan de vuestros viajes :D Disfrutad mucho y que tengáis muy buenas fiestas, ¡buen viaje! Un besazo!

Quaderns de bitàcola ha dit...

Hola Laura! Muchas gracias! Eso haremos, disfrutarlo! Ya iremos explicando cuando tengamos ocasión. Felices fiestas para ti también y un 2014 lleno de viajes! :-)

Abrazos!

José Carlos DS ha dit...

Menudo lugar más exótico habéis elegido, sin duda será uno de los viajes más especiales que haréis, pues Irán es un gran desconocido y todo lo que nos contéis a la vuelta nos dejará con las ganas de ir cuanto antes.

Felices fiestas! Que 2014 os vaya genial :)

Quaderns de bitàcola ha dit...

Muchas gracias José Carlos! Estamos convencidos de que no nos va a decepcionar, seguro que a la vuelta tendremos muuucho que contar. Felices fiestas para ti también, salud, amor y viajes! :-)

Alícia Bea ha dit...

¡Wow! Irán. Tiene que ser increíble. A la vuelta queremos todo lujo de detalles, viajeros. ¡Feliç 2014! Una abraçada ben forta

Quaderns de bitàcola ha dit...

Sííí!!!!! Que ganas!!! :)
Por supuesto que iremos explicando!
Gracies Alícia, que tinguis una molt bona entrada d'any i un 2014 ple de viatges!

Estefania ha dit...

Hola Enric/Celia!

Us desti que no et deixa indiferent i menys en aquesta epoca de l'any! Que ho gaudiu molt i molt! En la mesura que pugui us anire seguint! BONA ENTRADA d'ANY;-)

Quaderns de bitàcola ha dit...

Moltes gràcies Estefania!

Just acabem de tornar i Iran és un d'aquells destins que deixen petjada. No només pel que hi ha per veure -que és molt-, sinó sobretot per la seva gent.

(Disculpa que no contestèssim abans el teu comentari, allà no podíem connectar-nos al bloc)

Molt bon any!!!

 
Continguts de Quaderns de bitàcola (Enric Vilagrosa i Celia López) | Tecnologia Blogger | Plantilla original de Wordpress Theme i Free Blogger Templates | Disseny adaptat per Quaderns de bitàcola
cookie law