10 de juny del 2013

Platges de somni a Praia do Forte


La nostra estada a Salvador de Bahia va ser tan agradable en tots els sentits que, quan va arribar el moment de marxar, no les teníem totes... i això que marxàvem a gaudir d'unes platges idíl·liques! Per sort va ser arribar a Praia do Forte, donar-nos la primera remullada i oblidar mooolt ràpidament de la ciutat ;-)

Praia do Forte és un petit poble de pescadors que queda a dos hores d'autobús al nord de Salvador. Tot i que a dia d'avui viu bàsicament del turisme, el lloc és molt tranquil i s'emplaça en un entorn idíl·lic. Manté intacta la seva petita església pintada de blanc i blau a peu de mar, molt típica dels pobles mariners, i no té més que dos o tres carrers (o almenys era així fa cinc anys!).



Val també a dir que no tot en aquesta zona és perfecte: ens adonem una vegada arribem, que a més del nostre resort (que es troba en enmig d'un parc natural), estan construint d'altres a tota velocitat. Ens preguntem com pot ser possible que això passi en una zona protegida, però el cop de talonari (i sobretot per a la construcció) està a l'ordre del dia al Brasil. L'economia turística del país està creixent molt ràpidament i els negocis d'aquest tipus són inversió segura. Així que potser a hores d'ara el que era un poblet encantador amb un turisme incipient es pot haver convertit en un destí massificat o si més no, hagi perdut part de la seva essència.





Mai abans havíem estat en un hotel tan luxós com el de Praia do Forte, i també era el primer -i de moment únic- cop que estàvem en un "tot inclòs". De vegades ens sentíem una mica fora de lloc però no parlarem pas malament del mètode de la polsereta, al final un s'hi acostuma. Ens entrava en el paquet oferta que havíem contractat i no anàvem pas a renunciar-hi, no? ;-)

A més, té les seves avantatges i és que la majoria de gent es quedava a la platja de just al davant de l'hotel per gaudir de la barra lliure. En canvi caminant només deu minuts tenies la platja per a tu solet i si no t'ho creus, mira la foto de sota. No és el paradís això?





No gaire lluny de Praia do Forte hi ha altres poblets on ja directament no s'hi troben turistes. En un d'ells hi ha la desembocadura d'un riu on les famílies hi van a passar el dia, sobretot els diumenges. Platges i palmeres es barregen amb paisatges molt més verds en només uns metres de distància. Pareu atenció: els xiringuitos posen les taules i cadires dins de l'aigua mateix per a que els clients estiguin ben fresquets. Això és vida!





Però Praia do Forte i rodalies no només són platges. Terra endins, a només uns centenars de metres de la sorra i les palmeres, la vegetació espessa ho envaeix tot. Curiosos per conèixer aquests paratges vam decidir llogar uns cavalls per recorre'ls.

L'aventura no va resultar ser tan idíl·lica com inicialment ens imaginàvem. Per una banda els genets -o sigui, nosaltres- no tenien gaire experiència en l'art eqüestre i per l'altra els cavalls no semblaven deixar-se portar tan fàcilment. Més que dirigir-los, el que fèiem era anar on i com ells volien: que corrien, agafa't fort per no caure; que volen entrar en malesa, baixa el cap no sigui que alguna branca et faci mal. Per acabar-ho de rematar, el "petit" rierol que havíem de travessar va resultar tenir una profunditat que va fer que l'aigua ens arribés fins als genolls. Entrar-hi va ser fàcil, sortir-ne no tant. No donarem més detalls sobre com va acabar la jornada... ;-)





Bé, no cal dir que finalment el fet de marxar de Salvador de Bahia no va ser un trauma ni molt menys, Praia do Forte és un lloc perfecte per relaxar-se, per gaudir de les seves platges i de la seva natura. Només esperem que la cobdícia dels poderosos que volen construir-hi hotels hagi estat abduida per la natura de l'indret i es mantingui tot el més verge possible!




En la propera entrada us explicarem més sobre la riquesa natural d'aquesta part del Brasil. Sabeu que les platges de Praia do Forte són lloc d'aniuament de tortugues marines? I que la seva costa és zona de migració de balenes? Per anar fent boca, si voleu doneu un cop d'ull al Projeto Tamar i al Instituto Baleia Jubarte. En uns dies, més.

Ah! I donant resposta a aquells que ens heu anat preguntant aquests dies sobre on i com vam trobar l'oferta de 420€ que us explicàvem l'altre dia i que ens va permetre fer aquest viatge: desgraciadament l'agència amb qui vam viatjar ja no existeix (si feia sempre aquestes ofertasses no ens estranya que fes fallida ;-). Però no hi ha mal que per bé no vingui, a dia d'avui també hi ha portals web que t'ofereixen paquets i hotels per viatjar a la platja a preus mooolt competitius. 

Fins la propera! ;-)


De Brasil hem publicat:

 T'ha agradat? Comparteix aquesta entrada!

    4 comentaris :

    Edu y Eri ha dit...

    Bonito paraíso :P Nos ha encantado la última foto, parece mentira que existan lugares tan bonitos.

    Quaderns de bitàcola ha dit...

    Justo esa foto es del primer atardecer que tuvimos allí, justo unas horas después de nuestra llegada. Viendo imágenes como esta ¿quién no se quedaría por allí una temporadita? ;-)

    Gracias chicos!

    Estefania ha dit...

    Hola nois!

    Pues a mi m'ha agradat tambe molt la foto de la posta de sol! De fet quan estic de vacances intento fotografiar si puc cada posta de sol des d'on hi sigui penso es un moment molt especial! Pero em quedo amb la foto de la platja solitaria perquè m'agraden les cales solitaries!;-) molt interessant i autentic tambe Praia do Forte pel que comenteu un lloc poc turistic almenys fins quan vau ser-hi, tant de bo es conservi encara per si vaig perquè entre els vostres comentaris del Brasil i els d'en Lluis la veritat no cal que m'ho repensi gaire!!!

    Una abracada!

    Quaderns de bitàcola ha dit...

    Hola Estefania!

    Praia do Forte té unes postes de sol increïbles, així que si et decideixes a anar, no et pedis ni una! Quan nosaltres hi vam estar, allò era el paradís, on es troben les típiques platges de catàleg que sembla que no existeixin enlloc...

    Una abraçada!

     
    Continguts de Quaderns de bitàcola (Enric Vilagrosa i Celia López) | Tecnologia Blogger | Plantilla original de Wordpress Theme i Free Blogger Templates | Disseny adaptat per Quaderns de bitàcola
    cookie law